Информация для вдов ... (Обновлено)



66 комментариев:

  1. на цей лист є позитивна відповідь мінсоцполітики !!!!! просто потрібно іти в упф і писати заяву! ці суки тягнуть час щоб зекономити на вдовах і отримати квартальну премію за економію! вже є перерахунок за цим роз'ясненням по Львову! якщо упф неперерахує потрібно пікітувати упф з вимогою перерахунку!

    ОтветитьУдалить
  2. так уже Львів отримав . і таки економлять на вдовах, якби не наполегливість останніх, то так би нічого невиплачували. пенсійники навіть не збиралися цього робити

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Для вдов военных ЧАЭС, которые на учёте в отделах пенсионного обеспечения для военнослужащих, ничего не изменилось. Постановление 543 там не берут во внимание. И пенсии существенно меньше чем в представленном письме-ответе.

      Удалить
  3. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  4. тепер вдови , ви самі мусите піти в пфу і вмагати перерахунок і комненсацію за 3 місяці . а порахувати пенсію дуже просто. на цьому прикладі!

    ОтветитьУдалить
  5. Вдови Луганщини. Дякуємо Львівських вдов за наполеглівість та позитивні результати . Ми також зібралися пікетувати обласне УПФУ в Луганській області.На даний час через губернатора Луганської області звернулия до Міністерства соціальної політики про надання роз'яснення про проведення перерахунку пенсій за ч.3.ст.59 ЗУ №796,до президента України. Але головне УПФУ пішли на опередження надали лист теріторіальним УПФ Лугансько області ,де зазначено,що перерахунок пенсії вдовам проводити,тільки тим у кого у чоловіків була група інвалідності ,при перерахунку пенсії вдовам врахувувати % непрацездатності інвалідів ,тобто зменшити розмір пенсії. Перерахунок пенсії ще не проводили,чекають...Копію цього листа навіть на інформаційний запит не надають,бо це є секретна відомча переписка.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. дякуємо Богу , що дав мені сили вистояти і відстояти своє право на перерахунок пенсії , ви повинні відстояти це право, і нехай вам неморочать голову , тому що Україна одна і неможуть у Львові перерахунок зробити, а в іншому регіоні ні. це дійсно абсурд . бажаю сил вам , і несумніваюся що перерахунок отримаєте! дайте знати бо вболіваю за вас. з повагою . Тетяна. Львів.

      Удалить
    2. Татьяна!Спасибо Вам огромное за Ваше доброе сердце!!!

      Удалить
  6. УПФУ- чудит без баяна.Какой % трудоспосбности может быть у покойного?,а смерть связана с ЛПА на ЧАЭС.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. А вот мне сегодня посчитали, вдове инв войны, ликвидатора ЧАЭС 2 гр инвалидности, 60 % утраты трудоспособности. Средняя зарплата 4404,35грн множим на коеф. зарплаты 2,67127 грн множим на 60% = 7059,12грн и 50% . =3,529грн. Плюс как члену семьи погибшего 398,58грн +113,88грн как вдове ликвидатора. Итого - 4042,02грн.Вот и % трудоспособности, 10 лет как нет его........

      Удалить
    2. Ситуация бредовая.Расценки за смерть разные...За утрату здоровья-тоже разные.А ведь это ТЯЖКИЕ ПОСЛЕДСТВИЯ от призыва, лишение-здоровья и жизни...,качества жизни, как для ликвидаторов так и для вдов. Начисляют по какой-то мутной схеме и ещё нужно доказать "плохо" или "хорошо" работал. А,то,что поломали жизнь=это нормально. Доказывать "плохо" или "хорошо" работал должна медицина и экспертиза, а начисление пенсии должно быть ясным и понятным ,с учётом тяжких последствий от призыва ,(командировки)

