“Звернутись за путівкою до санаторію чорнобильці можуть у будь-який час”, – управління праці

З 1 січня набули чинності зміни до Закону України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”. Відповідно до них право на санаторно-курортне лікування надається лише постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС, віднесених до першої категорії, та дітям, інвалідність яких пов’язана з катастрофою.

- Станом на 1 квітня на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення перебуває 100 осіб з числа постраждалих першої категорії. Дітей-інвалідів у нас немає, – розповіла провідний спеціаліст сектору з питань постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС Олена Строкань. – На черзі для забезпечення санаторно-курортними путівками у 2015 році перебуває 34 особи.

Управлінням праці розпочата  процедура запиту цінових пропозицій для придбання путівок зазначеним чорнобильцям. Фахівці також звертаються увагу, що за постановою Кабміну, путівки постраждалим особам та потерпілим дітям видаються за медичними висновками з урахуванням пільг у порядку черговості за мірою їхнього надходження.

Тобто, з 1 січня 2015 року відмінено обов’язкову умову, яка передбачала забезпечення санаторно-курортними путівками тільки тих осіб, які стали на чергу до 15 жовтня попереднього року.

- Тепер можна стати на чергу в будь-який час і, за наявності путівок, поїхати на лікування. Тому, якщо є потреба у санаторно-курортному лікуванні, не пізно звернутися до управління праці і зараз, – звернулася до містян Строкань.

Комментариев нет:

Отправить комментарий