Чорнобильцям хочуть готівкою повертати невикористані пільги за проїзд

Для того, щоб ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС могли використовувати проїзд у транспорті із максимальної вигодою, їм пропонується перейти на повну монетизацію вартості проїзду у громадському транспорті.

За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, монетизація проїзду дозволить справедливо використовувати суми коштів, виділених на проїзд. Повідомляє інформаційний відділ Партії Пенсіонерів України.

«Пільговик, скажімо, чорнобилець, який має право на безкоштовний проїзд, у великому місті може користуватися ним щодня. А житель віддаленого села — може, раз на рік, коли вирішить відвідати родичів десь в Україні. Тому, вважаю, справедливо буде замість умовної пільги надати людям однакові суми грошей. А на що вони їх зрештою витратять: на продукти, ліки чи відпочинок — вирішать самі. Саме так буде справедливо», - повідомив Рева.

В той же час, голова Партії Пенсіонерів України Микола Кукуріка зазначив, що окрім монетизації пільг чорнобильців, їм слід повернути рід пільг, які прибрали незаконно.

«Мова йде про пільги на оплату «комуналки», забезпечення санаторно-курортними путівками та коштами на оздоровлення. Діти, які постраждали під час аварії, втратили пільги при вступі у навчальні заклади та на оплату харчування. Скасували і матеріальну допомогу чорнобильцям»,- повідомив Микола Кукуріка.

1 комментарий:

  1. ліквідатори в Киеві та обласних центрах в середньому щодня проіжджають 20-30грн.Ліквідатори врайцентрах та селах за рік жодного разу не скористалися ціею пільгою. В сільських інвалідів по три листки талонів на проізд(це за 18 років інвалід-ліквідатор ні разу не скористався цими талонами.Де справедливість?

    ОтветитьУдалить