Для чорнобильців планують провести тематичний заїзд у санаторій «Глорія»

В області триває підготовка до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, яке щороку відзначається 14 грудня.  З цього питання відбулася нарада робочої групи організаційного комітету з підготовки та проведення відповідних заходів.

Директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ігор Мещан поінформував про стан реалізації державних та місцевих соціальних програм, спрямованих на різнобічну підтримку громадян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС.

Представники чорнобильських організацій та фахівці Департаменту обговорили актуальні соціальні питання, зокрема щодо збільшення в наступному році видатків на пільгове медичне обслуговування та зубопротезування, харчування цієї категорії осіб у підвідомчих закладах, що фінансуються з місцевого та обласного бюджетів, проведення за бюджетні кошти  операцій із заміни кришталика ока.

Порушувалась також тема  відсутності в окремих установах охорони здоров’я табличок з переліком пільговиків, які мають право на першочергове обслуговування. Було висловлено пропозицію  збільшити кількість путівок до санаторного закладу “Глорія”, що в Приморського районі,  з урахуванням  рекомендацій чорнобильських організацій, а також запропоновано організувати тематичний заїзд на оздоровлення у санаторій в грудні цього року. Також обговорювалась ситуація з наданням ритуальних послуг.

Ігор Мещан запевнив, що всі порушені питання будуть оперативно опрацьовані. Крім цього, учасники наради схвалили  план проведення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

1 комментарий:

  1. Санаторий "Глория" в Приморском р-не - это ни о чём не говорит. Где это находится - надо подробнее рассказать: какая область, месторасположение и т.д.

    ОтветитьУдалить