Цьогоріч понад 600 чорнобильців з Дніпропетровщини зможуть безкоштовно оздоровитися у санаторіях

У 2020-му понад 600 чорнобильців з Дніпропетровщини зможуть безкоштовно оздоровитися у санаторіях. На це з держбюджету виділили 3,3 млн грн. Ще близько 2,1 млн грн. направили місцеві бюджети, повідомила директорка департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської облдержадміністрації.

 «Щороку чорнобильці проходять безкоштовне лікування у здравницях України. Санаторно-курортні заклади вони обирають самостійно, – сказала директорка департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОДА Олена Кришень. – Нині після тривалого карантину санаторії поступово повертаються до роботи та починають приймати відпочивальників. Єдина умова – дотримуватися притоепідемічних норм».

У санаторіях чорнобильці можуть пройти різноманітні фізіопроцедури та грязьові ванни, зайнятися лікувальною фізкультурою. До оздоровчої програми також входить спеціальне харчування та мінеральні води. Тривалість курсу – 18-35 днів.

Цьогоріч вже змогли оздоровитися у санаторіях 179 чорнобильців області. Аби отримати путівку, слід звернутися до органів соцзахисту за місцем реєстрації.

 ИСТОЧНИК:

3 комментария:

  1. Кого ми обдурюємо?
    Себе
    Що таке 600 путівок на кількість ЧОРНОБИЛЬЦІВ В ОБЛАСТІ!
    Геращенко О ви де?
    Відповідь в дупі!!!!
    Чекає чергову нагороду від влади до 70 річчя дня народження

    ОтветитьУдалить
  2. Що мовчать чорнобильці області?
    Вас це влаштовує напевно!

    ОтветитьУдалить
  3. Путівки потрібно відмінити.
    Жоден санаторій не лікує бо в них немає ліцензії на лікування. Це не медзаклад.
    Натомість, раз в рік надати кошти в розмірі середньої вартості путівки і не дербанити державні кошти, не морочити голову поліклінікам щодо тієї нікому не потрібної довідки ф70 і хай їдуть і оздоровлюються куди хто вважає за потрібне.
    Людина краще знає що йому оздоровити і де.

    ОтветитьУдалить