      Удалить
    3. Вторая группа 80 % первично.Вес 40 кг,две трубки из носа и одна из бока,для питательных смесей, плюс опухоль щитовидки ,катаракта, и многое другое...Это при регулярном лечении и обследовании.Через месяц умер.Дочь - школьница не могла месяц разговаривать...На момент смерти и по настоящее время являюсь лицом с инвалидностью.Сказался на мне призыв мужа в ЧЕРНОБЫЛЬ.Заболевание и смерть мужа связаны с ВЫПОЛНЕНИЕМ ОБЯЗАННОСТЕЙ ВОЕННОЙ СЛУЖБЫ по ЛПА на ЧАЭС.,согласно экспертному заключению и протоколу военно-врачебной комиссии.УПФУ отказывает мне в перерасчёте пенсии по потере кормильца,мотивируя,тем,что муж умер в 2004 году и поэтому на меня не распростроняется действие ПКМУ 543.Пытаюсь разобраться....А там как получится.

      Удалить
  7. все правильно ! вдова подає заяву і упф нараховує пенсію по процентах які були в живого інваліда, а потім дає вдові 50% його пенсії! все за законом! тільки знову шулери з пфу застосовують формулу в перекрученому вигляді - задом наперед!

    ОтветитьУдалить
  8. Это всё по ПКМУ-1210,"мутные" начисления ,а по Закону- понятие растяжимое...

    ОтветитьУдалить
  9. Вдови Луганщини.Це ще квіточчки ,а при переході на пенсію по втраті годувальника ,леякі територіальні управління ПФУ дають рпояснення,що ви не можете перейти на пенсію по втраті годувальника ,так як у вашого померлого чоловіка немає 65 років страхового стажу.До такого абсурду дойти.....аби щоб вдова не отримала належну її пенсію....

    ОтветитьУдалить
  10. Вдови Луганщини. вибачте запомилкиінформація така.Це ще квіточки ,а при переході на пенсію по втраті годувальника ,деякі територіальні управління ПФУ дають роз'яснення,що ви не можете перейти на пенсію по втраті годувальника,так як у вашого померлого чоловіка немає 35 років страхового стажу.До такого абсурду дойти.....аби щоб вдова не отримала належну її пенсію....

    ОтветитьУдалить
  11. Ну,а если умер в 45 лет,где взять 35 лет стажа ? Бред какой-то.

    ОтветитьУдалить
  12. Огромное спасибо , Миколі и другим за искреннюю поддержку вдов.

    ОтветитьУдалить
  13. . Право на пенсию в полном размере имеют граждане, отнесенные к категориям 1, 2, 3, 4, при условии стажа работы не менее: мужчины - 20 лет, женщины - 15 лет, с увеличением пенсии на один процент заработка за каждый год работы сверх установленного настоящим пунктом стаж, но не выше 75 процентов заработка, а гражданам, отработавшим по списку № 1 , мужчины - 10 лет и более, женщины - 7 лет 6 месяцев и более - не выше 85 процентов заработка, в случае назначения пенсии на условиях части второй статьи 27 Закона Украины "Об общеобязательном государственном пенсионном страхование ".

    ОтветитьУдалить
  14. {Пункт 2 статьи 56 с изменениями, внесенными согласно Закону № 2148-VIII от 03.10.2017 }

    ОтветитьУдалить
  15. Тривалість стажу Років Місяців Днів
    Страховий стаж (неповний) 21год 7 месяцев 20 дней.Это в протоколе умершего ликвидатора,который умер задолго до пенсионного возраста.Тоже не доработал....

    ОтветитьУдалить
  16. для чорнобильця =20 років! а весь час перебування на інвалідності зараховується до загального стажу. наприклад- у мене 23 роки 8 місяців і 1 день . це до виходу на пенсію в 1992 році. а загальний стаж 44 роки і 8 місяців

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Дочка, ликвидатора ЧАЭС 1987г., инспектор пфу.

