Чорнобильцям може бути відновлена низка пільг

Депутати зробили крок до відновлення пільг для чорнобильців 4 категорії. Верховна рада прийняла за основу законопроект №2093 про відновлення прав і соціальних гарантій постраждалим від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Попри спротив уряду за відповідний законопроект проголосувало 246 народних депутатів. Про це журналістам заявив голова чорнобильського підкомітету ВР, голова депутатської групи «Воля народу» Ярослав Москаленко.

У разі прийняття його в цілому чорнобильцям четвертої категорії повернуть пільги на лікування, протезування, оздоровлення, вихід на пенсію та інші соціальні гарантії, що були призупинені або скасовані урядовим законом № 76-VIII 28 грудня 2014 року.

Законопроект 2093 (ініціатори - народні депутати Ярослав Москаленко, Олександр Марченко, Володимир Арешонков і Наталія Королевська) є результатом колективної роботи робочої групи, Міністерства соціальної політики, Мінфіну а також чорнобильських громадських асоціацій.

"Сьогоднішнє голосування покаже українському народу ставлення  Верховної Ради до людей. Чи ми сьогодні думаємо про них, чи підлаштовуємось під кредиторів", - заявив з трибуни Я.Москаленко.

Законопроект не призведе до збільшення кількості громадян, яким надаватиметься допомога від держави. Відновлюються пільги і компенсації тим потерпілим, які отримували допомогу до 2014 року.

1 комментарий:

  1. А ВЕРНУТ ЛИ ПЕНСИИ ИН 1 ГРУППЫ И ПЕРВОЙ КАТЕГОРИИ ПО СУДАМ.КОТОРЫЕ ОСТАЛИСЬ СЕЙЧАС НА МИНИМАЛКЕ.ИМЕНЕМ УКРАИНЫ.И ЕВРОПЕЙСКОГО СУДА. МЫЖ ТЕПЕРЬ ЕВРОПЕЙЦЫ ХРЕНОВЫ.

    ОтветитьУдалить