Зустріч краснопільських очільників з учасниками ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Очільники Краснопільщини Віталій Савоненко та Юрій Яремчук провели зустріч з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Ліквідатори аварії мали змогу розповісти про болючі проблеми, задати питання керівникам служб, що були запрошені, поспілкуватися з керівництвом району. Зокрема обговорено питання надання допомоги онкохворим із цієї категорії громадян, пільгового забезпечення ліками, санаторно-курортними путівками, виділення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства, пільгового проїзду, функціонування в райцентрі диспетчерського пункту, сприяння в статутній діяльності громадської організації "чорнобильців", відзначення в районі Дня вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.

На порушені питання відповідали заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Оксана Придатко, начальник управління Великописарівського об’єднаного управління ПФ України в Сумській області Анатолій Петров, лікар Краснопільської ЦРЛ Людмила Винник, заступник начальника відділу Держгеокадастру в Краснопільському районі Віталій Лазоренко, головний лікар Краснопільського РЦПМСД Валентина Масалітіна. Керівник відділу "Краснопільського бюро правової допомоги" Сергій Куцеренко запропонував ліквідаторам звертатися до установи за наданням правової допомоги та консультацій з проблемних питань. Долучились до діалогу керівники обласних громадських організацій, що представляють категорію ліквідаторів аварії на ЧАЕС Віктор Ломонос та Петро Верхуша.

Слід зазначити, що діалог відбувся конструктивним, "чорнобильці" отримали важливу інформацію з першоджерел, а представники влади заявили про готовність вирішувати проблемні питання у міру компетенції та реальних фінансових можливостей.


ИСТОЧНИК

1 комментарий: