Рішення сесії ВМР про ініціативу громадськості оголосити 2021 рік роком вшанування чорнобильців в державі!

 Ініціатива вийшла  з міста Харків та керівників організацій( Вінника А І, Проскуріна В С, Губарева А О) та їх колег які першими озвучили це звернення на сесіях рад на весні 2020 року.

Вінниччани  дякують  голові ВГОІ СЧУ в Кіровоградській області  Неділько О М ,що  ПЕРШИМ  запронував озвучив текст та підтримати його  від харківських колег в усіх областях України!

Дякую Шевчуку Павлу Васильовичу, (ВГО ВОВЧ),який надав інформацію про те, що нагорода запропонована громадскісьтю до 35 роковин трагедії буде імена та виготовлена на Монетному дворі  та вручена посадовцями  під особистий розпис  ліквідатора аварії на ЧАЄС

Щиро дякуємо всім чорнобильцям, які підтримують ці пропозиції

Не щиро "дякуємо" всім анонімам ,що розмістили коментарі  на сайдах чорнобильських де   намагаються очорнити колег

Але особисто для загальної справи нічого не зробили!

Це є наша реальність

Далі пропонуємо витяг з сесії ВМР (самого комфортного міста) України про 2021 рік

Голова організації підписуюся під іменем Вова а окремі вважають що це мій нік

На скільки вистачає Фантазії......

Дякую Всім Вова Вінниця


ПРОТОКОЛ 55-ої сесії Вінницької міської ради 7 скликання 25.09.2020р

 Зал засідань міської ради

 Всього депутатів міської ради - 54 Присутніх на сесії - 44 Не з’явилось - 10 В тому числі: з поважних причин – 9  з невідомих - 1

В роботі сесії взяли участь: заступники міського голови, члени виконавчого комітету, керівники виконавчих органів міської ради, представники засобів масової інформації (список додається) та запрошені (список додається).

СЛУХАЛИ:

 49. Різне.

Міським головою було надано слово для виступу Івасюку І.Д., депутату міської ради, який сказав наступне:

 «Шановні колеги! Шановні присутні! Наступний рік, 2021, це буде рік відзначення 35-ї річниці трагедії Чорнобильської катастрофи і я хочу озвучити звернення Вінницької міськрайонної організації «Асоціація жертв Чорнобиля», які звернулися до міської ради щодо оголошення на рівні держави наступного 2021 року – роком вшанування подвигу ліквідаторів та пам’яті жертв Чорнобильської трагедії.

Це звернення до Президента України, дозвольте я його зачитаю:

«У 2021 році виповнюється 35 років з часу Чорнобильської трагедії, найбільшої техногенної катастрофи, що сталася в історії людства, внаслідок якої постраждало близько 5 мільйонів мешканців України, Білорусі, Російської Федерації. Радіоактивного впливу зазнали території площею близько 200 тисяч квадратних кілометрів.

Героїчними зусиллями, ціною свого здоров’я і життя майже 600 тисяч ліквідаторів, з яких близько 400 тисяч громадяни України, запобігли ще більш згубним наслідкам Чорнобильської катастрофи.

На превеликий жаль, сьогодні серед живих залишається менше половини з тих співвітчизників, хто боровся з наслідками цієї трагедії. А серед учасників будівництва захисної споруди «Укриття», побудованого до листопада 1986 року, живими на сьогодні залишилися одиниці. У 1986-1987 роках у зв’язку зі смертельною загрозою життю евакуйовано і переселено із заражених територій України понад 130 тисяч осіб.

Виконано величезний обсяг унікальних завдань щодо будівництва захисних споруд, дезактивації, протирадіаційного захисту, медичного обстеження і надання кваліфікованої допомоги постраждалому населенню.

Ліквідаторів Чорнобильської катастрофи в Україні і світі називають Героями, адже вони врятували Україну і Європу від згубних наслідків ядерної катастрофи.

Людські та високі професійні якості, масове виявлення героїзму чорнобильцями в період ліквідації аварії на ЧАЕС та її наслідків – найвищий зразок мужності, патріотизму та відданості своєму народу і державі.

На Вінниччині в 1989 році започатковано громадський чорнобильський рух. Місцеві органи влади та громадські чорнобильські організації знаходяться у постійній співпраці на засадах взаєморозуміння, шани і поваги до героїв-ліквідаторів найбільшої в світі техногенної ядерної катастрофи.

Вінницька міська рада та її виконавчі органи постійно вшановують пам’ять загиблих та померлих ліквідаторів, надають посильну допомогу чорнобильцям та членам їхніх сімей. У місті споруджено пам’ятник «Жертвам Чорнобиля» на честь подвигу ліквідаторів, щорічно проводяться відповідні пам’ятні заходи.

Враховуючи пропозицію Вінницької міськрайонної організації «Асоціація жертв Чорнобиля», напередодні трагічної дати в історії України – 35-х роковин Чорнобильської трагедії, з метою увічнення безсмертного подвигу ліквідаторів, вшанування пам’яті загиблих і померлих чорнобильців, посилення їх соціального захисту, продовження традицій шанобливого ставлення до ветеранів Чорнобиля, а також посилення уваги суспільства й світової спільноти до проблем подолання наслідків цієї техногенної катастрофи, звертаємося до Вас, вельмишановний пане Президенте України, з прохання:

— видати Указ Президента України, яким оголосити на державному рівні 2021 рік – Роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам’яті жертв Чорнобильської трагедії;

— заснувати відзнаку Президента України: пам’ятну медаль «За участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи».

Також доручити Кабінету Міністрів України:

34. — створити Національний організаційний комітет із відзначення 35-х роковин Чорнобильської трагедії та затвердити відповідний план заходів на 2021-2023 роки, з врахуванням пропозицій всеукраїнських громадських чорнобильських організацій;

— внести на розгляд Верховної Ради України законодавчі пропозиції щодо відновлення базових норм Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», передусім щодо поліпшення пенсійного забезпечення, виділення житла найбільш нужденним чорнобильцям, поліпшення медичного забезпечення усіх постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи». Дякую!».

Моргунов С.А., міський голова

ПРОЕКТ

ЗВЕРНЕННЯ

Вінницької обласної ради до Президента України стосовно вирішення питань, пов’язаних із захистом громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи

У 2021 році відзначатиметься 35 річниця Чорнобильської трагедії. Згідно з Конституцією України Чорнобильська катастрофа визнана катастрофою планетарного масштабу, бо постраждали близько 5 млн громадян України, та інших країн Європи. Радіаційного зараження зазнали території площею близько 200 тис. квадратних кілометрів.

Героїчними зусиллями, ціною свого здоров’я, життя 600 тисяч ліквідаторів, з яких близько 400 тис. – громадяни нашої країни, запобігли ще більш згубним наслідкам катастрофи.

       На превеликий жаль, сьогодні серед живих лишається менше половини з тих співвітчизників, хто боровся з наслідками цієї трагедії. А серед учасників будівництва  захисної споруди «Саркофаг», яка була збудована до 30 листопада 1986 року, живими на сьогодні залишилися одиниці.

У 1986-1987 роках у зв’язку зі смертельною загрозою життю було евакуйовано і переселено із заражених територій України понад 130 тисяч осіб. Виконано величезний обсяг унікальних завдань щодо будівництва захисних споруд, дезактивації, протирадіаційного захисту, медичного обстеження і надання кваліфікованої допомоги постраждалому населенню.

Ліквідаторів Чорнобильської катастрофи в Україні і світі називали Героями, адже вони врятували і нашу країну, і країни Європи.

Людські й професійні якості, масово виявлені під час ліквідації аварії на ЧАЕС, є найкращим зразком мужності,  патріотизму.

На Вінниччині в 1989 році було започатковано громадський чорнобильський рух, державна адміністрація разом із органами місцевого самоврядування постійно, вшановуючи пам’ять загиблих та померлих ліквідаторів, надають можливу допомогу чорнобильцям та членам їхніх сімей. У містах і селах споруджено пам’ятники, меморіальні знаки на честь подвигу ліквідаторів.

Місцеві органи влади  Вінницької області та інших  областей України і громадські чорнобильські організації знаходяться у постійній співпраці на засадах взаєморозуміння і поваги.

Разом із цим, починаючи з 2008 року, чорнобильці не відчувають належної уваги до себе з боку КМУ та Верховної Ради України, системними стали порушення вимог Конституції України, згідно з якими захист постраждалих є обов’язком держави.

Сподівання, що в рік 30-річчя ситуація зміниться на краще, не справдилися.

До ЗУ «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» вносилися зміни більше 50 разів, і щоразу вони стосувалися ліквідації або скорочення прав чорнобильців на належний соціальний захист.

