14 ГРУДНЯ - ДЕНЬ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ АВАРІЇ НА ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ АЕС

На виконання завдань пов'язаних із соціальним захистом громадян постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС щоденно працюють спеціалісти управління праці та соціального захисту населення Новоград-Волинської райдержадміністрації. На обліку в управлінні перебуває 104 особи, які є учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Згідно ст.20-22, ЗУ «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», потерпілі громадяни мають право на щорічне оздоровлення, так в 2015 році використано 39 санаторно-курортних путівок , в т.ч. оздоровлено 3 ліквідатора наслідків аварії на ЧАЕС.

Компенсація за пільгове забезпечення продуктами харчування ліквідаторам та потерпілим внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС I та II категорії протягом 10 місяців 2015 року виплачена в сумі 876011,50грн. без затримок.

На відшкодування пільг по безплатному зубопротезуванню та відпуску медикаментів за безкоштовними рецептами, ліквідаторів та потерпілих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, виділено з обласного бюджету на 2015 рік коштів в сумі 239404,74грн., а саме на зубопротезування - 45000,00 грн. та на відпуск пільгових рецептів - 194404,74грн.

Ми завжди повинні пам'ятати подвиг людей, які у важку хвилину пішли в радіаційне пекло і робити все можливе задля їх блага.

Начальник відділу соціального
захисту громадян постраждалих
внаслідок аварії на ЧАЕС РУПСЗН
Бондарчук Н.О.

1 комментарий:

  1. отлично отписались что денежки вытратили на ликвидаторов,все это бред,вранье вашей власти

    ОтветитьУдалить