ЧОГО ЧЕКАЄ ВЛАДА? ВИПРОБУЄ НАШЕ ТЕРПІННЯ?


26.01.2016 № 7
Президенту ВГОІ
«Союз Чорнобиль України»
Войтову В.В.

Шановний Володимире Васильовичу!

Харківська обласна організація «Союз Чорнобиль України» вносить пропозицію найближчим часом на засіданні ЦР ВГОІ «Союз Чорнобиль України» розглянути край важливе питання «Щодо підготовки та відзначення 30-ти річчя аварії на ЧАЕС в світі виконання Указу Президента України  «Про заходи у зв’язку з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи» від 14.12.2015р. №702/215, Постанови Верховної Ради України від 12 листопада 2015 року №793-VІІІ,  Розпорядження КМ України  від 11 листопада 2015 р. № 1161-р.». 

Чорнобильці Харківщини стурбовані тим, що на сьогоднішній день, 26.01.2015 р.  не виконано п.2 Розпорядження КМ України  «Про утворення Організаційного комітету з підготовки та проведення у 2016 році заходів, пов’язаних з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи» від 11 листопада 2015 р. № 1161-р., щодо розробки і затвердження у місячний строк  (до 11.12.2015 р.) плану заходів, пов’язаних з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи.

Пройшло 2, 5 місяця після прийняття Розпорядження КМ, до 26.04.2016 року — 30-ї річниці аварії майже не залишилось часу, в Законі України «Про Державний бюджет» не передбачені кошти на ці заходи.

ЧОГО ЧЕКАЄ ВЛАДА?

ВИПРОБУЄ НАШЕ ТЕРПІННЯ?

Вважаємо за доцільне засідання ЦР провести в актовому залі Міністерства соціальної політики попередньо узгодивши це питання з Міністром П.Розенко, та запросивши його до участі при розгляді цього питання.

На засідання ЦР запросити:

членів Організаційного комітету з підготовки та проведення у 2016 році заходів, пов’язаних з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи:

— заступника Міністра екології та природних ресурсів Коломієць С.Л.;

— заступника Міністра соціальної політики Іванкевіча В.В.;

— Голову Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Томенко М.В.;

— заступника Міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції;

— заступника Голови ДСНС;
— заступника голови Київської міськдержадміністрації;

— заступника голови Київської облдержадміністрації;

  від Адміністрації Президента – Представника головного департаменту з питань внутрішньої політики.

Також вважаю за доцільне запросити на засідання ЦР керівництво Всеукраїнських громадських організацій і перш за все представників від Всеукраїнського об’єднання ветеранів Чорнобиля, Всеукраїнської Спілки ліквідаторів-інвалідів «Чорнобиль-86″, а також громадських чорнобильських організацій, МО, МВС, ДСНС,  та інших на Ваш розгляд.
Запевняю Вас, Володимире Васильовичу, що чорнобильці Харківської області, сподіваюсь як і всієї України, готові до більш рішучих дій в спонуканні КМ України та ВР України до виконання своїх же прийнятих вищезазначених державних актів.

Голова організації                                                           А.І. Вінник

Комментариев нет:

Отправить комментарий