О внесении изменений в Закон Украины

О внесении изменений в Закон Украины "О статусе и социальной защите граждан, пострадавших в результате Чернобыльской катастрофы" относительно социальной защиты пострадавших лиц

Заключение к проекту закона Украины от 10.02.2015 № 2093
Дата рассмотрения: 15.02.2016 Карта проходжения проекта

------------------------------------------------------------------------------------
Висновок відповідального комітету

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

На розгляд Верховної Ради України у другому читанні вноситься проект Закону "Про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо соціального захисту постраждалих осіб)" (реєстр. N 2093 від 24.04.2015 р.) (доопрацьований), поданий народними депутатами України Марченком О. О., Арешонковим В. Ю., Королевською Н. Ю., Москаленком Я. М., Томенком М. В., та прийнятий Верховною Радою України за основу 4 лютого 2016 року за наслідками розгляду у першому читанні, із скороченням строку подання зауважень і пропозицій наполовину.


Пропонується також надати право неповнолітнім дітям та/або дружині (чоловіку) померлого учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, віднесеного до категорії 1, незалежно від наявності причинного зв'язку смерті з Чорнобильською катастрофою, на пільги, якими він користувався за життя. У законопроекті передбачається запровадження щорічного медичного обстеження (диспансеризації) та лікування у спеціалізованих медичних закладах осіб, які народилися від учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та евакуйованих із зони відчуження.

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи розглянув на своєму засіданні 15 лютого 2016 року зауваження і пропозиції, які надійшли від суб'єктів права законодавчої ініціативи до законопроекту, зокрема, було подано 19 пропозиції народних депутатів України, 11 з яких пропонується врахувати, 8 - відхилити.


Головне юридичне управління Апарату Верховної Ради України завізувало законопроект без зауважень.

Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи прийняв рішення: рекомендувати Верховній Раді України проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (щодо соціального захисту постраждалих осіб)» (реєстр. N 2093) прийняти в другому читання та в цілому як Закон.

Доповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України від Комітету визначено народного депутата України, Голову Комітету Томенка Миколу Володимировича.

 Голова Комітету   М. Томенко


2 комментария:

  1. Лохотрон крутится! Где восстановленная статья 54? почему не подали " народные" предатели!

    ОтветитьУдалить
  2. кому нужны такие проекты,засуньте себе их...Где закон о пенсии?

    ОтветитьУдалить