На Тернопільщині працює “Клініка на колесах”

На території НВК «Великобірківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія імені Степана Балея» працює «Клініка на колесах» Міжнародного благодійного фонду «Дар життя».

В Україні «Клініка на колесах» розпочала роботу в 1992 році з ініціативи американців українського походження лікаря Стівена Дудяка і пастора Джона Шепа. Першими, хто отримав допомогу, були діти, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. З того часу було оглянуто понад 150 тисяч пацієнтів. «Клініка на колесах» працює у Тернополі щороку з листопада по квітень, поза межами Тернополя — з квітня по листопад. Виїзди здійснюються по всій території України за попередньою домовленістю.

Медики здійснюють професійний огляд та діагностику, електрокардіограму серця, миттєвий аналіз крові на цукор, гемоглобін, холестерин, аналіз сечі, перевіряють гостроту слуху та зору, оцінюють фізичні параметри дітей. Лікарі ставлять діагноз, надають рекомендації, призначають лікування. Кожен отримує карту пацієнта, де міститься інформація про стан здоров’я. Стоматологи проводять професійний огляд ротової порожнини, чистку, фторування, пломбування, видалення та лікування зубів.

Охочі зробити благодійний внесок, запросити мобільну клініку у свій населений пункт можуть звернутися за адресою: м. Тернопіль, вул. Руська,10, кв. 62, тел.: 52-06-19, 52-11-03. Незахищені верстви населення з середини листопада до середини квітня можуть пройти обстеження в клініці у Тернополі. Лікарі приймають пацієнтів з 9:00 до 16:00, окрім суботи та неділі. Телефон: 24-83-65.

Андрій Омельницький.



Комментариев нет:

Отправить комментарий