««Шарікови» серед чорнобильців», або «шо то було….»

Отже… Дива починаються!!!  На сайті СЧУ з’явився дивний документ на розписному аркуші-  «Союз Чорнобиль України» проводить мирну акцію солідарності.

«ШАНОВНІ  ГРОМАДЯНИ УКРАЇНИ, ПОБРАТИМИ-ЧОРНОБИЛЬЦІ !
05 червня 2019 року «Союз Чорнобиль України»
закликає всіх громадян  на Всеукраїнську акцію
 солідарності чорнобильців за відстоювання своїх
законних прав та охорону навколишнього середовища, екологічного стану в Україні

Ми не можемо надалі чекати допоки чиновники звернуть увагу на нас і терпіти невиконання законів України  щодо соціального захисту Героїв-ліквідаторів, потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи та байдужого ставлення до екології і навколишнього середовища України.

Сьогодні керівництво Держави обходить Закон України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», придумуючи різні підзаконні акти, якими скорочуються соціальні витрати, передбачені законодавством України. Приймаючи черговий бюджет, чиновники та депутати перш за все, думають про свої зарплати та утримання своєї сфери обслуговування, забуваючи про тих людей, які врятували Світ ціною свого життя та здоров’я, забуваючи про екологію та довкілля в Україні, не виділяючи достатнього фінансування на утилізацію відходів та будівництво сміттєпереробних заводів. Влада не контролюєекологічний стан в Україні - знищується природа, порушуєтьсязаконодавствощодовикористаннянадрів і т.д.

Ми повиннізмуситивладуповажатиКонституціюУкраїни, виконувати Закон України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали в наслідок Чорнобильської катастрофи», інших законів України, якими передбачено збереження довкілля, та заборонити  виконавчій владі приймати підзаконні акти, які суперечать Конституції України, Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали в наслідок Чорнобильської катастрофи», порушують права людини і вчиняють дискримінацію.

            Ми вимагаємо:

безумовного і невідкладного виконання Конституції України, Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали в наслідок Чорнобильської катастрофи» щодо відновлення належного, соціально-справедливого пенсійного і соціального забезпечення чорнобильців та  гарантування безоплатного якісного лікування ліквідаторів, потерпілих, дітей Чорнобиля, рішень національних судів і Європейського Суду з прав людини, прийнятих за позовами чорнобильців, дотримання інших законів України, якими передбачено збереження довкілля.

Акція солідарності розпочнеться о 10 годині 05 червня 2019 року, збір біля станції метро «Університет» в місті Києвідалі по бульвару Шевченка та по вулиці Хрещатик до майдану Незалежності, де відбудеться мітинг.

Разом виборемосвоє право на життя!!!   

ХАЙ ДОПОМОЖЕ НАМ БОГ!!!     
Центральна Рада ВГОІ «Союз ЧорнобильУкраїни»

Розумна людина, яка має елементарні знання, поняття щодо становища в Україні здивується такому повідомленню. Адже останніми часом , майже, 3 роки Президент СЧУ не бажав брати участі в ніяких акціях протесту. Та що там не бажав. Навіть проведені, без його участі достатньо чисельні акції не підтримував та критикував, перебуваючи у Вінниці(звідти краще видно). Скільки було повідомлень на сайті, що СЧУ не братиме участі. А на питання чорнобильців- то чого ж ми не виходимо і нічого не добиваємося- у Войтова завжди була одна відповідь МИ СПІВПРАЦЮЄМО З ВЛАДОЮ, НЕХАЙ ВОНИ НАМ ВІДМОВЛЯТЬ. Влада Порошенків-Гройсманів-Рев знущалась над чорнобильцями, а з ними й Войтов (чого ж ні вінницькі вони чи як). Мабуть дуже зрячі побачили покращення в чорнобильському законодавстві, як  і відремонтовані дороги в України.

То що ж трапилось, звідки така любов до чорнобильців? Звідки таке бажання негайно вимагати у Президента України прав, ще не знаючи його думку взагалі. Чи при Порошенку була війна й грошей не було нема чого турбувати. Чорнобильці почекають.  А при Зеленському війна закінчилася , він вже висловив якесь негативне ставлення до чорнобильців. Чи може хтось попросив Войтова провести акцію та плюнути в обличчя новообраній владі? Де ж послідовність дій. Чи Вінницьким послідовність стала поперек.?

