Обговорили питання, що турбують ліквідаторів на ЧАЕС

Незабаром Україна відзначатиме тридцяту річницю Чорнобильської катастрофи, яка досі дає відгомін про себе та стала трагедію, не лише українського, а й міжнародного масштабів.

Одинадцятого лютого міський голова Михайло Сімашкевич та його заступник Вадим Савчук провели зустріч із представниками осередку "Союз Чорнобиль України", на якій обговорили основні питання, що турбують ліквідаторів.

Як зазначив голова осередку Володимир Гусєв, до сьогодні на державному рівні неврегульовано багато проблем, які виникають у сфері медичного, соціального забезпечення, а також забезпечення житлом ліквідаторів.

За словами чорнобильців, Постанова Кабінету Міністрів України №1210 "Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” призвела до того, що ліквідатори отримують пенсію, яка значно різниться для окремих осіб. Для когось це сума дещо більше тисячі гривень, а для когось – чотири-п’ять тисяч.

Тому на засіданні присутні ліквідатори звернулися до мера з клопотанням допомогти їм вирішити цю колізію. Михайло Сімашкевич запропонував підготувати звернення на чергову сесію та направити його до вищих державних інстанцій.

Звернули увагу ліквідатори на Чорнобильській АЕС й на те, щоб путівки на санаторно-курортне  лікування надавали неподалік від Кам’янця - до Макова та Сатанова. Та як повідомив представник Департаменту соціального захисту населення, путівки в Маків коштують дорожче, ніж є виділеним ліміт на одну особу.

Це питання міський голова Михайло Сімашкевич обіцяв з’ясувати та знайти належне його вирішення.

На завершення, учасники зустрічі обговорили організаційні моменти проведення заходів, приурочених тридцятій річниці Чорнобильської катастрофи.

Комментариев нет:

Отправить комментарий