Луганщина готується відзначити 30-ті роковини трагедії на ЧАЕС


У Луганській облдержадміністрації 18 січня відбулася нарада за участю заступника голови ОДА Ольги Лішик та чорнобильського активу області, присвячена організаційним питанням проведення загальноукраїнського Року вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи.

Під час обговорення була висловлена пропозиція щодо пролонгації «Регіональної цільової програми соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» до 2018 року.

Також Ольга Лішик ініціювала проведення в рамках цієї програми низки культурно громадських заходів на Луганщині. Серед них: освітньо-просвітницькі програми в учбових закладах, фестивалі та випуск альманаху тощо.

«Нагальним завданням для нас є гідне вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, належне забезпечення соціального захисту постраждалих, посилення уваги суспільства до проблем подолання наслідків цієї техногенної катастрофи», – зазначила голови облдержадміністрації.

Особливою темою було фінансування медичної підтримки чорнобильців. Представники громадських організацій висловлювали пропозиції з приводу раціоналізації розподілу коштів та втілення програм громадських ініціатив за підтримки облдержадміністрації.

Комментариев нет:

Отправить комментарий