2016 рік оголошено роком вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи

2016 рік оголошено роком вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи

Про це йдеться в Указі Президента України «Про заходи у зв'язку з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи».

Кабінету Міністрів доручено розробити з урахуванням пропозицій центральних та місцевих органів виконавчої влади, наукових установ і громадських об’єднань та затвердити план заходів, передбачивши, зокрема заходи із поліпшення умов соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, ліквідаторів.

Уряду доручено забезпечити своєчасне та у повному обсязі виконання фінансових зобов’язань України щодо внесків до міжнародних фондів з реалізації міжнародних проектів на Чорнобильській АЕС.

Серед інших доручень Кабміну – у шестимісячний термін внести пропозиції зі створення Чорнобильського біосферного заповідника, а також забезпечити до 1 липня 2016 року перегляд та уточнення меж територій зон відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, проведення інвентаризації земель, їх належного оформлення та реєстрації прав на землю.

Таке рішення Президент ухвалив на підтримку численних звернень громадських, передусім чорнобильських, організацій, які надійшли на його ім’я з метою належного вшанування подвигу ліквідаторів трагедії на ЧАЕС та посилення соціального захисту постраждалих громадян.

5 комментариев:

  1. ликвидатор 8629 февр. 2016 г., 11:24:00

    А почему ничего нет о ПЕНСИИ?

    ОтветитьУдалить
  2. Какой-то пипец. Ему про одно, он навинтил про заповедник. Кто то либо бухой, либо идиот. Я не думаю, что Чернобыльские организации вместо пенсий выпрашивали заповедник, так как ещё от присвоеных званий не отошли и до сих пор не придумали, куда звания засовывать...

    ОтветитьУдалить
  3. Ну що ви хлопцi! А заходи по полiпшенню соцiального захисту? Правда неизвестно-когда, сколько, и куда утянут ?!

    ОтветитьУдалить
  4. он не думает.это думают за него.один уже был такой попередник.

    ОтветитьУдалить
  5. Шановні друзі ЧОРНОБИЛЬЦІ якщо до Парламентських слухань 16 березня нічого ця ВЛАДА по ЧОРНОБИЛЬЦЯМ нічого по ПЕНСІЯМ не рішить. Беремо ВИЛА і ГАЙДА до КАБМІНУ. Не будьте ОСТОРОНЬ НАШІХ ПРОБЛЕМ,за НАС НІХТО ЇХ НЕ РІШИТЬ. КРЕМЕНЧУК

    ОтветитьУдалить