Планується відновлення доплат усім тим, хто працює в зоні відчуження...

Цього року відзначатимуть 30-ті роковини Чорнобильської катастрофи. Верховна Рада ухвалила Постанову «Про вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та про заходи, пов’язані з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи», якою зобов’язала Кабінет Міністрів передбачити в держбюджеті на 2016 рік збільшення фінансування медичних програм, видатків на пенсійне забезпечення інвалідів — учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та ін. Однак, як зазначив голова Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики, та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Микола Томенко (на знімку в центрі), уряд не тільки не виконав жодного пункту згаданої постанови, а й нприродокористування е передбачив кошти на соціальний захист працюючих у зоні відчуження.

«На останньому засіданні урядового оргкомітету з підготовки та проведення заходів, пов’язаних з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи, ми домовилися, що його голова Геннадій Зубко підтримає нас в частині невідкладного розгляду в другому читанні законопроекту про відновлення доплат усім працюючим в зоні відчуження», — повідомив парламентарій.

Під час учорашньої робочої наради в профільному комітеті також обговорювали план законотворчої діяльності на цей рік. Микола Томенко нагадав, що 16 березня відбудуться парламентські слухання, під час яких обговорюватимуть чорнобильську стратегію на наступні десять років. «Побудова об’єкта «Укриття» у 2017 році буде завершена, а що робити далі, ніхто не знає. Тому маємо показати світові, яким буде Чорнобиль в найближчі роки», — сказав голова комітету.

Голова комітету також повідомив, що уряд підтримав ідею створення Чорнобильського радіологічного біосферного заповідника, тож він сподівається на підписання Президентом відповідного указу. «Я говорив із фахівцями і ми зійшлися на думці, що на першому етапі заповідник має бути підпорядкований зоні відчуження. Фактично переводимо його в дослідницький режим. Коли там проведемо дослідження, побачимо, що все безпечно, заведемо міжнародні програми, тоді його можна перевести у підпорядкування Міністерства екології та природних ресурсів», — зазначив парламентарій.

Головний консультант секретаріату комітету Сергій Омельянець розповів, що свого ухвалення чекають законопроекти, які стосуються поводження з відходами. А представник секретаріату комітету Євген Бережний нагадав, що на перше півріччя передбачається розроблення і внесення на розгляд парламенту нової редакції Кодексу України про надра.



Комментариев нет:

Отправить комментарий