Чорнобильці Сокальщини хочуть продовжити роботу по спорудженню в Сокалі пам’ятника ліквідаторам

До 30-річчя аварії на Чорнобильській атомній станції в Сокалі колишні ліквідатори хочуть продовжити роботи по спорудженню пам’ятника їх колегам та освятити на цьому місці, перший камінь. Про це йшлось під час зустрічі керівника громадської організації «Союз Чорнобиль Сокальщини» Романа Богуна із заступником голови ЛОДА Андрієм Корнатом. Загалом під час розмови присутні обговорили кілька важливих питань, які стосуються саме сокальських ліквідаторів. Це і виділення коштів на медикаменти,  і спорудження пам’ятника і очікування реакції Кабінету Міністрів на їх вимоги.

Організаційна робота по спорудженню пам’ятника ліквідаторам Чорнобильської аварії розпочалась, ще 3 роки тому, проте трагічні події в України пригальмували цей процес. Зараз чорнобильці хочуть все ж таки повернутись до цього питання, щоб увіковічнити пам’ять про своїх колег, які вже відійшли у вічність. Хоча, за словами Романа Богуна, вони розуміють, що на сьогоднішній день вартість робіт зросла у кілька разів і тому погоджуються поки що на мінімальні роботи.

Також нагадаємо, що чорнобильці Львівщини продовжують безстрокову акцію протесту, яку розпочали ще 17 липня. Вони продовжують постійно перебувати під стінами Львівської облдержадміністрації, щоб чиновники не забували про їхні вимоги.

Зазначимо, що відповідно до українського законодавства, певні інваліди Чорнобиля, повинні отримувати пенсій в розмірі не нижчою, аніж 6 тис. грн. Втім, нараховуючи виплати, Пенсійний фонд керується постановою №1210, яку прийняв ще уряд Азарова і   за якою пенсії чорнобильців не дотягують і до 2 тисяч.  За словами Романа Богуна, з 20 серпня розпочнеться всеукраїнська акція протесту в Києві із встановленням наметів. До неї долучаться і профспілкові організації і воїни-афганці, які також вимагатимуть відмінити  постанову №1210, «Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».   



Комментариев нет:

Отправить комментарий