До уваги батьків

Мінсоцполітики інформує, що з квітня місяця забезпечено безоплатним харчуванням  дітей, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи у навчальних закладах, розташованих на територіях радіоактивного забруднення у Київській, Чернігівській та Чернівецькій областях, відповідно до укладених договорів.

Триває процедура закупівлі послуг з безоплатного харчування потерпілих дітей у Волинській та Житомирській областях.

За рішенням Антимонопольного комітету України зобов’язано Департамент соціального захисту населення Рівненської облдержадміністрації відмінити процедуру закупівлі. У зв’язку з відсутністю пропозицій учасників конкурсні торги не відбулися у Сумській та Черкаській областях.

На сьогодні департаментами соціального захисту населення здійснюється підготовка до проведення нової процедури закупівлі. Харчування планується розпочати з початку наступного навчального року.

За період відсутності харчування у навчальних закладах органами соціального захисту населення зазначених областей продовжено виплату компенсацій відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 08.02.1997 № 155 „Про порядок та розміри компенсаційних виплат дітям, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи”.

Мінсоцполітики наголошує, що батьки потерпілих дітей, які не отримали компенсацію за період відсутності харчування у навчальних закладах, можуть звернутися до регіональних органів соціального захисту населення для її отримання.

На початку травня розпочато виплату компенсацій за квітень місяць поточного року.

Комментариев нет:

Отправить комментарий