Влада, незважаючи на те, що в 2015 році було прийнято Указ Президента України, Постанову Верховної Ради України та розпорядження КМУ по відзначенню 30 роковин Чорнобильської катастрофи, мало що зробила по їх виконанню.

Своїми діями ВР України та КМУ в попередні роки грубо порушували конституційні права громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та вимоги Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Напередодні трагічної дати в житті України – 35-х роковин Чорнобильської трагедії, з метою увічнення безсмертного подвигу громадян, які брали участь у ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, вшанування пам’яті загиблих і померлих, посилення соціального захисту ліквідаторів і потерпілих, продовження традиції шанобливого ставлення до ветеранів Чорнобиля, звертаємося до Вас, вельмишановний Володимире Олександровичу, як до гаранта Конституції України з проханням видати Указ Президента України, яким:

1. Оголосити наступний 2021 рік – роком вшанування подвигу ліквідаторів та пам’яті жертв Чорнобильської трагедії.

2. Заснувати відзнаку Президента України Пам’ятну медаль –

«За участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи».

3. Доручити Кабінету Міністрів України:

— створити Національний організаційний комітет із відзначення 35-х роковин Чорнобильської трагедії та затвердити відповідний план заходів на 2021 – 2023 роки, з урахуванням пропозицій всеукраїнських громадських чорнобильських організацій;

— у найкоротший термін подати на розгляд Верховної Ради України законодавчі пропозиції щодо відновлення базових норм Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», передусім щодо поліпшення пенсійного забезпечення, виділення житла найбільш нужденним чорнобильцям; поліпшення медичного забезпечення усіх постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

 

 

СХВАЛЕНО

рішення обласної ради

від __________ № ____-VIІ

(______ сесія ____скликання)


45 комментариев:

  1. Колеги!
    Вова Вінниця автор статті!
    На сайді є фото ПІБ та решта реквізитів !!!!
    Читайте Уважно колеги!!
    Мені не має чого боятися!
    Організація "Асоціація жертв Чорнобиля" за імену медаль від держави ВСІМ ЛІКВІДАТОРАМ АВАРІЇ НА ЧАЄС!
    А Ви за" мендальку" з "циганською торбою" з "Барахолки"
    Чекаю Вашу відповідь!
    Скільки я кіл пройшов, щоб це звернення було оголошення на сесії ВМР та обласної Ради знаю Я а не колеги
    В Вінниці 9 ГО чорнобильців в місті та 5 ОФІЦІЙНИХ організацій В ОБЛАСТІ!
    Інформація для роздуму всім !
    Можливо посадові особи від організацій озвучать свою роботу в цьому напрямку
    Бажано почути відповідь без ніка "АНОНІМО"та образ!!!!
    Вперед КОЛЕГИ!
    З повагою Вова

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Вова, а что ли чно тебе даст та медалька, при твоих долгах за комуналку, тебе не дают лекарств, не дают путьовку на оздоровление, безплатно ездить в городском транспорте, и многое другое?

      Удалить
  2. уря !!! мендалка прилетіла!!а гробові - тютю!

    ОтветитьУдалить
  3. Що за слово імену медаль?Може правильно іменну?

    ОтветитьУдалить
  4. Якщо дадуть то як її не називайте, а вона буде не іменна. А що, хіба орден не заслужили ліквідатори? Тільки медаллю?

    ОтветитьУдалить
  5. Все це дуже НЕ погано, але чомусь ніхто не піднімає питань про збільшення і систематичність виплат компенсацій за продукти харчування, ніхто не ставить питання про оздоровлення, лікування, проїзд, реставрацію памятників і багато чого іншого.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. "...... козе баян, икона папуасу .....". Правильно руководитель подметил, где решенные вопросы по пенсиям гражданским ликвидаторам, а вопрос по теме о правильном или прямом начислении по формуле, где осовременивание выплат на питание? Медаль это тоже неплохо, но для тех у кого небольшие пенсии, для тех радости мало. Помню встречу 26 апреля 2012 года, максимальщики с лучезарными улыбками, и минимальщики с потухшими лицами. Я к тому, чтобы не говорили, но медали это как довесок , ко всем РЕШЕННЫМ актуалным (материальным) вопросам!!!

      Удалить
    2. додаткова пенсія за втрату здоров'я по 50 ст не пінімалася уже 10 років!! по тій дебільній постанові 1210 кабмін разово призначив навіть не 50% а значно менше і ви борцуни з владою за медальки - мовчите! вам мендальку давай імменнну !

