ВААС захистив права чорнобильця, зобов’язавши своїм рішенням орган Пенсійного фонду України призначити та виплатити йому пенсію за віком на пільгових умовах.

Позивач звернувся із заявою та відповідними документами до органу Пенсійного фонду України з проханням призначити йому пенсію за віком на пільгових умовах зі зменшенням пенсійного віку на 5 років згідно зі ст. 55 Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, оскільки він досяг 50 річного віку і з 06.06.1986 року по 23.07.1986 рік брав участь у  ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Однак, управління Пенсійного фонду України в м. Вінниці  відмовило позивачу у призначенні пенсії, внаслідок чого останній звернувся до суду.

Судом встановлено, що позивач проходив строкову військову службу в лавах збройних сил СРСР.  Під час проходження строкової служби його було відряджено до військової частини, яка брала участь в ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, що підтверджується записом у військовому квитку та довідкою командира даної військової частини. Також позивач має статус учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, що підтверджується відповідним посвідченням.

Враховуючи, що позивачем надано усі необхідні докази на підтвердження факту роботи у зоні відчуження у необхідній кількості днів, суд апеляційної інстанції дійшов висновку, що відповідач протиправно відмовив у призначенні пенсії, внаслідок чого позовні вимоги підлягають задоволенню.



Комментариев нет:

Отправить комментарий