Громадська рада розглянула доступу до безкоштовних ліків для “чорнобильців”

12 серпня, в районному будинку культури відбулося розширене засідання Громадської ради Переяслав-Хмельницького району (Київська область).

На засідання запрошені представники фельдшеро-акушерських пунктів, сіл району в яких проживають постраждалі від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Тема : «Напрацювання механізму поінформування громадян, що мають статус «чорнобильців», про можливості отримання безкоштовних медикаментів в поліклініці Переяслав-Хмельницької ЦРЛ».

В звязку з тим, що з державного бюджету регулярно виділяються кошти на ліки для вищевказаних категорій осіб, стало нагальне питання донесення інформації про наявність безкоштовних ліків в аптеці, до жителів сіл району.

За результатами перевірки Про безкоштовне забезпечення ліками осіб, що постраждали від Чорнобильської катастрофи, стало зрозуміло, що відсутність інформації про наявність безкоштовних ліків в аптеці, не дає можливості більшості осіб, що мають таке право, скористатись пільгою гарантованою державою.

Важливою є думка і порада фельдшерів і медсестер, що безпосередньо працюють з постраждалими в 13 селах нашого району.

В результаті засідання були висунуті пропозиції, що потребують подальшого обговорення і узгодження як з керівництвом лікарні так і керівництвом району, при участі громадськості і сільських медиків.

Ми пропонуємо організувати роботу аптеки таким чином, аби рецепти виписані лікарями мали термін в часі – як наприклад тиждень з дати отримання коштів, для отримання ліків. На даний час всі рецепти обслуговуються за один-два дні. Сільські медики пропонують створювати списки осіб яким в першу чергу потрібні ті чи інші ліки і головне, аби до їх думки прислухались. Сільські лікарі пропонують повернути собі можливість виписувати рецепти для беоплатного відпуску ліків. Багато присутніх пропонували запровадити адресну допомогу для всіх хто має право користуватись ліками за даною державною програмою.

Сподіваємось на подальшу роботу в напрямку покращення медичного обслуговування чорнобильців з головним лікарем ЦРЛ та головою адміністрації району Дубиною Г.І, який ініціював перевірку доступу чорнобильців до безкоштовних ліків.

Вдячні всім хто прийняв участь в засіданні і обговоренні.

Голова Громадської ради
Тетяна Андросенко


Комментариев нет:

Отправить комментарий