ЧОРНОБИЛЬЦІ ПІД КАБМІНОМ ОГОЛОСИЛИ БЕЗСТРОКОВУ АКЦІЮ



Пані Людмила – колишня мешканка Прип’яті, жінка віддала Чорнобильській АЕС 10 років свого життя. Ще до аварії працювала в цеху теплової автоматики. Потім 2,5 роки була ліквідатором, що не могло не позначитися на здоров’ї. Раніше, окрім мізерної пенсії виживати допомагали пільги хоча б на необхідні ліки та комуналку. Але тепер і їх забирають.

Така історія тут чи не у кожного. Сьогодні ж ліквідатори вимагають від влади покращити їх забезпечення ліками. Мовляв, свої тяжкі хвороби вони отримали рятуючи здоров’я та життя людей, а тепер не можуть врятувати власного.

Свою акцію чорнобильці називають безстроковою. Під Кабмін вийшли трохи більше стоні людей. Більшість з них – це мешканці столичного регіону. Кажуть, що стоятимуть, поки влада їх не почує.

Не з чуток всі проблеми чорнобильців знають місцеві чиновники. Бо як тільки відміняють пільги, чи будь-яке соціальне забезпечення – громадяни заполоняють їх кабінети. Проте у випадку з чорнобильцями влада на місцях лише розводить руками. Кажуть, проблеми людей розуміють і намагаються вирішити, для цього пишуть безліч звернень до вищих органів. Та питання скасування чи призначення пільг – компетенція Кабінету міністрів.

Самі ж активісти кажуть, місцева влада як правило їм сприяє. А ось до чиновників у Кабміні їм достукатися важко. Тому, якщо сьогодні останні їх не почують, то вже в понеділок мітингувальники обіцяють повернутися на Грушевського з палатками.

Комментариев нет:

Отправить комментарий