Заява зразок


Тернопільське обєднане управління
Пенсійного фонду України
в Тернопільській області
46001, м. Тернопіль, вул. Руська, 17

__________________________________________
__________________________________________


ЗАЯВА


            Я, ______________________________________ являюсь учасником ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, був призваний на військові збори для проведення робіт з ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.
            Відповідно до ч.3 ст. 59 ЗУ «Про статус та соціальний захист осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», особам, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій та випробувань, у військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї під час проходження дійсної строкової служби і внаслідок цього стали особами з інвалідністю, пенсія по інвалідності обчислюється відповідно до цього Закону або за бажанням таких осіб - з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року.
Відповідно до п. 9-1 Постанови КМУ від 23.11.2011р. №1210 «Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», за бажанням осіб, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій та випробувань, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї під час проходження дійсної строкової служби та внаслідок цього стали особами з інвалідністю, пенсія по інвалідності обчислюється з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року
У разі зміни розміру мінімальної заробітної плати проводиться перерахунок зазначених пенсій виходячи з розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року.
            Згідно пунктів 2-3 Постанови КМУ від 15.11.2017р. №851 «Про внесення змін до Порядку обчислення пенсій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», Пенсійний фонд України мав забезпечити проведення перерахунків пенсій, призначених особам, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій та випробувань, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї під час проходження дійсної строкової служби і внаслідок цього стали особами з інвалідністю, за матеріалами пенсійних справ. Ця постанова набрала чинності з дня її опублікування та повинна застосовуватись з 01 жовтня 2017 року.
            Такого перерахунку станом на сьогодні мені не було зроблено.
На підставі вищевикладеного, прошу провести мені перерахунок та виплату пенсії з 01.10.2017 року, обчисливши її з п'ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1січня відповідного року, відповідно до ч.3 ст. 59 ЗУ «Про статус та соціальний захист осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», п. 9-1 Постанови КМУ від 23.11.2011р. №1210 «Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», п.п. 2-3 Постанови КМУ від 15.11.2017р. №851 «Про внесення змін до Порядку обчислення пенсій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» з врахуванням проведених виплат.



______ . ______________. 2018р.                                                       ____________________


22 комментария:

  1. ЦЕ В ПРИНЦИПІ МОЖНА ВКАЗАТИ В ПОЗОВІ до суду! а в заяві до упф потрібно вимагати ВИДАТИ РОЗПОРЯДЖЕННЯ ЧИ РІШЕННЯ!!!! ЯКЕ ВИ В МАЙБУТЬНЬОМУ БУДЕТЕ ОСКАРЖУВАИ В СУДІ. атак виотримаєте на вваш лист відповідь на підставі закону про звернення громадян,на таку відповідь ви неподасте до суду! і писати заяву потрібно на бланку упф! ну скільки можна наступати на ті самі граблі? почитайте ПОРЯДОК ПОДАЧІ ЗАЯВ ДО УПФ ПРО ПРИЗНАЧЕННЯ, ПЕРЕРАХУНОК, ЧИ ПЕРЕХОДУ З ВИДУ НА ВИД. НИЩЕ Є ЗРАЗОК !!!!

    ОтветитьУдалить
  2. В будь-якому випадку заяву потрібно подати до 01.04.2018р.,а якоі форми вирішуйте самі....

    ОтветитьУдалить
  3. Постанова 851 зобовязуе пфу самостійно провести перерахунок тому вважаю запропонована мною заява більш доцільна оскільки в позові буде оскаржуватись бездіяльність Упфу...

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Саша! так вона зобов'язує ,але вони вважають що ми непідпадаємо під норми цієї постанови! а порядок подачі заяви, ти сам знаєш який! самий оптимальний ватіант подати згідно їх вимог ! і чекати рішення!

      Удалить
  4. сколько судится можно .опят нас в суды кидают чтобы мы молчали и бегали по судам .надо перекрывать дороги чтобы не мы бегали по судам а власть бегала по суда .главное не надо боятся

    ОтветитьУдалить
  5. віктор познік22 мар. 2018 г., 14:50:00

    це є нормально.як пропонує наш побратим О.Деркач.зробіть.отримаєте відповідь.тоді і будете судити-так чи не так.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. віктор ! єкперементувати, немае часу!! ну хаба так тяжко відкрити в поісковику ПОРЯДОК ПОДАЧІ ЗАЯВИ ДО ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ ПРО ПЕРЕРАХУНОК ПЕНСІЇ! І
      І ВСЕ! СКІЛЬКИМОЖНА ВОДУ ТОВКТИ В БОЧЦІ!! СЕРГІЙ МИХАЙЛОВИЧ! ДЕМЕНТЬЕВ ! ВИСТАВ БУДЬ ЛАСКА ЦЕЙ ПОРЯДОК НА САЙТІ ! БО ВЖЕ ДІСТАЛИ !!!

