ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА


до проекту Постанови Верховної Ради України
про проведення парламентських слухань на тему:
" 30 років після Чорнобиля: уроки та перспективи"

26 квітня 2016 року виповнюється 30 років з дня Чорнобильської катастрофи, найтяжчої за всю історію людства техногенної катастрофи.

30-та річниця це нагода для підведення соціально-економічних, медичних, наукових підсумків Чорнобильської трагедії, для проведення всебічного аналізу результатів діяльності усіх органів державної влади і наукових організацій щодо реалізації державної політики у сфері подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.

З метою аналізу всього комплексу заходів, спрямованих на зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення обєкту "Укриття" в екологічно безпечну систему, подальшу соціальну, медичну і психологічну реабілітацію постраждалого населення, економічного відродження та забезпечення сталого розвитку населених пунктів і територій за межами зони відчуження, що зазнали радіоактивного забруднення, планується провести у березні 2016 року парламентські слухання у залі пленарних засідань Верховної Ради України.

Проведення парламентських слухань сприятиме вирішенню техногенних питань та питань радіаційного захисту населення і навколишнього природного середовища, медичних і біологічних наслідків Чорнобильської катастрофи, вдосконалення економічних і правових механізмів соціального захисту населення, постраждалого внаслідок катастрофи.

Забезпечення підготовки і проведення зазначених парламентських слухань пропонується доручити Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Проведення парламентських слухань передбачає витрати на матеріально-технічне забезпечення і видання матеріалів парламентських слухань за рахунок коштів, передбачених у видатках Апарату Верховної Ради України.

Прийняття Постанови Верховної Ради України про проведення парламентських слухань на тему: "30 років після Чорнобиля: уроки та перспективи" не потребує внесення змін до діючого законодавства.

ИСТОЧНИК: 


Проект

вноситься народними депутатами України
– членами Комітету з питань екологічної політики,
природокористування та ліквідації наслідків
Чорнобильської катастрофи
Томенком М.В.
Недавою О.А.
Єднаком О.В.
Балицьким Є.В.
Валентировим С.В.
Дзюбликом П.В.
Рибаком І.П.
Сажком С.М.

П О С Т А Н О В А

Верховної Ради України
Про проведення парламентських слухань на тему:
«30 років  після Чорнобиля: уроки та перспективи «
Верховна Рада України  п о с т а н о в л я є:
1. Провести у березні 2016 року в залі пленарних засідань Верховної Ради України парламентські слухання на тему: ″30 років після Чорнобиля: уроки та перспективи″.


2. Кабінету Міністрів України до 1 березня 2016 року підготувати і подати до Верховної Ради України інформаційно-аналітичні матеріали з питання парламентських слухань, тиражовані для народних депутатів України, та відповідні пропозиції до рекомендацій парламентських слухань, визначити доповідача із зазначеного питання.

3. Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків
Чорнобильської катастрофи внести пропозиції щодо рекомендацій парламентських слухань, здійснити необхідні заходи з організації та методичного забезпечення слухань.

4. Запросити для участі в парламентських слуханнях представників центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, профільних міжнародних організацій, спеціалістів наукових установ.

5. Національній телекомпанії України та Національній радіокомпанії України за участю Апарату Верховної Ради України забезпечити в установленому порядку пряму трансляцію парламентських слухань на Першому загальнонаціональному каналі Національної телекомпанії України та Першому загальнонаціональному каналі Національної радіокомпанії України.

6. Управлінню справами Апарату Верховної Ради України  здійснити матеріально-технічне забезпечення проведення парламентських слухань та фінансування видання матеріалів парламентських слухань Видавництвом Верховної Ради України.

7. Ця Постанова набирає чинності з моменту її прийняття.

Голова Верховної Ради України
В.Гройсман

Комментариев нет:

Отправить комментарий