10 хвилин із Прем'єр-міністром України

від 21.02.2016 р.

Доброго вечора, шановні українські родини!

Сьогодні ввечері хочу поговорити як про буденні питання нашого щоденного життя, так і про велику політику, так і про те, чи змінилася наша країна за останніх два роки. Що в ній змінилося і що нам треба разом спільно робити далі для того, щоб Україна стала успішною і сильною.

Почну з буденних питань. До мене протягом останнього тижня звертаються люди із запитанням про те, а що таке верифікація соціальних виплат. Слово верифікація красиве, але не зовсім зрозуміле. Я хочу чітко пояснити, яка мета Уряду.

Загалом держава протягом року здійснює виплати у розмірі 365 мільярдів гривень. Це соціальні виплати і соціальна допомога для громадян країни. Вдумайтесь в цю цифру. Це втричі більше, ніж весь бюджет національної безпеки і оборони.

Яка наша спільна мета? Наша мета – щоб такі виплати отримували тільки ті громадяни, які на це заслуговують і які повинні отримувати таку допомогу відповідно до закону. А ті, хто зловживають, ті, хто шахрайським способом намагаються витягнути копійчину з кишені пенсіонера, з кишені інваліда, з кишені переселенця, повинні бути позбавлені таких виплат.

Я вам наведу приклад. За останній місяць ми зупинили виплати для 150 тисяч так званих переселенців, не справжніх, а так званих. Ми з'ясували, що побудована ціла схема, коли шахраї отримують документи громадян країни, які не проживають на контрольованій території України, ідуть до органів соціального захисту і під приводом начебто того, що такі громадяни країни зареєстровані як тимчасові переселенці, отримують сотні мільйонів гривень з державного бюджету.

Я не дам можливості далі, щоби шахраї витягували кошти з бюджету і позбавляли громадян країни можливості підвищити соціальні стандарти і пенсії саме за рахунок тих коштів, які сьогодні вимиваються цими схемами з бюджету.

Таким чином, кожна людина, яка відповідно до закону повинна отримувати будь-який вид соціальної допомоги чи доплати, і надалі буде її отримувати. А той, хто через шахрайську схему намагався витягнути гроші з державного бюджету і позбавити чесних громадян країни на додаткові виплати, повинен понести покарання, і такі виплати будуть зупинені. Не переживайте і не вірте чуткам.

Так само, як і вам розповідали чутки про те, що субсидії – це просто політична заява, а не реальний механізм допомоги громадянам країни. Ми дали субсидії і кожна третя українська сім'я їх отримує.

Я так само заявляю: кожен громадянин країни, який повинен отримувати соціальну допомогу, буде її отримувати. А кожен, який краде з бюджету через шахрайство і через спробу позбавити чесних громадян можливості отримувати такі кошти, понесе покарання, і такі виплати будуть зупинені.

Продовження тексту читайте ТУТ
Відео дивіться ТУТ

4 комментария:

  1. КОЛИ ВЖЕ БУДЕ 10 ХВИЛИН ПІСЛЯ ЯЦЕНЮКА

    ОтветитьУдалить
  2. Господин Яценюк! Озвучьте, пожалуйста, суммы украденных средств из госбюджета, изъятых путем налогов из доходов народа Украины! Нам не нужны подачки, поднимите экономику страны, народу-зарплату ЕС, пенсию ЕС и цены ЕС! А то в Украине сейчас пенсии, зарплаты социалистические, а цены на все капиталистические! И лапша ваша уже давно протухла!

    ОтветитьУдалить
  3. пусть он всю эту оборону засунет в одно местонашли повод для спекуляции .войну.прекратите и пустите эти деньги на улутшения жизни простого люда.мы вже это проходили.был уже такой попередник.забыл о народе и где он теперь.не повторите его ошибок.

    ОтветитьУдалить
  4. чем бы дитя не тешилось,лиш бы е..ть не просило.

    ОтветитьУдалить