Багато  бездумних дурниць нароблено. Час вкрадено, пільги  згвалтовано. А що, ми співпрацювали з владою. А зараз слід «Гаднуть гарно» і піти з «Союзу Чорнобиль України». Мабуть Войтов зрозумів нарешті, що за час свого ганебного керівництва не зміг навіть простого авторитету завоювати. Для нього це виявилося складним. Мало хто йому в лице не плюнув і не прокляв Добре, що хоч Бога згадує ( тому що завинив перед ліквідаторами, інвалідами, евакуйованими, постраждалими, вдовами, дітьми). В очі дивитися він не може.  ГАНЬБА!!!

Не може розумна людина піти на поводу у Войтова і погратися в якусь там мирну акцію. Не доречно.

Войтов, наберись мужності , і піди геть. Хоч це зроби, як мужик. Візьми приклад з Гройсмана 

Актив Соціально-екологічної партії
«Союз. Чорнобиль.Україна.».

15 комментариев:

  1. Там хоть подписался.А здесь "Актив".Пожалуйста назовитесь.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Что за хряк подписал это писмю. Ты гнидаЮ, работник, не верю ни однму слову, Войтов брал участь в конференции. Хочешь возродить паортию а на фиг она нужна. Кто там метит в зРаду от партии Яценко, ты лучше пометь свою территорию мочой.
      Я возмущен админов блогу. такую фигню выставить. Еще раз, убеждаюсь. Надо точно плюнуть на все Войтову и беречь здоровье, это и буду советовать ему на акции

      Удалить
  2. У СЧУ розборки ,а втягують простих чорнобильців,в тому числі ліквідаторів.
    А де,ви суки,були коли було обговорення законопроекту по індексації по ст54?
    Чого я там не бачив СЧУ в зацікавдених,з громадських організацій при обговоренні.А також не почув позиції СЧУ по рішенню КСУ по ст59.
    А на фіга,у вас там все класно .
    А коли у вас підгорає,то до людей апілюєте.Пішли під три чорти,вас там всіх давно треба розігнати.

    ОтветитьУдалить
  3. Звернення до керівників Чорнобильських організацій

    На сайті «Союз Чорнобиль України» розміщено повідомлення від імені Центральної Ради щодо проведення 5 червня 2019 року акції солідарності на захист навколишнього середовища і прав чорнобильців.
    По-перше, Центральна Рада такого рішення не приймала, це — ініціатива Войтова.
    По-друге, чорнобильці задають цілком логічнезапитання: «А де Войтов був раніше? Де він був, коли вони разом з «афганцами» штурмували Верховну Раду України, коли протестували під Адміністраціею Президента, коли голодували у приміщенні Мінсоцполітики …?
    У цей час він закликав чорнобильців не протестувати, а тих, хто виходив сам і виводив людей — переслідував, принижував, оббріхував.
    Завдяки такій підступній позиції керівника найбільшої громадської чорнобильскої організації влада почувала себе комфортно, дозволяла собі не виконувати рішень національних судів, Європейського суду з прав людини, Конституційного Суду України — щодо поновлення порушених прав чорнобильців, у т.ч. права на належне пенсійне забезпечення.
    По-трете, волею українського народу стара влада іде геть, у тому числі й по причині своєї згаданої тривалої злочинної бездіяльності щодо забезпечення прав чорнобильців. Перед ким протестувати зараз, коли Президент України розпускає парламент, а Прем“єр-міністр подає у відставку? Люди мають зрозуміти логіку своєї участі в акції.
    Далі — чого вимагати? Виконання чорнобильського Закону? Так попередня влада його фактично «обнулила», знащивши норми про захист ліквідаторів 2 і 3 категорій, евакуйованих, потерпілих, детей, та вилучивши норму ст. 54 щодо мінімальних розмірів пенсій інвалідам-чорнобильцям. Треба спочатку привести Закон у відповідність до рішень Євросуду, Крнституційного Суду України і Верховного Суду.
    Перед тим, як збирати людей на акцію з усієї України, треба невідкладно скликати засідання Центральної Ради, де ретельно обговорити і прийняти виважені рішення щодо порядку проведення акції, послідовності дій, змісту вимог, проекту підсумкового документу та іншого.
    Люди мають право знати, заради чого треба їхати в столицю за десятки чи сотні кілометрів.

