Відповідь депутатської фракції Політичної партії "Об'єднання "САМОПОМІЧ" у Верховній Раді України на пропозиції ВГОІ "Союз Чорнобиль України".


ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

Депутатська фракція Політичної партії "Об'єднання "САМОПОМІЧ"

Президентові Всеукраїнської 

громадської організації інвалідів
 «СОЮЗ ЧОРНОБИЛЬ УКРАЇНИ»
ВОЙТОВУ В.

Шановний пане Володимире!

Від імені депутатської фракції Політичної партії «Об'єднання «САМОПОМІЧ» у Верховній Раді України засвідчую Вам повагу та вдячність за позицію і рекомендації, які Ви зазначили у зверненні №533 від 15.12.2015 року «Пропозиції до проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» щодо необхідності врегулювання суспільно значимого питання в частині соціального забезпечення осіб, які постраждали від катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції. 

Мною, як головою депутатської фракції, було надіслане депутатське звернення до Міністра соціальної політики України, в якому зазначалися факти неефективної державної політики в частині соціального забезпечення осіб, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС і приймали участь у ліквідації аварії та її наслідків. 

Тому, з метою реалізації головних конституційних обов'язків держави, що визначають її зміст і спрямованість, а саме забезпечення життя, здоров'я та гарантій як найвищої соціальної цінності, враховуючи об'єктивні життєві обставини,   в  яких  опинилися  жителі  чорнобильської  зони,   реалізований обов'язок ліквідаторами катастрофи, та особи, які постраждали від зазначеної катастрофи, депутатська фракція Політичної партії «Об'єднання «САМОПОМІЧ» рекомендувала Міністру соціальної політики України здійснити аналіз проблематики та розробити дієвий механізм її вирішення шляхом внесення відповідних змін у нормативно-правові акти Кабінету Міністрів України. 

Що стосується передбачених видатків на вищезазначені потреби у Державному бюджеті України на 2016 рік то зазначаю, що на переконання депутатської фракції Політичної партії «Об'єднання «САМОПОМІЧ» у Верховній Раді України їх розмір є вкрай незадовільний.

Даний факт був одним із основних негативних аргументів, які вплинули на прийняття фракцією рішення не голосувати за Закон України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» під час його прийняття на пленарному засіданні Верховної Ради України 24-25 грудня 2015 року.

Додатково зауважую, що депутати, які входять до складу фракції знають про зазначені Вами у зверненні проблеми і активно працюють над їх вирішенням. Проте зазначаю, що згідно статі 91 Конституції України Верховна Рада України приймає закони, постанови та інші акти більшістю від її конституційного складу, а саме 226 голосами.


З повагою
Голова фракції                                                                         О.Р. БЕРЕЗЮК

3 комментария:

  1. Кому вы верите,все лапшу на уши вешают.Наша фракция не голосовала.Посмотрите за какие законы голосует эта фракция причем единогласно,за антинародные.Здесь нюни распустил -мы не виноваты-последнее голосование за закон о ЖКХ,тоже не голосовали?вся фракция "за" во главе с этим членом.Мудило он.

    ОтветитьУдалить
  2. И вы верите этому мудаку?они голосуют за антинародные законы,возьмите последний закон о ЖКХ.Его партия проголосовала единогласно "за".А он здесь сопли распустил дескать мы ни в чем не виноваты.Они падлы там договариваются кому когда и за что голосовать.И так все партии и блоки.За повышение благосостояния простого народа никто не голосует,а вот за обнищание -все как один.Да зарплату себе выбивают 25 тыс.грн.

    ОтветитьУдалить
  3. самодроч он и есть самодроч .половина там мудаков действительно.

    ОтветитьУдалить