      На данный момент не все гладко в вопросе по вдовам.
      Применяется Закон 1058-IV для определения статуса и получения помощи (выплат) вдовам:
      https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1058-15

      Единственный случай, в котором не нужен стаж при получении выплат вдовам, сиротам, потери кормильца и т.д. -
      Ст. 36 - а також у разі смерті (загибелі) особи внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у масових акціях громадського протесту в Україні з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року за євроінтеграцію та проти режиму Януковича (Революції Гідності), - незалежно від тривалості страхового стажу. При цьому дітям пенсія у зв'язку з втратою годувальника призначається незалежно від того, чи були вони на утриманні годувальника.

      В остальных случаях - инв. ВОВ, чернобыльцы, афганцы, мвд, силовики, военные, атошники и т.д. вдовам - необходимо иметь определенный стаж умерших или погибших мужей. Стаж по специальным Законам часто ПФУ считает ничтожными (не имеющими силу), а применяет внутренние документы или общепринятые новые нормы.
      В статье есть ответ вдове:
      В наше пфу обращались вдовы им было отказано - нет наличия стажа у умерших мужей. В дальнейшем будут суды я думаю, сначала победы, а далее судебная волокита.

      P.S. В 2018 г. военнослужащие срочной службы выигрывали суды по причине подмены формулы пфу. Сейчас картина иная - суды опомнились и стали на сторону ПФУ (ПФУ это государство).

      Моя мама получает помощь потери кормильца и то не по Закону. Мне пришлось кланяться, просить и умолять.






      Удалить
    2. Так это что, одни условия для майданников а иные условия для остальных людей? Чем сиротство одного ребенка отлитчается от сиротства другого?

      Удалить
  17. Ой,Микола!!!Як ВИ кажете,так и есть.В ПФУ сидят одни шулери - высшей категории.Как расскажут или напишут,что на голову не натянеш...

    ОтветитьУдалить
  18. Ровно один месяц находился на инвалидности.Инвалидность назначили когда шансов на жизнь не осталось.Связано с воинской обязанностью...На момент смерти два нетрудоспособных-вдова с инвалидностью и малолетняя дочь.Компенсация ЕДИНОРАЗОВАЯ ЗА СМЕРТЬ КОРМИЛЬЦА на двух нетрудоспособных членов семьи 379 гривен.Лечение и похороны за счёт бюджета семьи и родственников.

    ОтветитьУдалить
  19. Анонимный21 авг. 2019 г., 20:57:00.ГОСПОДЬ ТЕБЕ СУДЬЯ.

    ОтветитьУдалить
  20. микола21 авг. 2019 г., 13:41:00
    "весь час перебування на інвалідності зараховується до загального стажу. наприклад- у мене 23 роки 8 місяців і 1 день .
    це до виходу на пенсію в 1992 році. а загальний стаж 44 роки і 8 місяців"
    --
    Миколо,ну держава ж взяла на себе відповідальність ? А на ЛНА працювали в умовах що прирівнюються до робіт по списку №1.
    То чому не так як в 1058-IV,ст. 24

    "Час перебування на інвалідності у зв'язку з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням зараховується до стажу роботи із шкідливими умовами,
    який дає право на призначення пенсії на пільгових умовах і у пільгових розмірах." ?
    Це тут...
    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1058-15

    ОтветитьУдалить
  21. Ответы
    1. А якщо так,то в такому випадку,час перебування на інвалідності зараховується в стаж не в одинарному розмірі,
      - а в подвійному...
      Подумай над цим...

      Удалить
    2. ніякого стажу непротрібно , це все брєд ! вдовам морочать голову. пенсійники гопота! і вони ну хоч когось тай мусять до суду послати. наголошую потрібно натиснути на нову вдаду! і поміняти повністю правління пенсійного фонду, разом з територіальними підрозділами. їх треба стерти під корінь! щоб і сліду незалишилося від старих чинуш пенсійних!!! де ліквідатору той стаж заробити було! у мого покійного чоловіка уже 18 років є стажу на кладовищі! якщо ті бляді хочуть то нехай зараховують чи то в трудовий чи то у страховий.!!!