      Удалить
  6. знову троль ! як ви задовбали! влада цього і чекає щоб ми піддалися і пішли десь щось перекривати во і знають як з цим боротися!ни вжезвикли до цього ! і знають як з цим боротися! неслухайте порохобота. час працює проти нас!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Тогда если вы такие умные Николай Семенчук идите по судам даже можете свечку поставит пороху чтобы он тебе помог .но порох не поможет тебе бегать по судам это замкнутый круг суды .и это кормушка для юриста .тогда сидите дома .а даже лудше под кровать может вам пенсию принесут .

      Удалить
    2. НИКОЛАЙ СЕМЕНЧУК НЕ РАСПУСКАЙ СОПЛИ А ТО ПРОТИВНО ТЕБЯ ЧИТАТЬ

      Удалить
    3. тролык возьми і вилижи!

      Удалить
  7. Меня интересует - почему до 01.04.2018 г. ? Ещё - в место судов , может обратиться в прокуратуру !

    ОтветитьУдалить
  8. прокуратура не здійсьнює нагляд! в неї ці функції забрали ,а чому до 1 ому що строк звенення за захистом прав 6 місяці ЩИТАЙ БУХГАЛТЕР!

    ОтветитьУдалить
  9. Тернополяни закинули заяву безплатно , а в Івано-Франківську є клерки , що будуть її продавати за гроші тим хто не володіє інтернетом .

    ОтветитьУдалить
  10. На моє переконання, Тернопіль все правильно зробив, нормальна заява, така, як ми і в 2010 подавали, відповідь отримуємо і пишеш позов до суду. А зараз в районний треба подавати, як тоді, чи щось змінилося? Чув що в окружний?

    ОтветитьУдалить
  11. 2. Додаток 2 до Порядку викласти в такій редакції:



    “Додаток 2

    до Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”

    (Пункт 4.1 розділу IV)















    Аркуш 1

    Пенсійний фонд України
    ____________________________
    (область, місто)

    Управління Пенсійного фонду
    України в _________________ (найменування територіального органу Пенсійного фонду України)



    ЗАЯВА
    про призначення/перерахунок пенсії

    Гр. ________________________________________________________________________
    (прізвище, ім’я, по батькові)

    Дата народження: ________________________ Тел.: _______________________________

    Адреса:

    Місце проживання (реєстрації)



    Документ, що посвідчує особу (паспорт):

    Серія

    Номер

    Ким виданий

    Дата видачі

    Реєстраційний номер облікової картки платника податків (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган і мають відмітку у паспорті) _____________________

    Прошу пенсію: призначити, перерахувати, поновити, перевести з одного виду на інший
    (непотрібне закреслити)

    Вид пенсії

    Кількість утриманців

    Пенсія на іншій підставі, державна допомога, виплата на дитину, страхові виплати

    не призначалась/призначалась

    На сьогодні

    працюю/не працюю/зареєстрований як фізична особа - підприємець

    (непотрібне закреслити та завірити підписом)

    Пенсію прошу виплачувати:

    Поштою

    № рахунка _________________________________________________________________
    в ________________________________________________________________

    При призначенні пенсії прошу виключити із підрахунку заробітної плати період з _____ до __________ або провести це автоматизованим способом (непотрібне закреслити). Мені відомо, що відповідно до чинного законодавства громадянин, який має право на різні види пенсій, може отримувати лише одну за його вибором. Про прийняття на роботу, звільнення з роботи, зміни в складі сім’ї, зміну місця проживання, виїзд за кордон на постійне місце проживання та інші обставини, що можуть вплинути на моє пенсійне забезпечення, зобов’язуюсь своєчасно повідомити органи, що призначають та виплачують пенсію.





    Я даю згоду на отримання від органів Пенсійного фонду України SMS-повідомлень з інформацією, що стосується мене, на номер мого мобільного телефону:

    +

    3

    8

    0























    Я даю згоду на отримання від органів Пенсійного фонду України інформації, що стосується мене, на адресу моєї електронної пошти _______________________________



    "___" ____________ 20___ року Підпис заявника _____________



    Паспортні дані, реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності) і подані документи звірено.

