Опозиціонери Сумщини на захисті прав чорнобильців - спеціалізований медичний заклад закривати не можна!


11 березня під стінами Сумської облдержадміністрації відбувся мітинг ліквідаторів аварії на ЧАЕС проти скорочення фінансування диспансеру радіаційного захисту населення. І для таких дій є підстави – в результаті впровадження ІІ етапу медреформи з 1 квітня заклад можуть закрити.


«Наша головна мета – зберегти диспансер, знайти можливості для його подальшого фінансування, аби й надалі чорнобильці могли проходити там планове лікування», - зазначила керівник міської громадської організації «Чорнобиль-Суми» Лідія Самко.



Мітингувальники також зазначають, що 30 років тому був прийнятий закон про соціальний статус громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Сьогодні ж ліквідатори аварії взагалі не цікаві державі. Їх позбавили пільгових пенсій, про соціальну підтримку людей, які втратили здоров’я, рятуючи Україну і весь світ, годі й казати.



До мітингувальників вийшли тільки депутати від ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ – голова Сумської регіональної організації Олександр Стрельченко та Микола Войтенко.



«Будь-яка реформа повинна покращувати життя людей. А у нас під «урядові досліди» потрапляють найменш захищені громадяни, серед яких і чорнобильці. У лютому ми направили звернення до президента та прем’єр-міністра, щоб відтермінувати другий етап медреформи і передбачити фінансування з Держбюджету спеціалізованих медичних закладів. А краще –взагалі відмінити мед реформу. ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ і у парламенті і ми тут, на місцях, наполягаємо на виконанні рішення Конституційного суду про відновлення пільг постраждалим від аварії на ЧАЕС, внесенні змін до бюджету – 2020, щоби повною мірою забезпечити фінансування пільг для чорнобильці та їхніх родин », — зазначив Олександр Стрельченко.
  


«Сподіваємося, що зі зміною міністра охорони здоров’я буде відтерміновано проведення II етапу медичної реформи і забезпечене фінансування та збереження медичних послуг. Ми зробимо все від нас залежне, щоб зберегти профільну лікарню для ліквідаторів аварії на ЧАЕС, і не допустимо зменшення медичних послуг та скорочення кількості спеціалістів», - підкреслив Микола Войтенко. 



Своєю чергою депутатська група «ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ», у разі якщо Київ не відреагує на звернення обласних депутатів, готова разом з ліквідаторами їхати до президента, Кабінету міністрів, Верховної Ради, щоб захистити права ліквідаторів.



1 комментарий:

  1. Ліда Самко разом з опизиційною пдлатформою за життя "відстоюють" права чорнобильців, щоправда забувши, що саме Партія Регіонів (правонаступником якої є ОПЗЖ) у 2010-2011 роках розпочала знищення всіх соціальних гарантій в пенсійному забезпеченні, соціальному та медичному захисті прав та свобод ліквідаторів та постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС... На жаль історія нічому не навчила чорнобильців, і їх вже вкотре використовують продажні лжелідери чорнобильського руху на поталу продажних політиків... ДумайТЕ!

    ОтветитьУдалить