      Удалить
    3. напевно пенсійники мали на увазі стаж дружини ! бо вони зараз будуть мутити щоб тільки недати 50% пенсії померлого годувальника! але для отримання пенсії за втрату годувальника взагалі стаж непотрібний бо ніде невказано що предендент на пенсію мусить мати якусь кількість років стажу для отримання цієї пенсії !одна умова це непрацездатність чи за віком чи інвалідність , а все інше - від лукавого! Вчора моя знайома пішла писати заяву на перехід з виду на вид. так ці курви упф незахотіли брати заяву!! після мого дзвінка до начальника юрвідділу і нашоі вичерпної бесіди про те хто вони такі і що буде в разі відмови( мовою нелітературною) позвонила начальниця відділу з нарахувань ,до неї,і просила щоб вона приїхала до неї особисто і вона сама прийме і оформить її заяву. так що слово велике діло !

      Удалить
    4. 1. Пенсия в связи с потерей кормильца назначается нетрудоспособным членам семьи умершего кормильца, состоявшие на его иждивении, при наличии у кормильца на день смерти страхового стажа, который был бы необходим ему для назначения пенсии по III группе ...

      Удалить
    5. для лиц с инвалидностью II и III групп:

      до достижения лицом 23 лет включительно - 1 год;

      от 24 лет до достижения лицом 26 лет включительно - 2 года;

      от 27 лет до достижения лицом 28 лет включительно - 3 года;

      от 29 лет до достижения лицом 31 года включительно - 4 года;

      от 32 лет до достижения лицом 33 лет включительно - 5 лет;

      от 34 лет до достижения лицом 35 лет включительно - 6 лет;

      от 36 лет до достижения лицом 37 лет включительно - 7 лет;

      от 38 лет до достижения лицом 39 лет включительно - 8 лет;

      от 40 лет до достижения лицом 42 лет включительно - 9 лет;

      от 43 лет до достижения лицом 45 лет включительно - 10 лет;

      от 46 лет до достижения лицом 48 лет включительно - 11 лет;

      от 49 лет до достижения лицом 51 года включительно - 12 лет;

      от 52 лет до достижения лицом 55 лет включительно - 13 лет;

      от 56 лет до достижения лицом 59 лет включительно - 14 лет.

      Удалить
    6. ви незрозуміли ! я писав про утриманця!!!! що йому незалежно від стажу повинно призначатися 50% пенсії годувальника

      Удалить
    7. Да стаж то полный и у военнообязанного и у вдовы с инвалидностью,УПФУ МОТИВИРУЕТ,ЧТО СМЕРТЬ ИНВАЛИДА ВОЙНЫ НАСТУПИЛА В 2004 ГОДУ ...И ДЛЯ НИХ НЕ ИМЕЕТ ЗНАЧЕНИЯ,ЧТО СМЕРТЬ СВЯЗАНА С ВОИНСКОЙ ОБЯЗАННОСТЬЮ...Это Донецкая область.Вообщем надо разбираться,но уже через Киев.

      Удалить
    8. Пенсию по потере кормильца платят.До 1 марта 2019г. со всеми надбавками 1674 гривны по ПКМУ-1210.С 1 МАРТА НА ОДНУ ТЫСЯЧУ УВЕЛИЧИЛИ...2684 ГР. по ПКМУ -1210...Написали,что нужно " желание военнообязанного",а он умер в 2004 году...

