У ліквідаторів — інвалідів ЧАЕС знову з’явилась надія на справедливість!!!

Як відомо Верховний Суд України у грудні 2015 року поховав всі наші надії на законність та справедливість – його остаточне рішення позбавило всіх ліквідаторів можливості перегляду в судовому порядку довідок по заробітній платі, отриманій під час ліквідації Чорнобильської катастрофи. 

Нам тяжко кваліфікувати дії суддів Верховного Суду України, які всупереч усій існуючій нормативній базі Української РСР, України до 2011 року, відмовили тяжко хворим інвалідам в праві на судовий захист. Відмовили нам, хто віддав своє здоров’я за їх життя …

Але 30.09.2016 року набрав законної сили Закон України «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)» № 1401-VIII від 02.06.2016 року, який  доповнив статтю 55 Конституції України новою частиною наступного змісту:

«Кожному гарантується право звернутись із конституційною скаргою до Конституційного Суду України з підстав, встановлених цією Конституцією, та у порядку, визначеному законом».

Цим же Законом в Конституцію України введена стаття 1511, яка конкретизує право громадянина на звернення з конституційною скаргою:

«Стаття 1511. Конституційний Суд України вирішує питання про відповідність Конституції України (конституційність) закону України за конституційною скаргою особи, яка вважає, що застосований в остаточному судовому рішенні в її справі закон України суперечить Конституції України. Конституційна скарга може бути подана в разі, якщо всі інші національні засоби юридичного захисту вичерпано».

Все це дає можливість переглянути в індивідуальному порядку й свавілля упирів з суддівської мерзоти.

Всеукраїнське об’єднання Ветеранів Чорнобиля ніколи не опустить руки – тільки в цьому році ми провели десятки зустрічей з депутатами, керівництвом всіх парламентських фракцій Верховної Ради України, які підтримали необхідність надати нам, як і всім громадянам України, можливість в індивідуальному порядку відстоювати свої конституційні права, бо свавілля Верховного Суду України не має всіх нас знищувати.

У нас дуже мало часу аби чекати – кожен день помирає хтось з наших побратимів, помирає в скруті, в злиднях, без можливості придбати їжу, ліки …

Тому станом на сьогодення вже десятки інвалідів Київської, Харківської областей звернулися до суду з метою задіяти новий механізм індивідуального конституційного судового захисту.

Саме для цієї програми створено Центр Віктимізації Чорнобильської катастрофи ВГО ВОВЧ. Вже розпочалися перші суди. Коли будуть перші результати, ми повідомимо громаду. а поки що за чисельними проханнями інвалідів з усіх областей України, публікуємо зразок заяв до УПФ та до суду, які зараз розглядаються в Київській та Харківській областях.

Ліквідатор аварії на ЧАЕС
(квітень-травень 1986 року)
Заступник голови правління
ВГО  «Всеукраїнське об’єднання
Ветеранів Чорнобиля»
Віктор Гайдак






1 комментарий:

  1. Какая надия,несмешите людей,напишы такое заявление в пф,получишь однозначный ответ,подаш в суд,таже тряпка,только с друго места,так что это пиария внеочередного депутата

    ОтветитьУдалить