Голова ГО "Костянтинівська спілка "Інваліди Чорнобиля" один з ініціаторів подання позову до суду

На Донеччині на мера Костянтинівки подали до суду

Ативісти міста Костянтинівка, що на Донеччині, подали до суду на мера міста за порушення Конституції України.

Про це пише Depo.Донбас з посиланням на Громадське радіо.

Згідно матеріалу, суперечку спричинив той факт, що виборів у жовтні 2015 у місті не було і міський голова Костянтинівки Сергій Давидов та весь депутатський корпус залишилися при владі. Активісти переконані, що порушується основний закон — Конституція України

"У Конституції чітко прописано, що термін повноважень депутатів місцевої ради та міського голови п'ять років, тобто після закінчення терміну повноважень самих повноважень бути не може. Термін минув після виборів до місцевих рад, які, як відомо, у нас не проводилися" - говорить голова ГО "Костянтинівська спілка "Інваліди Чорнобиля", один з ініціаторів подання позову до суду Олександр Дерека.

У матеріалі уточнюють, що активісти вже зверталися до Верховної Ради та Адміністрації Президента з проханням пояснити, яким чином місцева влада залишається керувати справами у місті, якщо її повноваження давно вичерпали свій термін. У відповідь, каже, Дерека, отримали чергові відписки.

Повідомляється також, що у залі суду стало відомо, що мера Сергія Давидова на засіданні не буде, він написав листа з проханням вести справу без нього. А від імені другого відповідача — Костянтинівської міської ради — була присутньою керівник юридичної служби виконкому Анастасія Боєва. Справу по суті вона вважає необґрунтованою:

"З урахуванням вимог закону я вважаю цей позов необґрунтованим і таким, що не підлягає задоволенню", — сказала юрист Боєва.

Більше пояснень вона не надала. А ось активісти наполягають на особистій присутності мера і секретаря міської ради Юрія Разумного у залі суду. Це уточнення суддя Олена Каліуш взяла до уваги і призначила наступне засідання на 22 лютого.

Нагадаємо, що відповідною постановою ЦВК торік восени вибори до органів місцевої влади у Костянтинівці та деяких інших населених пунктах Донеччини не проводилися.

Комментариев нет:

Отправить комментарий