УПФУ в Чернівецькій області консультував чорнобильців Буковини

28 січня цього року проведено черговий прийом громадян у консультативному пункті на базі обласного громадського об’єднання “Чорнобильці Буковини”. 

Роз’яснення з приводу пенсійного забезпечення, а також інших питань, які стосувались призначення та обчислення пенсій ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС, надала головний спеціаліст відділу контролю правильності призначення пенсій на спеціальних умовах управління пенсійного забезпечення Ольга Бойко. Про це повідомляє веб-сайт Головного управління ПФУ у Чернівецькій області.

Кожному заявнику детально роз’яснено особливості пенсійного забезпечення осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Надано відповіді на запитання щодо призначення та розрахунку розміру пенсії відповідно до Законів України ”Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” та "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".

“Майбутнім пенсіонерам” з числа ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС надано роз’яснення щодо документів, які необхідні для призначення пенсії особам, що працювали в зоні відчуження у 1986-1988 роках. Поінформовано про особливості призначення пенсії у зв’язку з втратою годувальника, смерть якого пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України “Про підвищення рівня соціального захисту населення громадян, які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи” від 23.11.2011 № 1210.

Під час проведення зустрічі зазначалось, що органи Пенсійного фонду України області в межах своєї компетенції вирішують питання пенсійного забезпечення осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, а також надають посилену допомогу громадянам у витребуванні документів, необхідних для призначення та перерахунку пенсій.

Комментариев нет:

Отправить комментарий