Ліквідатори з Рівненщини поїдуть в Чорнобиль

На Рівненщині серед основних заходів до вшанування 30-х роковин Чорнобильської катастрофи запланована екскурсія мешканців обласного центру в міста Прип’ять та Чорнобиль.

Бажання поїхати в 30-кілометрову зону відчуження виявили півсотні людей, яких у 1986 році евакуювали на Рівненщину після аварії на Чорнобильській АЕС. Також навесні організують поїздку і тим, хто брав участь в ліквідації аварії.

Крім того, до роковин катастрофи у Рівному планують відреставрувати пам’ятник «Жертвам Чорнобильської катастрофи» та збудувати пам’ятні знаки у Млинові і Здолбунові. А ще – відремонтувати фасад Рівненського спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення.

Водночас, аби обстежити стан здоров’я інвалідів, ліквідаторів і постраждалих, в забруднені райони виїжджатимуть фахівці з лікувальних закладів. Також проводитимуть диспансеризацію тих, хто потребує лікування.

Нині на Рівненщині проживає 815 дітей, яким встановлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою, понад 12 тисяч потерпілих та ліквідаторів 1 і 2 категорій (інвалідів), а також 2649 вдів та вдівців померлих учасників ліквідації.



2 комментария:

  1. головне не забудьте вийти на мітинг з подякою владцям за гідні пенсії і життя.

    ОтветитьУдалить
  2. А що,пан ХИЛЯ і тут хоче підзаробити і галочку поставити.Чи може за свій рахунок попретеся?Мало надивились під час аварії,певно?

    ОтветитьУдалить