      Удалить
    9. Микола!!!Ви , ликвидатор с большой буквы!!!Это чувствуется.Главное здоровья Вам и настроения ...Украинську добре розумию,але с народження спилкуюсь росийскою.Чоловик був мусульманин,в ЧЕРНОБЫЛЬ ПОГНАЛИ КАК БАРАНА НА ЗАКЛАНИЕ С Донецького военкомата,пока я находилась в роддоме.Отсрочку не дали.Вернулся с признаками лучевой болезни -это тогда когда у меня был грудной ребёнок на руках.Через неделю попал в больницу.,а через месяц такие же носовые кровотечения и у сына,как и у отца.,который прибыл с Чернобыля...Сын спал с отцом ,а я с грудным ребёнком в другой комнате.Сын тоже умер от инсульта уже после отца.Дочь не замужем ,детей нет,красавица...

      Удалить
  22. Мой уже 16 лет стаж зарабатывает...

    ОтветитьУдалить
  23. Вдова.Уважаемые вдовы,пенсионный все придумывает о нехватке стажа у покойных мужей,большинство вдов которые обращаются в ПФ за назначением пенсии по потери кормилица очень далеки от законодательства об пенсионном обеспечении и верят наслово "нашим уважаемым специалистам пенсионного фонда",а также не знают куда обратиться за консультацией, они не имеют понятия ,что есть бесплатная правовая помощь,этими всеми вопросами должны заниматься Чернобыльские общественные организациии,а также должна быть поддержка от инвалидов - чернобыльцев,потому что завтра... на нашем месте могут оказатся их жены. И некоторые инвалиды чернобыльцы высказываются ,что некоторые вдовы получают пенсию больше чем инвалиды-чернобыльцы .А чему завидовать ,ведь мы вдовы остались без мужей в 35-40 лет,мы сами детей становили на ноги,и прошли десять .. кругов ада, чтобы выбить себе нормальные пенсии,не один раз просудится... Но даже решения судов ПФ выполняет так как им захочется..., зарабатывая себе премии...,потому что чувствуют свою безнаказанность. А сегодня надо подымать вопрос перед новым правительством о проведении независимого аудита пенсионного фонда,а также колективно через общественные организации обращаться в правохранительные органы ,открывать уголовные дела...И если хоть один начальник ПФ пострадает ,тогда будут сдвиги....

    ОтветитьУдалить
  24. Unknown23 авг. 2019 г., 09:56:00.СОЛИДАРНА с Вами...

    ОтветитьУдалить
  25. В Днепре и области начался автоматический перерасчет пенсий с 01.07.2019г. вдовам партизан ЛПА 1 кат. ПФ получил разъяснения перерасчета.

    ОтветитьУдалить
  26. Вдова,Владимир если можно поточнее,откуда ПФ получил разъяснение.

    ОтветитьУдалить
  27. Рассылка по всем отделениям ПФ области.
    Посещать ПФ не обязательно.
    Перерасчет делают инспектора закреплённым по районам.
    Успеют, перерасчет с 1 июля,
    получите в сентябре, нет в октябре.

    ОтветитьУдалить
  28. ТІЙ ВДОВІ ЯКІЙ ВЧОРА ВІДМОВИЛИ - СЬОГОДНІ ВЗЯЛИ ЗАЯВУ І НАРАХУВАЛИ ПЕНСІЮ!!! ЦЕ М. ЛУБНИ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ! УВАГА ВДОВИ ХТО БУВ НА ПЕНСІЇ ПРО ОБОВ'ЯЗКОВЕ ПЕНСІЙНЕ СТРАХУВАННЯ - ТИМ ПОТРІБНО ІТИ І ПИСАТТИ ЗАЯВИ НА ПЕРЕХІД З ВИДУ НА ВИД!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. звичайно, нараховують. Але...якщо у вдови чоловік був ліквідатором 2групи інвалідності, статус мав інваліда війни, 60% втрати працездатності а через рік помер...... згідно постанови 543 по розрахунку згідно формули іі пенсія по втраті годувальника буде на 40-30% меншою ніж у вдови, де чоловік-ліквідатор мав 100-90% втрати працездатності. Всі пенсіі не можуть бути однаковими, але постанова 543 явно недопрацьована.

