Одна З Фігуранток Справи Чорнобильців» Отримала 3 Роки Умовно

Колишня помічниця судді Лейла Дадуева, обвинувачена у шахрайстві з грошима учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС та НВО «Маяк», в суді повністю визнала свою провину і отримала три роки умовно. Правосудие. Архивное фото Нальчикський міський суд засудив до трьох років позбавлення волі умовно колишню помічницю судді Лейлю Дадуеву, звинувачують у шахрайстві з грошима учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС та НВО «Маяк», повідомили РІА Новини в п’ятницю в суді.

Дадуеву звинувачували в тому, що вона передала судді Єлизаветі Бечеловой два мільйони рублів, отримані від жительки КБР Лери Алхасовой за винесення неправосудних рішень про виплату компенсацій учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Крім того, сама Дадуева отримала від Алхасовой понад 1,2 мільйона рублів за те, що допомагала оформляти позови чорнобильців і виконавчі листи для отримання грошей.

«Екс-помічниця судді Дадуева визнана винною в шахрайстві в особливо великому розмірі, скоєне організованою групою, і їй призначено покарання у вигляді трьох років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном півтора року», — сказав співрозмовник агентства.

Крім того, Дадуева повинна виплатити штраф у розмірі 250 тисяч рублів.

«Кримінальна справа розглядалася в особливому порядку, в судовому засіданні Дадуева повністю визнала свою провину», — відзначили в суді.

З серпня 2010 по грудень 2011 року до суду від імені 458 учасників ліквідації наслідків аварій на Чорнобильській АЕС та НВО «Маяк» були направлені позови з вимогами стягнути з Мінфіну РФ компенсації моральної шкоди за каліцтва, завдані їм у ході ліквідації наслідків аварій.

Після винесення завідомо неправосудних рішень про задоволення цих позовів на банківські рахунки стягувачів було перераховано понад 256 мільйонів рублів. Частина з них ліквідатори передали представляла їх інтереси Лері Алхасовой, яка розподілила їх між іншими учасниками злочинної групи.

В даний час в Нальчикском міському суді проходить процес щодо ще однієї фігурантки справи.



Комментариев нет:

Отправить комментарий