Інформаційна довідка щодо проєкту до постанови КМУ 1210

Щодо внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України «Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»  № 1210

Вчора, 1 березня 2017 року, о 10 годині в приміщенні Міністерства соціальної політики України відбулась зустріч представників різних чорнобильських організацій, які мають статус всеукраїнських.

Розлядались 2 питання:

1. Про зміни до постанови щодо заміни учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

2. Про внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України «Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», № 1210 від 23.11.2011 року.

По першому питанню було прийнято узгоджене рішення провести заміну посвідчень Ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

По другому питанню, усвідомлюючи, що всякий проект змін до цієї «постанови», який дасть хоч якусь прибавку до пенсії кожному інваліду ЧАЕС, потрібно реалізовувати якнайшвидше, бо ця копійчина може вже сьогодні врятувати чиєсь життя, було прийнято узгоджене рішення, що як перший крок до поновлення наших Конституційних прав, ми погоджуємось на проект змін з нашими поправками від 2 грудня 2016 року.


З обов’язковою умовою що це буде «Мінімальний розмір основної та додаткової пенсії» а не якісь ефемерні «доплати» чи «добавки» чи ще якась нісенітниця, адже вдова (вдівець) мають право на половину пенсії померлого Ліквідатора аварії на ЧАЕС, а не якихось «надбавок». Вдови вже мають з цим клопіт.

Домовились що цей документ підготують в ВГОІ «СЧУ» і виставлять на своєму сайті.

Як видно з «документу», навіть наші домовленості в даному документі не враховані.

Ваші коментарі, побратими-Чорнобильці, на Сайті «ВГО ВОВЧ» дають нам право стверджувати, що всілякі «переговори». «узгодження» — це навмисне затягування вирішення проблеми.

Україна як квазідержава, в якій повсякденною нормою є порушення Конституції України на користь приватним інтересам плутократії, олігархату, в наступні кілька років не зможе збільшити доходів держбюджету. Промисловість в Україні зруйнована вщент, тому постанова КМУ № 1210 від 23 листопада 2011 року, навіть в тому вигляді, в якому вона існує зараз, не буде виконуватися із-за її головного імперативу – визначення розміру державних пенсій постраждалих від аварії на ЧАЕС напряму залежить від наповнення державного бюджету країни.

Є всі підстави вважати, що реальний розмір державних пенсій інвалідів ЧАЕС буде суттєво зменшений в реальному наповненні, так як реальні прогнози наповнення державного бюджету України в 2017 – 2018 роках негативні. Це реалії, без врахування яких неможливий експертний прогноз.

Ми вважаємо, що в даний час у інвалідів ЧАЕС існують тільки дві можливості хоч якось пережити тяжкі часи, що неминуче загрожують нашому виживанню:

Перший – повернення до державних соціальних гарантій рівня життя населення,  що  постраждало  внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС (відповідно до статей 1 та 18 Закону України «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії» від 5.10.2000 року № 2017-III), які визначили прожитковий мінімум для інвалідів ЧАЕС виходячи з 10 кратного розміру мінімальної пенсії за віком для повної втрати працездатності, який в силу статей 22 та 46 Конституції України не може бути зменшений, скасований ні при якій зміні законодавства України, або,

Другий – відмовитись від всієї тієї брехні, яку понапридумували шахраї з Кабінету Міністрів України, Мінсоцполітики України, Пенсійного фонду України і повернутися до норм, які нам гарантувалися в 1986 – 1990 роках.

Представники від ВГО
«Всеукраїнське об’єднання  Ветеранів Чорнобиля»

Віктор Гайдак
Павло Шевчук

Комментариев нет:

Отправить комментарий