ПЕНСІЙНИЙ ФОНД ПРОТИ ЛІКВІДАТОРІВ ЧОРНОБИЛЬЦІВ.


До Красноармійського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області, звернувся ліквідатор аварії на ЧАЕС 2 категорії, солдат строкової служби з заявою про призначення пенсії за віком 21.11.2017 року.

Не дочекавшись відповіді від пенсійного фонду, 23.02.2018 року звернувся з проханням повідомити про рішення. Те що він почув від працівника пенсійного фонду, було для нього новиною, в призначенні пенсії йому відмовлено, тому що він не є ліквідатором…

Це йому повідомила працівниця фонду Іпатова Ірина Сергіївна, яка не згідна з архівною довідкою  міністерства оборони республіки Білорусь. В довідці вказано, що військова частина в повному складі приймала участь в ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС з 03.05.1986 по 09.06.1987 року, а заявник з 03.05.1986 року по 20.01.1987 року.

Я вважаю, що працівники пенсійного фонду, не мають право визначати статус потерпілого тим паче, що були надані посвідчення ліквідатора аварії 2 категорії, архівна довідка та інші. Всім відомо, що є багато випадків знищення архівних документів, а що стосується солдат строковиків, так взагалі мало залишилось як документів, так і самих солдат.

Доживши до 50 років, людина яка в 18 років була кинута в пекло Чорнобильської аварії, яка отримала непоправну шкоду своєму здоров’ю, стала не потрібна своїй державі і залишена на призволяще, сам на сам зі своїми хворобами, а робітники пенсійного фонду насміхаючись заявляють, що він не є ліквідатором, що своїми заявами підтверджують не правомірність своїх дій.

В якій ще країні так можуть ставитися до своїх захисників?

4 комментария:

  1. Ярослав Олійник28 февр. 2018 г., 06:34:00

    Друзі! Нависла велика загроза статті 49 Чорнобильського Закону. Я в цьому переконався під час недавніх розмов із працівниками Міністерства соціальної політики. Вони уже не визнають нашого права на державну пенсію,а трактують її як пільгову пенсію по віку.Не допустімо при хитромудрих маніпуляцій нібито добрих намірів. Для пам’яті надаю ще існуючий текст редакції цієї статті:
    Закон України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» Стаття 49. Пенсії особам, віднесеним до категорій 1, 2, 3, 4 Пенсії особам, віднесеним до категорій 1, 2, 3, 4, встановлюються у вигляді:
    а) державної пенсії;
    б) додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров’ю, яка призначається після виникнення права на державну пенсію. Після 1 січня 2015 року додаткова пенсія за шкоду, заподіяну здоров’ю, особам, віднесеним до категорії 4, не встановлюється.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Мені відмовили в призначенні пенсії з зниженням віку на 10 років, я вважаю, що безпідставно. Працівники пенсійного фонду здійснили злочин по ст. 365 та 364 ККУ. Я ліквідатор, солдат строкової служби, 9 місяців знаходився на ліквідації аварії в зоні аварії та на территорії ЧАЕС, маю посвідчення 2 категорії... Але ж пенсії відмовили не дивлячись на архівну довідку. Що робити з такими ЧИНУШАМИ??????? мій телефон 0958195422, електронна адреса: pokrovskiusvetliu@gmail.com

      Удалить
    2. ТЫ РЕВЕ ПОЗВОНИ .ОН ТАК УМНО БОТАЕТ

      Удалить
    3. АНОНИМНЫЙ 18.33 У ВАС ЕСТЬ СТАЖ ЕСЛИ НЕТУ ТО ВАМ В 50 ЛЕТ НА ПЕНСИЮ И НЕ СВЕТИТ .СТАЖ НАДО СКОЛЬКО СЕЙЧАС Я НЕ ЗНАЮ РАНЬШЕ 20 ЛЕТ

      Удалить