Інформаційне повідомлення про засідання Урядового комітету з питань гуманітарного розвитку та соціальної політики.

12 січня цього року у Кабінеті Міністрів України відбулося засідання Урядового комітету з питань гуманітарного розвитку та соціальної політики.

З питання «Про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» виступив Міністр соціальної політики П. Розенко, який зазначив, що за численними зверненнями чорнобильців з приводу соціально несправедливого пенсійного законодавства та недостатніх мінімальних пенсій ліквідаторів, слід розглянути законопроект щодо збільшення пенсій. 

Головуючий – Віце-прем’єр-міністр України В. Кириленко запропонував взагалі не розглядати це питання у зв’язку з тим, що в Державному бюджеті України на 2016 рік не передбачені видатки щодо збільшення пенсій чорнобильців.

На це Президент ВГОІ «Союз Чорнобиль України» В. Войтов заявив, що напередодні 30-х рокових аварії на ЧАЕС взагалі недопустимо не розглядати вище зазначене питання, так як чорнобильці ціною власного життя і здоров’я врятували світ. В. Войтов переконав представників Урядового комітету направити законопроект, запропонований Міністром соціальної політики України П. Розенком, на доопрацювання та розгляд на засіданні Погоджувальної ради при Мінсоцполітики України. Він, також, передав до секретаріату Урядового комітету проект закону щодо поліпшення пенсійного забезпечення чорнобильців, який попередньо узгоджений з відповідними міністерствами та іншими всеукраїнськими громадськими чорнобильськими організаціями.

В. Войтов запропонував внести відповідні корективи до Держбюджету України на поточний рік в частині, що стосується пенсійного забезпечення чорнобильців.

3 комментария:

  1. КИРИЛЕНКО, ЭТО ТОТ , ЧТО НА МАЙДАНЕ КРИЧАЛ: "БАНДУ ГЕТЬ!" ТАК КТО ЖЕ БАНДА?

    ОтветитьУдалить
  2. примут на погоджувальну раду а потом опять пустят по кругу и пообещают с мая поднять что бы чернобыльцы дали власти провести 30роковыны.дураки поведутся и выйдут.а в мае получат подачку в 50гр.умные поедут на протест в куев или будут дома

    ОтветитьУдалить
  3. Да нет это тот кто получил премию по итогам года в размерре 15 тыс.гривен за показатели работы.

    ОтветитьУдалить