    М.П. Спеціаліст _________________________

    Начальник управління _______________







    Аркуш 2

    Розписка-повідомлення

    Заява та документи
    гр. _________________________________________________________________________
    (прізвище, ім’я, по батькові)

    прийнято "___" ____________ 20 __ року і зареєстровано за № _____

    Перелік документів, доданих до заяви:

    № з/п

    Назва документа

    Кількість

    № документа

    1

    Трудова книжка

    2

    Довідка про заробітну плату

    3

    Документи про стаж

    ...

    Перелік документів, яких недостатньо для призначення пенсії:

    Назва документа

    Строк подання (дата)

    Дата подання документа

    Підписи

    заявника

    спеціаліста



    Спеціаліст _____________
    (підпис)





    Директор департаменту
    пенсійного забезпечення


    І. Ковпашко

    ОтветитьУдалить
  12. оце новий порядок ! ( моя жизнь мои правила)

    ОтветитьУдалить
  13. Коля!Небуду спорити,але слідувати правилам які встановила Ірина Ковпашко в даному випадку не варто. Судовому порядку ми будемо оскаржувати бездіяльність пфу та зобовязувати іх вчинити діі з 01.10.2017 відповідно до пкму 851.Зразок позову викладу після отримання відповіді з пенсійного.Подавати потрібно тільки в окружний по нових правилах.Заяву до пенсійного необхідно подати до 01.04.2018р.,щоб не придумувати причину пропуску піврічного терміну коли особа дізналась.....Друзі за роки боротьби з пфу ви всі здобули навички професійних юристів,можливо ,,відродження,, запропонуе свій варіант....і все в Нас получиться

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Саша! відповідь у адміністраивному судочинству - неопорюється !а ти можеш оскаржити дії чи бездіяльність 1 ВОНИ ВКАЖУТЬ що надали інформаційний лист на тввою заяву так як вона подана згідно закону про звернення громадян!! а потрібно ЇХ РІШЕННЯ ! А ПОЗОВ УЖЕ ГОТОВИЙ ДО ПОДАЧІ БУДЕ РОЗМІЩЕНИЙ НА ЦЬОМУ САЙТІ, СЬОГОДНІ ! БЕРІТЬ І КОРИСТУЙТЕСЯ! БО ВІД ВІДРОДЖЕННЯ- НЕДОЧИКАЄТЕСЯ! ХІБА ЩО ВСТУПИТЕ В ЦЕ ГІВНО

      Удалить
  14. ВСЕ СЛАВА БОГУ СПОРИ ПРО ТЕ ЯК ПОДАВАТИ ЗАЯВИ ДО УПФ ВІДПАЛИ!!! ПРОСТО ПРИХОДИШ ДО ВЖЕ БУВШИХ УПФ БО ВОНИ ВЖЕ ПРАКТИЧНО НАЗИВАЮТЬСЯ СЕРВІСНІ ЦЕНТРИ ПО ОБСУГОВУВАННЮ НАСЕЛЕННЯ №№ КАЖЕШ ЩО ХОЧИШ ПОДАТИ ЗАЯВУ ПРО ПЕРЕРАХУНОК І КЛЕРК ЦЬОГО ЦЕНТРУ ПРИ ТОБІ З КОМА РОБЕ РОЗПИЧАТКУ ЄЛЕКТРОНОЇ ЗАЯВИ ,ІТИ ПРОСТО ВПИСУЄШ УДИ СВОЮ ВИМОГУ ! ВОНА РОБЕ ТОБІ КОПІЮ ЗАВІРЯЄ ЇЇ А ОРИГІНАЛ ШЛЕ ЄЛЕКТРОНКОЮ НА ОБЛАСТЬ ДО ГОЛОВНОГО УПРАВЛІНЯ І АЛЕС , И УПО ЖДЕШ РІШЕННЯ ЧИ РОЗПОРЯДЖЕННЯ . ОДСЕБЯЧИНА ЗАКІНЧИЛАСЯ ! ПРИЙШЛА ЦИВІЛІЗАЦІЯ! УРРРЯ!!

    ОтветитьУдалить
  15. ВИБАЧАЮСЯ ЗА ТЕКСТ , БУКВА (Т) ЗАЛИПАЄ!!НА НОУТБУКІ БО КЛАВІШІ ВЖЕ ДЕЯКІ ПОВИПАДАЛИ

    ОтветитьУдалить
  16. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить