Чи ТАКОГО Президента України ми обирали???

12 квітня 2016 року чорнобильці України дізналися, що для них, відтепер, закриті всі суди України – Вищий адміністративний суд України відмовив навіть в прийнятті до розгляду скаргу інваліда ЧАЕС, ліквідатора квітня – травня 1986 року, скаргу на те, що не виконується Закон № 796-ХІІ, по відношенню інвалідів України грубо порушується вимоги Конституції України, скасовуються конституційні права на отримання державної пенсії в розмірі встановленому статтею 54 Закону № 796-ХІІ.

Відмовляючи у прийнятті до розгляду касаційної скарги судді несуть якусь маячню – на дуже простий текст, який містить 3 статті Конституції України: 21 - яка встановлює, що права людини є невідчужуваними та непорушними; 22 - яка визначила, що конституційні права не можуть бути скасовані, при прийнятті нових законів, або внесенні змін до чинних законів, не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав; та 58 - яка забороняє зворотну дію законів та нормативно-правових актів в часі, вони щось несуть про «ракети, які бороздять простори всесвіту».

На дуже просте твердження, що згідно статей 21, 22 та 58 Конституції України, які забороняють скасовувати в 2011, 2016, будь яких роках, вже надані, тобто вже існуючі, права інвалідів ЧАЕС на державну пенсію в розмірі визначеному статтею 54 Закону № 796-ХІІ на момент отримання інвалідності, судді вищої, касаційної, інстанції доповідають, що «на Марсі яблуні не можуть цвісти» … при чому тут Марс до нашої пенсії?

І ще питання - восьмеро суддів Верховного суду України, славнозвісні  Самсін І.Л., Волков О.Ф., Гриців М.І., Коротких О.А., Кривенда О.В., Кривенко В.В., Маринченко В.Л., Терлецького О.О., вирішили, що з 15 грудня 2015 року у інвалідів ЧАЕС пенсія повинна призначатися тільки за тими довідками, які підтверджені «первинними документами». Всі інші довідки, рішення суду, відповідно до їх висновку анулюються.

Ось уявіть собі: Вибухнув четвертий енергоблок на Чорнобильській АЕС. 200 тон ядерного палива доведені до температури 2000 градусів, ось - ось почнеться ланцюгова реакція, яка знищить весь світ. Кожна година на вагу золота. Ліквідатори прибувають до оточеної міліціонерами зони, але повертаються назад – їм кричать діти, жінки Прип’яті – «Допоможіть!», зі зруйнованого, відкритого на увесь світ обломку реактора йде смертельне сяйво радіації, а ліквідатори відмовляються допомогти, бо ще не зроблені відмітки в їх первинних документах.

Абсурд? Повний абсурд, бо ядерна аварія планетного масштабу в принципі не може бути нормована, бо єдине завдання у ліквідаторів – це ліквідувати її.

А ось вісім цих «вашу честь» виносять вердикт:

«Проаналізувавши наведені норми матеріального права, колегія суддів Судової палати в адміністративних справах Верховного Суду України дійшла висновку, що обов'язковою умовою для обчислення пенсії з урахуванням заробітної плати за період роботи до 1 липня 2000 року є підтвердження нарахування такої заробітної плати первинними документами. Іншого чинним законодавством не передбачено».

Нібито не було 1990 року, коли Рада Міністрів Української РСР визнала, що фальсифікувала рівень радіації в зоні роботи ліквідаторів, щоб не платити їм, нібито не було розсекречених постанов, згідно яких кожному ліквідатору держава у 1986 – 1987 роках зобов’язана була сплачувати не менше 16 заробітних плат на місяць, а тим, хто був в зоні небезпеки цілодобово, так і 64 заробітних плат.

Сьогодні можливо впевнено стверджувати про те, що судді Верховного та Вищого адміністративного судів України спеціально, свідомо залишають ліквідаторів – інвалідів ЧАЕС без достатніх для життя та лікування коштів – хтось дуже власний вирішив знищити інвалідів ЧАЕС фізично.

Хто ж ця людина, в якої досить для цього влади?

На зборах інвалідів – ліквідаторів ЧАЕС Київської області 12 квітня 2016 року було прийнято рішення звернутися до Президента України, як гаранта Конституції України.

Як загальновідомо, влада в Україні поділяється на законодавчу, виконавчу та судову (стаття 6 Конституції України), над всіма гілками державної влади Конституція ставить Президента України, головним конституційним обов’язком якого є гарантія дотримання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина (стаття 102 Конституції).

І ось, оперативно, 16 квітня нами була отримана відповідь на вимогу інвалідів ЧАЕС захистити їх конституційні права на державну пенсію від свавілля суддів Верховного та Вищого адміністративного судів, від свавілля того всемогутнього Когось. Читаємо:

«Статтею 6 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" установлено, що здійснюючи правосуддя, суди є незалежними від будь-якого незаконного впливу. Втручання у здійснення правосуддя, вплив на суд або суддів у будь-який спосіб, неповага до суду чи суддів, збирання, зберігання, використання і поширення інформації усно, письмово або в інший спосіб з метою впливу на безсторонність суду забороняється і тягне за собою відповідальність, установлену законом …

З розумінням сприймаючи Ваше невдоволення окремими судовими рішеннями, зазначимо, що Глава держави всіма передбаченими законодавством засобами створює умови для забезпечення дієвого захисту прав і законних інтересів громадян, у тому числі шляхом реалізації державою правоохоронної функції. При цьому Президент України не може підміняти судові органи, а отже, не може вирішувати питання, віднесені до їх компетенції.

Водночас інформуємо, що Ваше звернення на підставі ч. З ст. 7 Закону України "Про звернення громадян" надіслано з листом від 14.04.2016 № 22/016008-26П за належністю на розгляд у межах компетенції до Міністерства юстиції України».
І жодного слова ні про конституційні права, які повинен гарантувати Президент України, ні про наші пенсії, ні про свавілля судів.
Я так розумію, що цей Хтось і є Президентом України, бо всі ми теж розуміємо, що громадяни Української РСР все життя працювали за мізерну заробітну плату, бо всі зароблені ними кошти йшли на розвиток промисловості. Всі заводи та фабрики і були гарантією отримання державних пенсій громадянами УРСР.

Та ж Київська кондитерська фабрика ім. К. Маркса, металургійні комбінати, енергетика, тощо, що зараз належить Президенту України та його оточенню ...

За наругу над конституційними правами громадян народ України виніс свій вердикт діям Януковича і компанії, але за всю історію України я не пам’ятаю такого Президента України, який би так цинічно паплюжив Конституцію України, знущався з громадян України, відбирав останнє …

Ми з побратимами вирішили, у відповідності до Конституції України, 25 квітня 2016 року на Європейській площі міста Києві провести збори громадян України – Чорнобильців, які відстоюють свої Конституційні права і свободи, де будуть вирішуватися питання про чорнобильський імпічмент Президенту України та про звернення громадян до урядів європейських країн.

Це наш останній шанс.
Учасник ліквідації
аварії на Чорнобильській АЕС
(квітень - травень 1986 року)

Віктор Гайдак





1 комментарий:

  1. порошенко гнида ще та йому плювати на чернобильцив и украину цей тип живе одним днем украв перевив у авшор украв перевив одним словом мудак

    ОтветитьУдалить