Звернення чорнобильців Харьківщини до народних депутатів України


«24» жовтня 2016 р. №56
Народним депутатам
України (за списком)

Шановні Народні депутати України – наші обранці!

   Указом Президента України від 14.12.2015 року № 702 «Про заходи у зв’язку з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи» 2016 рік проголошено роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильської АЕС.

   Крім того Верховною Радою України була прийнята Постанова від 12.11.2015 року № 793 «Про вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильської АЕС та заходи, пов’язані з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи» та прийнято розпорядження Кабінету Міністрів України від 02.03. № 177 «Про затвердження плану заходів, пов’язаних з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи».

   Але на превеликий жаль 2016 рік, перетворюється на рік геноцида для нас, чорнобильців України.

   Про нас і наше існування Державні інституції взагалі забули. У день захисника України — 14 жовтня цього року про нас взагалі не згадали.

   Мабуть забули, що у 1986 році ми врятували не тільки Україну, а і весь світ від ядерної катастрофи. В ті роки нас називали героями.

   Днями Верховна Рада України прийняла у першому читанні Державний бюджет України на 2017 рік, в якому взагалі не закладені кошти на чорнобильські загальнодержавні програми медичного, санаторно-курортного лікування, будівництва житла, обмежене пенсійне забеспечення.

   Пропозиції з цих питань від Чорнобильських організацій своєчасно та заздалегідь були направлені до Кабінету Міністрів, Верховної Ради та Адміністрації Президента України.

   Чорнобильці України потребують уваги і піклування з боку Держави не тільки в дні 26 квітня та 14 грудня, а постійно.

  В зв’язку з цим ми — чорнобильці України вимагаємо терміново переглянути норми Закону України про Державний бюджет України на 2017 рік і врахувати наші ЗАКОННІ вимоги та хоча б на самі мізерні потреби для життя, а саме:

1. Фінансування програми КПКВК 2501200 «Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» у сумі не менше 3,8 млрд. грн., з розшифровкою усіх напрямів витрат цієї програми;

2. Відновлення бюджетної програми КПКВК 2301490 «Комплексне медико-санітарне забезпечення та лікування онкологічних захворювань із застосуванням високовартісних медичних технологій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» у сумі 100 млрд. грн.;

3. Відновлення бюджетної програми «Забезпечення житлом громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи» у сумі 300 млн. грн.;

4. Додаткове фінансування у бюджетній програмі КПКВК 2506080 «Фінансове забезпечення виплати пенсій…» для виконання підготовленого Міністерством соціальної політики України спільно всеукраїнськими громадськими чорнобильськими організаціями проекту Закону України про поліпшення пенсійного забезпечення інвалідів-чорнобильців;

5. Збільшення фінансування бюджетної програми «Відшкодування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, витрат на лікування у закладах охорони здоров’я на території України, придбання ліків, що відсутні в таких закладах, виробів медичного призначення, протезів, крім зубного протезування дорогоцінними металами та металокерамікою» до 6,0 млн. грн.

   Просимо Вас виступити з законодавчою ініціативою щодо поліпшення соціального захисту громадян, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

За дорученням ради Чорнобильських організацій Харківщини.

Голова Харківської обласної організації
ВГОІ Союз Чорнобиль України А. Вінник

Голова Харківської міської громадської
організації Союз Чорнобиль А. Губарєв

2 комментария:

  1. Все так , все добре Верховна Рада у прошлому році прийняла добрий Закон для чорнобильців , та його завітував "наш харант" , вони з гонтарєвой і другими шкуродьорами , ні як не нажруться , хоч би в нього сцуко ліпецька та хвабрика зломалась , падло.

    ОтветитьУдалить
  2. Как вы непоймете,покуда жыды во власти,ничего хорошего неожидайте

    ОтветитьУдалить