Выступление А.И Винника на выездном заседание коллегии Минсоцполитики Украины

Шановний Володимире Борисовичу!

Шановні члени колегії, шановні керівники Харківської області і всі  присутні на цьому авторитетному зібрані колегії.

Я маю доручення ЦР Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України» звертаюсь до Вас.

 Але перш за все дозвольте декілька слів сказати про нас Харків’ян.

6 серпня цього року виповниться 30 років коли на Харківщині був заснований 1-й на Україні і в світі громадський Чорнобильський осередок  «Чужой беды не бывает», який переріс  у Всеукраїнську громадську організацію «Союз Чорнобиль України» а потім і в міжнародну «Союз Чорнобиль» до складу якої останнім часом приєдналась і Японія.

Чорнобильці Харкова завжди виступали за конструктивний діалог з владою. На регіональному рівні нам це удається. Особливо це відчутно останні роки.  Керівництво ХОДА в особі Юлії Олександрівни Світличної  при підтримці депутатського корпусу Обласної ради роблять все можливе щоб забезпечити належний соціальний захист — нас Чорнобильців.

Доречи це робиться і для других категорій захисників України – учасників ІІ Світової війни, Афганістану, ветеранів АТО.

Дякую Вам, Володимире Борисовичу, дякую Вам Юліє Олександрівна, дякую Вам Сергію Івановичу, дякую Вам Геннадію Адольфовичу.

На жаль на рівні Держави ситуація з соціальним захистом Чорнобильців дещо інша

Про це 14.05.2018р. йшла мова на засіданні ЦР нашої організації де було  обговорені питання, вкрай-важливі для Чорнобильців всієї України.

Але по перше, хочу засвідчити всім присутнім повагу і подяку з боку нас – Чорнобильців, за все те, що було зроблено для нас. Це було висвітлено у доповідях і виступах.

Ми усвідомлюємо, що Президент, Уряд і ВРУ, пам’ятають про Нас  Чорнобильців,- тих хто врятував не лише Україну, Європу, а мабудь і Світ від ядерної зими, підтвердженням чого є три Державних актів про відзначення 30 Річниці «Чорнобильської катастрофі», які були прийняті  на при кінці 2015 р.

У 2016 р. по всієї країні пройшли на належному рівні заходи щодо відзначення жертвенного подвигу Героїв Чорнобиля.

Разом з цим, в силу різноманітних причин в 2016 р., Чорнобильці недоотримали в соціальному плані очікуваного в повному обсязі.

В минулому 2017 р. протягом року з боку Мінсоцполітики були намагання ці болючі  для Нас соціальні та пенсійні питання  вирішити.

Зокрема, і перш за все ми чекали і чекаємо прийняття змін до Постанови КМУ №1210 від 30.11.2011 р., підготовлених мінсоцполітики за участю чорнобильських організацій.

З метою законодавчого урегулювання пенсійного забезпечення ми очікували від Верховної Ради прийняття відповідного Закону.

Законопроекти  №4442 або 6292,  роками порошиться на полицях ВР.

Ми чекаємо що вони будуть розглянуті і прийняті за підтримкою Уряду найближчим часом в І читанні,  оскільки завдяки цим законопроектам поновлюється Право чорнобильців на належне пенсійне забезпечення.

Зволікання у вирішенні зазначених питань, які відомі  членам колегії, призвело до посилення соціальної напруги в колах Чорнобильців.

В підтримку наших вимог Харківська обласна Рада, а потім і міська рада прийняли і направила Звернення   до Кабінету Міністрів і Верховної ради України ще в травні 2017 року.

Нас також підтримали в цьому низка інших регіонів України, а 23 травня минулого року і Президент України П.Порошенко на зустрічі з чорнобильським активом.

Доручення Президента Кабінету Міністрів України по підсумкам зустрічі очікує виконання.

Вищезазначене  і стало  предметом розгляду та дискусії на засіданні ЦР нашої організації 14 травня 2018 р.

В підсумку було прийняте рішення «Про проведення 23.05.2018 р. «Всеукраїнських зборів чорнобильців в місті Києві»

Повідомлення про час і місце проведення, запрошення,а також проект Резолюції, письмово направлено до відповідних державних установ, в тому числі до Кабінету міністрів України та Міністерства соціальної політики.

Шановний Володимире Борисовичу, маємо надію, що Ви особисто, і Уряд в цілому, вишукуєте можливість задовільними законні потреби чорнобильців з цих питань частково в 2018 році, а в повному обсязі в наступному 2019.

Задовольнить Наші вимоги до 23.05.2018 р., час ще є і тоді ми під стінами КМУ 23.05.2018 р. скажемо Вам Велике Спасибі.

Маємо надію, що так і буде! Чекаємо.
Дякую за увагу. Бажаю всім здоров’я!.


11 комментариев:

  1. И что ответил Гройсман? Пропустил мимо ушей ....?

    ОтветитьУдалить
  2. Винник так хвалил правительство, что те наверняка загордились и подумали "да все же зашибись у Чернобыльцев, посмотри какие мы классные, сколько всего сделали для них, сами удивляемся" мелочь осталась, ещё потерпят".

    ОтветитьУдалить
  3. "Дякую Вам, Володимире Борисовичу, дякую Вам Юліє Олександрівна, дякую Вам Сергію Івановичу, дякую Вам Геннадію Адольфовичу."- солодощаво, схоже на холуйство.
    Невже всі питання чорнобильців вирішено! Не можна так! Сором!

    ОтветитьУдалить
  4. Ласковый телёнок двух маток сосёт.(пословица).Просто пословица.Проосто не про кого конкретного.

    ОтветитьУдалить
  5. Зверніть увагу акцію протесту 23 травня названо зборами !!!

    ОтветитьУдалить
  6. Да Винник пиарится по полной!! Но этот пиар, может быть полезен. Гройсман хоть уже знает полностью. Плохо, что Винник пошел по дорожне лести а не конкретики Плохо..

    ОтветитьУдалить
  7. Да Винник ведь не сосет двух "маток" он их доит, доит в буквальном смысле этого слова. И никогда он жестко с чернобыльскими требованиями не выступал, и не выступит, потому, что перекроют кислород.

    ОтветитьУдалить
  8. Плохим дела у ликвидаторов без слез на это выступление смотреть нельзя. Жалко Вас всех и себя тоже.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. А,что Вас удивлят ? Разве Вы не знали или не догадывались о настоящей сущности руководителей общественных организаций?
      Не знали кто стремится, и почему, на эти места ?
      Вы тешите себя иллюзией, что люди "несут эту ношу" что бы персонально Вам "сделать хорошо"?
      Просто есть люди,которые за демагогией скрывают свои мотивы,а есть "более откровенные"...

      Наверное есть и исключение из правил,но в основном...

      Удалить