Інформаційне повідомлення про результати засідання робочої групи з підготовки проекту постанови КМУ щодо поліпшення пенсійного забезпечення інвалідів-чорнобильців.

Як повідомили учасникам акції протесту чорнобильців біля будівлі Кабінету Міністрів України 04 листопада 2015 року, у цей день о 17.30 годині в Міністерстві соціальної політики України заплановане засідання робочої групи з погодження проекту постанови Кабінету Міністрів України щодо поліпшення пенсійного забезпечення інвалідів-чорнобильців.

У призначений час таке засідання відбулося під головуванням заступника Міністра соціальної політики України В. Іванкевича. Від інших міністерства був присутній лише представник Міністерства оборони України та Пенсійного фонду України.

Лідери всеукраїнських громадських чорнобильських організацій - Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнське об’єднання ветеранів Чорнобиля» та Всеукраїнської Спілки ліквідаторів-інвалідів «Чорнобиль-86», 

Обстоювали вимоги всеукраїнської акції протесту чорнобильців щодо необхідності невідкладного прийняття підготовленого і погодженого проекту постанови «Про внесення змін до  постанов  Кабінету  Міністрів  України  від 28 липня 2010р. № 656 і від 23 листопада 2011р. №1210». Це дало б можливість вже з 01 жовтня 2015 року фактично у двічі підвищити мінімальні пенсії інвалідам з числа ліквідаторів, евакуйованих і дітям-інвалідам. Це також абсолютно не виключало, а навпаки стимулювало би прийняття до кінця поточного року рішення про поновлення норм ст. 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» в редакції, що діяла до 01 січня 2008 року і передбачала мінімальний розмір пенсій на рівні 10, 8 і 6 прожиткових мінімумів.

Проте, позиція представників деяких інших громадських чорнобильських організацій полягала у тому, щоб розглядати лише питання про встановлення мінімальних пенсій на рівні 6, 8, 10. Зрештою, головуючий дав доручення у чергове прорахувати витрати бюджету, які необхідні для реалізації таких вимог.

Змушені констатувати, що влада вкотре використала деструктивну позицію деяких громадських чорнобильських організацій, щоби фактично не прийняти ніякого рішення з питання, яке на сьогодні є буквально життєво важливим для інвалідів-чорнобильців. В результаті, ці люди втратили можливість отримувати з 01 жовтня 2015 року у двічі більші пенсії, щоб придбати необхідні їм для життя ліки і продукти харчування. Про реальну можливість прийняття такої постанови заявляв особисто Міністр соціальної політики України П.Розенко на нарадах з лідерами всеукраїнських громадських чорнобильських організацій. 

Наступного понеділка, 09 листопада 2015 року, о 15.00 годині відбудеться чергова нарада у Міністерстві соціальної політики України з цього питання.

Ми продовжуємо боротьбу за право інвалідів-чорнобильців на належне пенсійне забезпечення, а також права інших категорій чорнобильців на належний соціальний захист.

Про подальший перебіг подій читайте інформацію на наших сайтах. 

 Президент Всеукраїнської
 громадської організації інвалідів
«Союз Чорнобиль України»  
Березін В.О.

Голова  Правління ВГО  
«Всеукраїнське об'єднання ветеранів Чорнобиля»
Проскурін В.С.

Голова Всеукраїнської Спілки
ліквідаторів-інвалідів "Чорнобиль-86"
Колядін А.Ф

4 комментария:

  1. Почему только ликвидаторы и переселенцы? А где пострадавшие инвалиды? Снова дележ только для себя любимых. Спасибо переговорщикам . что отстаивают Закон для всех инвалидов и в полном объеме. Уже попробовали "андреевщины" Не берите греха на душу не делите ИНВАЛИДОВ все в нищенском положении

    ОтветитьУдалить
  2. Не грызитесь .Не делитесь ликвидаторы и пострадавшие Мы все нищие лечится не за что.Не надо нам уступок пусть отдадут то что положено по ЗАКОНУ .Андреевщина уже сыграла свою злую роль. Правильно делает переговорная группа.что отстаивает ВСЕХ ИНВАЛИДОВ. Спасибо.

    ОтветитьУдалить
  3. А ликвидаторы согласно названия Закона тоже являются потерпевшими. Так .что не катите бочку на потерпевших .а отстаивайте права всех Инвалидов кто стал потерпевшим от этой проклятой беды. Не разъединяйтесь. вместе легче бороться с бюрократами.

    ОтветитьУдалить
  4. ликвидатор есть ликвидатор и равнять с потерпевшими нечего

    ОтветитьУдалить