Волиньрада вимагає в уряду виділити гроші на харчування чорнобильців. Звернення

Волинська обласна рада скеровує звернення уряду з вимогою врегулювати порядок виплат чорнобильцям.

Про це йшлося 10 вересня під час засідання 32-ї сесії Волинської обласної ради.

Депутата Волинської обласної ради підготували звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства фінансів України та народних депутатів України від Волинської області щодо законодавчого врегулювання порядку нарахування і виплати щомісячної грошової допомоги відповідно до статті 37 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Відзначимо, що Волинь – серед регіонів України, що постраждали від аварії на ЧАЕС. В області проживають майже 130 тисяч осіб, які постраждали внаслідок катастрофи.

Депутати нагадали, що статтею 37 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» особам, які проживають на території радіоактивного забруднення, передбачалася виплата щомісячної грошової допомоги у зв’язку з обмеженням споживання продуктів харчування місцевого виробника та особистого підсобного господарства. Її розмір встановлювався залежно від розміру мінімальної заробітної плати. Однак згодом цю статтю з закону було вилучено.

Водночас право громадян на отримання щомісячної грошової допомоги визначено в постанові Великої Палати Верховного Суду від 11 грудня 2019 року, у зв’язку з чим Волинський окружний адміністративний суд відновив провадження у справах.

«Із метою забезпечення соціальними гарантіями населення області, вирішення напруженої ситуації, яка порушує конституційне право на соціальний захист 76 тисяч волинян, постраждалих від аварії на ЧАЕС, недопущення блокування роботи органів соціального захисту населення, на які покладено виконання функцій держави, вимагаємо в найближчі терміни вжити невідкладних заходів для врегулювання на законодавчому рівні питання щодо виплати грошової допомоги громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та передбачити відповідне фінансування в державному бюджеті України», – наголосили депутати у своєму зверненні.

ИСТОЧНИК:

6 комментариев:

  1. Вот дают волыняки! Точнее - Сто Тридцать Тысяч Страшно Облучённых волыняк. Живут себе за 400 километров от АЭС, а называют себя - чернобыльцами! Вот заразы!

    ОтветитьУдалить
  2. Работы нету , а кушать хочется. Люди, будьте милосердными. Делиться надо последним. Статус потерпевшего никто не отменял. Закон есть закон.

    ОтветитьУдалить
  3. Микола, поздно перевоспитывать, уже несколько поколений выросло на этом статусе. И виноваты не люди, а условия жизни в стране. Если иногда это был единственный выход выжить в 90-х годах, и такой способ выжывания-приспособления передавался из поколения в поколение, и естественно пошли спекуляции и злоупотребления. Так кто виноват люди или система породившая такую прослойку граждан?

    ОтветитьУдалить
  4. Не більше!!!!!
    Піар перед виборами!

    ОтветитьУдалить
  5. Взагалі треба Уряду повідміняти всі умовно заражені зони на Волині, у Рівненськоі областях, у Тернопільській та Киівській, наприклад- Білоцерківській район. Досить вже розтренькувати державні кошти на неробів та ханиг усякіх!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Микола ХАЛЯВУ никто не отменял. Она негласно прописана в украинской конституции.

      Удалить