Отаке ось…

На завтра отримав запрошення на Робочу комісію з підготовки та проведення заходів у 2016 році, пов'язаних з 30 – ми роковинами Чорнобильської катастрофи.

З мінсоцполітики надали купу якихось протоколів, рішень, обіцянок – все, як завжди … частиною лохотрон, частиною шахрайство «наперсточників» - скільки не вгадуй, а твоя пенсію все одно між пальцями у КМУ, а в тебе вітер в кармані …

Як би не той факт, що до 26 квітня залишається рівно 90 днів, після чого закінчиться термін, на протязі якого ліквідатори, відповідно до світових норм, можуть щось вимагати від держави за шкоду здоров'ю, втрату працездатності, то ….

Після цього залишеться тільки йти просити милостиню.

90 днів … і все.

Але що робити? Що робити, якщо станом на сьогодення державою не виконуються тисячі рішень судів, які набрали законної сили, які встановлюють розмір державної пенсії за втрату здоров'я, втрату працездатності?

Куди звертатися? Я пройшов десятки судів, але жодне з рішень на мою користь тупо не виконується владою.

Тобто, фактично, третя гілка влади для мене, інших побратимів – ліквідаторів, просто не існує.

Не існує судового захисту для мене, для всіх нас. Яка користь з любого рішення суду, якщо його держава не збирається виконувати?

Яка користь з такої держави?

Якщо у громадянина виник спір з державою, його можливо вирішити тільки в суді. І суд, відповідно до Конституції України, світових норм права, ставить крапку у цьому спорі, виносячи рішення, котре повинно бути обов'язковим для кожного державного органу.

Більше того, за невиплату державної пенсії на протязі більше місяця Кримінальний кодекс України передбачає кримінальну відповідальність, як за злочин, який має особливо тяжкі наслідки для громадянина.

Так … але це, напевно, не для мене, не для всіх нас, ліквідаторів. Напевно ми разом зі смертельною дозою радіації здобули ще й етикетку якихось громадян другого гатунку.

Що мені робити, якщо держава надурила мене в квітні 1986 року, пославши без всякого захисту в ядерне пекло, надурила в 1990 році, коли визнала, що не заплатила відповідно існуючих нормативів, надурила в 1991 році, коли прийняла на себе всю відповідальність за втрату мною здоров'я, втрату працездатності від дії радіації, зобов'язалася її компенсувати …

Що робити, якщо рішення суду – це ніщо … не стоїть навіть паперу, на якому надруковане?

Знову звертатися до суду? Щоб отримати ще таке ж рішення?
Що робити жебракові – інваліду ЧАЕС, в якого не вистачає навіть коштів на ліки, який вже давно існує тільки завдяки своїм рідним?

Тому, мої побратими, якщо держава до 25 квітня 2016 року не прийме рішення виконувати рішення судів, які набрали законну силу, я прийду до Президента, як гаранта Конституції, і залишусь, поки або ця держава не виконає рішення суду, або поки просто не помру …

Ось така моя правда, побратими. 
Учасник ліквідації
аварії на Чорнобильській АЕС
(квітень - травень 1986 року) 

Віктор Гайдак

10 комментариев:

  1. Уважаемый Виктор желаю ВАМ здоровья терпения и мирного неба.Будем надеяться на БОГА потому что правды нам не суждено добиться.Небесная канцелярия все видит.Получат все по заслугам.

    ОтветитьУдалить
  2. Помните как кричала гаранту мать убитого защитника майдана - все сбылось. Так что пусть подумают гаранты и премеры и все остальные кто чинит геноцид ликвидаторам чернобыльцам, что и ихним детям и внукам небудет денег за что купить лекарства.

    ОтветитьУдалить
  3. А как бытьтем, кто в 2008-11г.г. не обращался в суд, а также кто выполнял самые опасные работы в составе воинских частей и за свое участие в ликвидации последствий аварии на ЧАЭС только дополнительную пенсию за ущерб здоровью

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. 26 ВЫЙТИ И ПОКРИЧАТЬ СЛАВА И ЗРАДА.УМНЫЕ ПРОСТО ЗАБЬЮТ НА ЭТИ МЕРОПРИЯТИЯ ВЛАСТИ А ПРИГЛАШЕННЫЕ ПУСТЬ НА ЭТО ПОСМОТРЯТ ЧТО НИКОГО НЕТ.ВЫМЕРЛИ ОТ ГЕНОЦИДА

      Удалить
  4. а те кто не обращаялся кто выполнял самые опасные работы на чаэс их давно уже нету а бегают по судам те которые и близко на чаэс небыли

    ОтветитьУдалить
  5. КТО НА ЧАЭС ВЫПОЛНЯЛ САМЫЕ ОПАСНЫЕ РАБОТЫ ЖАЛЬ РЕБЯТ НУ ИХ УЖЕ НЕТУ С НАМИ

    ОтветитьУдалить
  6. Ребята опять начинается делёжка:на отсудивших и не отсудивших как 86год и потом все остальные.Когда мы обьединимся в конце-концов и будем защищать права всех до единого чернобыльца?Я поддерживаю Гайдака но только Вы Виктор станьте на защиту всех ликвидаторов а не только за тех кто отсудил,а то получается опять как-то не так.Удачи Вам в борьбе за справедливость.

    ОтветитьУдалить
  7. Да никому, ничего сегодня не решили, только максимальщики в шоколаде!

    ОтветитьУдалить
  8. Ну,я был с первых минут,мясо с рук и ног кусками отпадало,выносили трупы с квартир, работал с правительственной комиссией когда все чернобыльские шишки смылись подальше было все.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Не надо трындеть про трупы! Я тоже была с первых часов на ликвидации, тоже на минималке, Но откуда трупы? Какое мясо? Бред, по типу распятого в Славянске мальчика.

      Удалить