      Удалить
    2. Некоторые,со 2 группой умудряются ещё и работать - это с большой утратой трудоспособности,а некоторые со 2 группой с небольшой утратой трудоспособности без посторонней помощи обходится не могут, да и живут недолго.По разному бывает...

      Удалить
    3. Нужен один чёткий и ясный Закон для всех, с учётом "тяжких последствий" от такой ликвидации...

      Удалить
    4. так і є по постанові враховується відсоток втрати працездатності, живим ліквідаторам він теж нараховується. у ліквідаторів теж різні пенсії по різних відсотках втрати працездатності. і тут нічого непоробиш. а відносно постанова недоопрацьована, так не тільки ця постанова у нас все недоопрацьоване! мій чоловік уже лежав живим трупом то який відсоток втрати працездатності міг бути? там одразу дали на дому комісія першу групу безтермінову , бо бачили що уже непотягне довго. то що мали дати теж 50 60 відсотків?

      Удалить
    5. Вторая группа 80 % первично.Вес 40 кг,две трубки из носа и одна из бока,для питательных смесей, плюс опухоль щитовидки ,катаракта, и многое другое...Это при регулярном лечении и обследовании.Через месяц умер.Без посторонней помощи обходиться не мог. Вам наверно с медиками повезло.Шансов на жизнь не оставалось никаких.Дело вовсе не в процентах.

      Удалить
    6. медики чи повезло незнаю мій уже лежав неходячий був . на дому освідчування було там немогло бути менше ніж 100 відсотків. тай одразу безтермінову дали та на наркоту посадили там не було що лікувати швидка саркома легень, 4 ст. мктозтази печінка, головний мозок , хребет.

      Удалить
    7. Таничка!У Вас медики адекватные попались.Тоже 4 стадия с метостазами.,только с группой тянули,бо грошей не давав...Внушали,что всё лечится...Профессор потом извинялся,когда подняли всю мед.со дня прибытия из Чернобыля для связи заболевания.Но,а группу назначили 2,когда уже трупный запах пошёл от умирающего.

      Удалить
    8. от паскуди! дійсно по трупам ідуть! ну так у мене на той час ще дійсно жодна з комісій МСЕК нічого ненатякали, тай робили все швидко бо самі казали вам потрібно робити документи бо він довго непотягне. може тоді інші часи ще були де бабло так світом некерувало.

      Удалить
  29. ВЕЛИКА ПОДЯКА ПАНІ ТАТЬЯНІ ЗІ ЛЬВІОВА ЗА ДОКУМЕНТИ І ПОМІЧ!!!!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. дякуємо Богу!!!! а я радію з вами! так і повинно бути! надіюся що і цивільним буде справедлива пенсія!!!!!

      Удалить
  30. Правда переможе!23 авг. 2019 г., 23:31:00

    Татьяна,на бога надейтесь,но и самые гражданские и всем к кому относится Законопроект №4442 ------- требовать принятия ОДНОГО,но Закона Украины о пенсиях ликвидаторов,а не разными "постановами" для разных ликвидаторов! В партии "Слуга народа" говорят,что будут ГОЛОСОВАТЬ все Законопроекты,что прошли первое(1) голосование,вот нужно и помочь команде Президента решить пенсионный вопрос ликвидаторов комплексно,не разделяя ликвидаторов, сея социальную напряженность в обществе!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. все вірно! постанова сьогодні є , а завтра немає, хоча попєрєднікам і закони були як дишло. але закон є закон. от тому не сидіти і тут обгаджувати один одного, а допомогти владі поаирішувати питання

      Удалить
  31. Закон прямого действия нужен - чёткий,ясный и понятный для всех.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. це правда! і щоб ми захищені були цим законом!

      Удалить
    2. мова не про пріпятскіх, нехай відстоюють свої права! мова про ліквідаторів усіх категорій, сімей померлих ліквідаторів і дітей інвалідів повязаних з ЧАЕС.

