«Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення зміни до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи"» Постанова Верховної Ради України від 26.11.2015 № 840-VIII



ПОСТАНОВА
Верховної Ради України

Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення зміни до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»

Верховна Рада України постановляє:

1. Прийняти за основу проект Закону України про внесення зміни до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»  (реєстр. № 2524а),  поданий народними депутатами України Денісовою Л.Л. та Томенком М.В.

2. Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи доопрацювати зазначений законопроект з урахуванням зауважень і пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи, скоротивши строк подання таких зауважень і пропозицій наполовину, та внести його на розгляд Верховної Ради України у другому читанні.

Голова Верховної Ради України                       В.ГРОЙСМАН

м. Київ
26 листопада 2015 року

№ 840-VIII

ИСТОЧНИК: 


Проект
вноситься народним
депутатом України
Денісовою Л.Л.


ЗАКОН УКРАЇНИ

Про внесення зміни до Закону України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок
Чорнобильської катастрофи”


Верховна Рада України п о с т а н о в л я є:

І. Включити до Закону України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” (Відомості Верховної Ради України, 1992 р., № 13, ст. 178, із наступними змінами) статтю 39 такого змісту:

„Стаття 39. Доплата громадянам, які працюють у зоні відчуження
Громадянам, які працюють у зоні відчуження, встановлюється доплата у порядку і розмірах, визначених Кабінетом Міністрів України”.

ІІ. Прикінцеві положення
1. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування.

2. Кабінету Міністрів України у тримісячний строк з дня опублікування цього Закону:

привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом;
забезпечити перегляд і скасування міністерствами та іншими центральними і місцевими органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів, що суперечать цьому Закону.


               Голова



ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту Закону України про внесення зміни до Закону України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”

1. Обґрунтування необхідності прийняття акта
Законом України від 28.12.2014 № 76-VIII „Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України” внесені зміни до деяких законів України в тому числі до Закону України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” (далі – Закон), зокрема статтю 39 виключено, якою було передбачено право громадян, які працюють у зоні відчуження на встановлення доплат в порядку та розмірах Кабінету Міністрів України.
Проектом акта пропонується поновити дію статті 39, якою передбачається поновити право громадян, які працюють у зоні відчуження на встановлення доплат.

2. Цілі і завдання прийняття акта
Прийняття проекту акта дозволить поновити право громадян, які працюють у зоні відчуження на встановлення доплат в порядку та розмірах Кабінету Міністрів України.
Слід зауважити, що зазначені виплати отримують 4323 особи, які постійно працюють (перебувають у відрядженні) у зоні відчуження.
Такі компенсації мають мінімізувати негативний вплив іонізуючого випромінювання на працівників, стимулювати залучення кваліфікованих фахівців до виконання робіт з ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у зоні відчуження, а саме: забезпечення бар’єрної функції зони відчуження та мінімізація її впливу на населення і довкілля, захист та подальше поводження з радіоактивними відходами, які зберігаються у тимчасових пунктах захоронення, утворених під час ліквідації Чорнобильської катастрофи (1986-1988 рр.), та тих, що утворюються у процесі зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС, при виведенні з експлуатації її енергоблоків, будівництві безпечного конфайнмента над зруйнованим четвертим енергоблоком та перетворенні його на екологічно безпечну систему.

3. Загальна характеристика і основні положення проекту акта
Пропонується внести зміни до Закону України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” доповнивши його статтею 39 щодо встановлення права громадян, які працюють у зоні відчуження на встановлення доплат в порядку та розмірах Кабінету Міністрів України.

4. Стан нормативно-правової бази у даній сфері правового регулювання
Закони України від 28.12.2014 № 76-VIII „Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України” та „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”. постанова Кабінету Міністрів України від 10.09.2008 № 831 „Про доплати особам, які працюють у зоні відчуження”.

5. Фінансово-економічне обґрунтування
Проект акта не потребує додаткових коштів Державного бюджету України.

6. Прогноз соціально-економічних та інших наслідків прийняття акта
Прийняття акта дозволить забезпечити виплату доплати особам, які постійно працюють (відряджені) в зоні відчуження, а також особам рядового та начальницького складу органів внутрішніх справ, органів і підрозділів служби цивільного захисту Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державного агентства України з управління зоною відчуження, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, військовослужбовцям Національної гвардії, Служби безпеки, Державної прикордонної служби, які постійно виконують службові обов’язки у зоні відчуження.



Народний депутат України                           Денісова Л.Л.

8 комментариев:

  1. а дальше что

    ОтветитьУдалить
  2. Бред сывой кобылы. Где увиличение минимальных пенсий......

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Нет разьяснения,про внесения змин до проэкту

      Удалить
    2. А КАКАЯ ВАМ ПЕНСИЯ. ВЫ ЧТО ДУРНИ ПЕНСИИ ЗАХОТЕЛИ .А КТО ВАМ ОБЕЩАЛ .ВЫ ХОТИТЕ ГРОШЕЙ .ЭТО НЕ ЗНАЧИТ ЧТО ВАМ ДОБАВЯТ .НЕТУ ГРОШЕЙ НЕМА ПОКРАЛИ

      Удалить
    3. Ты че с психушки сбежал,деньги украл

      Удалить
  3. УзпАГойтесь!Это нас вообще не касается,только ныне там работающих.

    ОтветитьУдалить
  4. Сомневаюсь в том ,что Денисова не знает того ,что этих людей ждет та же участь,как и ликвидаторов аварии на Чаэс с 1986 года.

    ОтветитьУдалить