Усі чиновники, задіяні у злочинних схемах оформлення соцвиплат для псевдопереселенців, мають понести кримінальну відповідальність, - Міністр Розенко

Міністр соціальної політики України Павло Розенко наполягає на необхідності притягнення до кримінальної відповідальності чиновників усіх рівнів, які задіяні в організації злочинних схем щодо оформлення соцвиплат для псевдопереселенців.

 „Переселенцям, які змушені були виїхати із непідконтрольних українській владі територій, боятися немає чого. Боятися треба чиновникам і шахраям, які організували ці злочинні схеми і привласнюють кошти Державного бюджету України, - сказав Розенко сьогодні на спільній прес-конференції із Головою СБУ. – Я публічно звертаюся зараз до представників усіх правоохоронних органів: шахраї, які наживаються на людському горі, мають бути притягнуті до кримінальної відповідальності”.

 Павло Розенко поінформував, що загальний річний обсяг виплат з Державного бюджету України тимчасово переміщеним особам становить 30 млрд. грн., з яких десятки мільярдів осідають у кишенях шахраїв.

 За його словами, у 2015 році припинено виплату пенсій близько 22 тисячам осіб, що померли. "Якщо взяти демографічну ситуацію, попередній рівень смертності в Донецькій і Луганській області – припинень виплати пенсій у зв’язку зі смертю повинно бути як мінімум 70-80 тисячам осіб, – повідомив Міністр. – А ми маємо 20 тисяч. Це означає, що мінімум 60 тисячам осіб, про яких ми не маємо жодної інформації, пенсійні кошти продовжують виплачуватися. Враховуючи ще й фіктивно оформлені інші соціальні виплати, з Держбюджету шахраями продовжують „вимиватися" десятки мільярдів”, - наголосив Розенко.

 „Ми не дозволимо за кошти Державного бюджету України, за кошти українських платників податків годувати хабарників і терористів”, - підкреслив Міністр.

 За словами Розенка, усього Міністерством соціальної політики спільно зі Службою безпеки України перевіряється правомірність нарахування виплат близько 350 тисячам переселенців.

 Глава Мінсоцполітики також запевнив, що у разі помилкового припинення соцвиплат внутрішньо переміщеним особам ці виплати будуть відновлені у повному обсязі з моменту її призупинення. „Якщо під час перевірки сталася помилка, виплати будуть відновлені в повному обсязі з моменту її призупинення”, - сказав він.

3 комментария:

  1. Господин Розенко, где хотя бы элементарная ЛОГИКА в этих дурацких списках?? В них попали те, кто выехал еще в 2014-м и проживают на территории Украины ПОСТОЯННО! И ладно бы ошибки были единичными, но это происходит ПОВСЕМЕСТНО!!! Руки поотрывать тем, кто составлял эти списки!!! Такое ощущение, что людей просто выдавливают назад в "республики"!!! Позор Вам, как Министру, и проводимой Вами политике по геноциду переселенцев!!!

    ОтветитьУдалить
  2. А это практика отработанная! Геноцид ликвидаторов аварии ЧАЭС длится уже 30лет! ТЕ ликвидаторы,которые своим самоотверженным трудом действительно нахватались атома, сейчас больны, элементарно не хватает денег на лекарства, питание, теперь получают минипенсию, а примазанные чиновники ( целыми семьями ) с липовыми удостоверениями,получают максипенсии свыше 10000тыс грн! вот где поле для проверок! Но МСП сознательно не желает проводить такие проверки, а вдруг родственника вычислят? А антинародное постановление КМ № 1210 -это изощренный геноцид ликвидаторов аварии, МСП тоже не желает отменять вместе с КМ Украины!

    ОтветитьУдалить
  3. а нам чернобыльцам не помылково прыпынылы выплаты пенсий по постанове 1210.так видминить 1210 и выплачивайте пенсии в полном объеме по судам.или слабо.

    ОтветитьУдалить