    ОтветитьУдалить
  4. Петрович,а вот советы--- "надо точно плюнуть на все Войтову и беречь здоровье",это ж лишнее,Войтовим давно это уже сделано,скоро будет 5 лет,как Войтов на всех ликвидаторов(за исключении приближенных) "член положил".А сейчас Гройсману,его партии нужны избиратели,а Чернобыльцы,это очень хорошие лохи-избиратели.

    ОтветитьУдалить
  5. 25 чапаевская дивизия23 мая 2019 г., 06:36:00

    оказывается планета может правильные мысли выкладывать, и без мата, молодец

    ОтветитьУдалить
  6. planeta22 мая 2019 г., 23:25:00

    А я з Вами не згоден. В епоху тельбухи бариги порошенко, чорнобильці зайшли далеко в різні партії та рухи, і, що залишалося робити Войтову, розриватися між ними? Вважають, дії Войтова були правильними, не підтримав ні кого, зберіг нейтралітет, в цьому і полягає його мудрість, його ні хто не може в чомусь дорікнути.


    Він просто не бажав бути стадом і тим більше. сцать проти вітру

    ОтветитьУдалить
  7. Может хватит выяснять, это круче, а если мы хотим защитить хоть как-то свои права, то давайте выходить на акцию, ведь кроме нас это никто не сделает и кроме нас мы навих никому не нужны. Это правда. Так что спасибо любому, кто отстаивает наши права. Даже если кто-то на этом имеет выгоду.

    ОтветитьУдалить
  8. Беріть для прикладу заяву "ветеранів"АТО- не встиг Зеленський приняти як то кажуть справи, а вони вже виставили вимоги.(див.фейсбук) Люди пишуть в коментарях-а чого ви до парашенки не висували оці вимоги, а вони у відповідь-(общим, читайте самі).Всі дивились засідання ВР ?.Правильно, кіно і тільки.Якщо якусь дурницю- то вони будуть днями щось вносити-переносити, потім ще тішитися отим рфшенням на кшалт "танцю бойового гопака".І цю дурницю будут ставити по кілька разів на голосування, то воно було пробне, то було контрольне, а зараз плийдуть ті, що в колоалах, і таки пропхають,А якщо немае зацікавленості- то маємо що маємо- то крапка не там, то ще щось, а тут і п'ятниця, повтікали додому, немає кому голосувати. Як пропхати гиблий бюджет, чи 76 закон- і ніч будут мурижити, щоб пропхати, і таки пропхають.
    Може оті трутні того і не хотять йти з під купола, бо хотять чорнобильский закон проголосувати, то чого не підштовхнути їх до цього???

    ОтветитьУдалить
  9. НУ ХРЕН С ТОБОЙ.....

    ТІЛЬКІ НЕ ПЕРЕТЯГУЙ НА СЕБЕ НА СЕБЯ КОВДРУ ПО ПОВОДУ КСУ
    http://veteranychernobyl.info/

    ОтветитьУдалить
  10. Вместо того, чтобы отсылать куда-либо, просто чисто по мужицки мог бы просто написать "да пошел ты...". Коротко и понятно.И для души приятно.Что зря смотреть и слушать сказки зажравшихся вождей.Себе отхватили-ну и ладно, а Вы- ждите результата, мы работаем.

    ОтветитьУдалить
  11. На мою думку, потрібно ПРИПИНИТИ державне фінансування ВСІХ громадських організацій, кошти яких використовуються тільки на особисті потреби і більшість на п'янки, і лише тоді будуть всі рівні, і ніхто ні на кого не буде писати анонімок.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Руководитель! Но тогда не будет стимула для "одобрямс".А так псу под хвост согласно только Программы преодоления последствий катастрофы на "Здійснення окремих заходів громадськими організаціями щодо соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" ежегодно выделяется по 1 млн.гривен.

      Удалить
  12. Тільки СЛУГА НАРОДУ. Там будуть молоді люди на руках яких немає крові,розуміють хто такі чорнобильці . А не паразити які по 20 років сиділи і тільки обіцяли.

    ОтветитьУдалить