      Удалить
  32. Вдова. Інформація для вдов віськослужбовців(військовозобов’язаних)
    Шановні вдови ,Пенсійний фонд України та територіальні УПФУ для призначення( перерахунку) пенсій вдовам, чоловіки яких померли до набирання чинності з 1 липня 2019 року ПКМУ №543 від 26.06.2019 року для зменшення розміру нашої пенсії по втраті годувальника, збираються провести розрахунок з урахуванням проценту непрацездатності померлих годувальників, стверджуючи що так затверджено ПКМУ №1210 пунктом 11.
    Постановою КМУ № 1210 від 23.11.2011 року затверджено порядок обчислення пенсій1 особам ,які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.
    Пунктом 1 зазначено: Цей порядок визначає механізм обчислення пенсій по інвалідності, що настала внаслідок каліцтва чи захворювання і пенсій у зв’язку з втратою годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи відповідно до.ст.54,57 і ст.59 ЗУ «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»(закон №796). Пенсії призначаються за бажанням із заробітної плати за роботу, одержаної в зоні відчуження в 1986-1990 роках, в розмірі відшкодування фактичних збитків. Розмір відшкодування фактичних збитків для пенсій по втраті годувальника на одного непрацездатного члена сім’ї 50 відсотків заробітної плати годувальника, одержаного за роботу по ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.
    Відповідно до ст.59 ЗУ №796,особам,які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи і інших… під час проходження дійсної строкової служби і внаслідок цього стали інвалідами, пенсія по інвалідності обчислюється відповідно до цього Закону або за бажанням таких осіб -з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати ,встановленої законом на 1 січня відповідного року.
    Постановою Кабінету Міністрів України від 26.06 2019 року №543 внесені зміни до абзацу першого пункту 9-1 « Порядку обчислення особам ,які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженої ПКМУ №1210,яка набрала чинності з 1 липня 2019 року.
    А пунктом 11 цієї постанови встановлено мінімальні розміри пенсії по інвалідності та пенсії у зв’язку з втратою годувальника. Цим пунктом передбачено ,що мінімальна пенсія у зв’язку з втратою годувальника встановлюється у розмірі 50 відсотків мінімальної пенсії по інвалідності померлого годувальника.
    Отже вдови мають право на призначення (перерахунок )пенсій по втраті годувальника в розмірі 50 відсотків заробітної плати годувальника від заробітку 11765,21 грн. та становитиме 5882,60 грн. +113.88грн.+391грн.( прочитайте уважно лист ГУПФУ в Львівській області до пані Тетяни),де зазначено Ваш розмір пенсії у зв’язку з втратою годувальника визначено 50 % від заробітку 11765,21грн.,тобто в розмірі відшкодування фактичних збитків.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. у їїчоловіка була втрата працездатності 100%. тому їйі нарахували 50% з11765! читайте закон- 50% пенсії ГОДУВАЛЬНИКА! якщо у нього булаб пенсія 11765 то так 5882 грв. а якщо у годувальника була втрата 80% то і пенсія відповідно менша =11765/80%=9412 грв./2=4706 грв без доплат +113+391=5204 грв . оце пенсія з 80% втрати працездатності помершого ліквідатора , і незабивайте людям голови невидавайте бажане за дійсне = читайте закон!

      Удалить
  33. Знающие юристы подскажите правомерен ли отказ пенсионного перейти на 50% пенсии умершего мужа ликвидатора 86г. 1 категории 2 группа, я на пенсии с 50 лет по закону ребенок инвалид с детства мне 58 лет.

    ОтветитьУдалить
  34. ні неправомірна відмова сам фак що Ви є маірю дитини інваліда дає вам право на скорочення віку . А на рахунок 50% пенсії годувальника то Вам треба подати заяву до упф. в разі відмови -до суду!

    ОтветитьУдалить