УРЯД СХВАЛИВ ЗМІНИ ДО ПОРЯДКУ ПЕРЕРАХУНКІВ ПЕНСІЙ

Кабінет Міністрів України схвалив зміни до порядку проведення перерахунків раніше призначених пенсій через збільшення показника середньої заробітної плати. Про це повідомив Урядовий портал

В Уряді пояснили, що Законом України від 6 грудня 2016 року № 1774-VIII внесено зміни до статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», якими передбачено проведення перерахунків раніше призначених пенсій через збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, на коефіцієнт, що відповідає не менше як 20% показника зростання середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, порівняно з попереднім роком.

З метою узгодження Порядку перерахунку пенсій із цим Законом прийнято зазначену постанову Кабінету Міністрів України. 

Так, перерахунку підлягають пенсії, призначені за зверненнями, які надійшли по 31 грудня року, що передує року, в якому проводиться перерахунок.

Перерахунку підлягають пенсії, обчислені відповідно до Законів України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, “Про наукову і науково-технічну діяльність”, “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” — особам із числа військовослужбовців строкової служби та членам їх сімей, постанови Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2011 р. № 1210 “Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”. 

Перерахунку не підлягають пенсії, призначені або переведені вперше з пенсії по інвалідності на пенсію за віком на умовах, визначених абзацом третім частини третьої статті 45 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, за зверненнями, які надійшли з 1 січня поточного року, в якому проводиться перерахунок.

Комментариев нет:

Отправить комментарий