Анушкевичус на прощання роздавав гроші на житло: чиновникам – мільйон, чорнобильцю – 10 тис.

Чиновники виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради отримали цьогоріч на житло мільйон гривень, тоді як чорнобильцю і спортсмену-інваліду місцева влада виділила 60 тисяч, повідомляє Курс.

Міський голова Віктор Анушкевичус підписав розпорядження про надання одноразової матеріальної допомоги на придбання житла, що ґрунтувались на рішенні сесії міськради від 16 січня, коли депутати ухвалювали бюджет міста на рік. Тоді допомога чиновникам пройшла як зміни до бюджету за статтею «Інші видатки».

На виконання рішення сесії допомогу на придбання житла отримали четверо осіб.

Двоє з них – у відповідь на свої письмові звернення. Такі подали Володимир Рій – неповносправний спортсмен, чемпіон Європи з футзалу серед інвалідів з вадами слуху, та Іван Притуляк – ліквідатор аварії на ЧАЕС ІІ категорії.

Чиновникам міськвиконкому, як видно з розпоряджень міського голови, гроші виділили без зазначення підстави.


Отже, у березні чорнобильцю Іванові Притуляку з міського бюджету на придбання житла виділили 10 тис. грн. А у серпні заступник начальника управління фінансів міськради Галина Яцків отримала на ті ж потреби з міського бюджету 450 тис. грн.

Того ж місяця влада подбала про житло для неповносправного Володимира Роя, виділивши йому на ці потреби 50 тис. грн.

А в листопаді одним з останніх розпоряджень Віктора Анушкевичуса виділено з міського бюджету 475 тис. грн на придбання житла начальнику управління культури міськради Мирославу Петрику.

Останнє розпорядження неабияк обурило активістів міста, які публічно висунули до чиновника вимогу повернути гроші і розподілити їх між родинами учасників АТО, пише Фіртка. Водночас Віктор Анушкевичус заявив, що Мирославові Петрику справді потрібні гроші, бо в його однокімнатній квартирі проживають восьмеро людей.

Як повідомляв Z, Віктор Анушкевичус наприкінці своєї каденції також виділив 360 тис. грн матеріальної допомоги на лікування двох депутатів міськради.
13.11.2015

Комментариев нет:

Отправить комментарий