      Удалить
    3. За чьи деньги это удовольствие, чеканить несколько десятков тысяч медалей? "Чеканный двор" естественно скажет спасибо за такой объемный заказ. А количество медалей наверное соответствует количеству новых удостоверений? Для некоторых это первая и последняя награда, у других она просто растворится на фоне остальной нагрудной "бижутерии". Любые награды олицетворяют завершение события, это ЛПА, война , и как результат победа, и справедливое финансовое вознаграждение ветеранам. ЛПА завершилась, а потом вышли на вечное противостояние с властью, с переменным успехом. А медалью хотят что, заткнуть нерешенные проблемы? Фальшивое и недоверительное отношение власти к ликвидаторам ощущается стабильно. А уличение ликвидаторов, как "ЛЖЕ", это в первую очередь надо адресовать к тем чиновникам, которые торговали статусом выдавая корочки "кумовьям и сватьям".

      Удалить
    4. Штирлиц шол по улице Берлина, всь в советских орденах и медалях, на
      рядом проехала група СС на мотоциклах.
      Байкеры подумал Штирлиц .
      Металист подумали СС.

      Удалить
  6. Колеги вперед!
    Не тут говорить під ніками анонімо,
    а пишіть у владні структури

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Призывы ВПЕРЁД! - это с далёкого прошлого, так говорили бывшие политруки и ихние шавки.

      Удалить
    2. Не, команда УПЕРЕД всегда актуальна, была бы накрученная толпа активистов и указание обидчика. Посмотрите, что в Киеве бесноватые творят.

      Удалить
  7. Що черговому анонімо заважає написати листа у владні кабінети та підняти питання, яке Ви анонімо вважаєте за потрібне вирішити?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. А письма помогут? У нас на власть одна управа - безумство улицы. Для этого требуются безумные организаторы. А ликвидаторы люди воспитанные, чтут законы, поэтому пишут и судятся, судятся и пишут. Все это хорошо, только эти правовые методы имеют место с адекватной властью.

      Удалить
  8. медальки так охота ребята .как повесим на груд .правда у меня три десятка уже купил в союзе

    ОтветитьУдалить
  9. хоч пиши.хоч не пиши-наркоманам до дупи.гроші за харчі вже вкрали з жовтня.а "рік чорнобильця"по державному-це пшик.дякуйте Богові.що живі.всім здоров.я.

    ОтветитьУдалить
  10. Шановні колеги!
    сьогодні 10/11/2006 року Президент України підписав Указ про вшанування учасників ЛНА на ЧАЄС Ні один коментатор не нагадав про це
    Але образ на іншу сторону висловив багато Всі під ніком "анонімо",
    Слабо !

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. "Сьогоднi 10/11/2006 року???" Это к чему? А может что то было знаменательное в 10/11/1996 року?

      Удалить
    2. Озвучте !
      Можливо отримали посвідчення з перереєстрацією, чи щось інше
      Бажано без ніка анонімо! Слабо!

      Удалить
  11. У К А З
    ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

    Про День вшанування учасників ліквідації
    наслідків аварії на Чорнобильській АЕС


    З метою гідного відзначення мужності, самовідданості і
    високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків аварії на
    Чорнобильській АЕС та на підтримку ініціативи громадських
    організацій і Міністерства праці та соціальної політики України
    п о с т а н о в л я ю:

    Установити в Україні День вшанування учасників ліквідації
    наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який відзначати щорічно
    14 грудня, у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим
    четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС.


    Президент України В.ЮЩЕНКО

    м. Київ, 10 листопада 2006 року
    N 945/2006

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/945/2006#Text

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Ну шо ты хотел, это было при президенте романтике-пчеловоде! При нем реализованы все пикантные желания, из темы "ВПИХНУТЬ НЕВПИХУЕМОЕ", ну например, 6-8-10 ДЛЯ ВСЕХ, п.1293 ДЛЯ ВСЕХ! Эх, не жизнь была, а ФЭНТЕЗИ!

      Удалить
    2. Відповідаю
      По перше хамити не треба!
      З Вами анонімо свіней не пас тому не вважаю за потрібне спілкуватися з колегою на ти!
      Рівень освіти говорить за себе. Всім розуму не вставили далі ....
      Вова

      Удалить
  12. А вам за 30 лет вообще кто-то нравился? Ну хотя бы собственная жена и дети? Или все поголовно не такие? Может каждый из вас не такой?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Больше всего мне нравятся дядьки на американских "открытках" - Бенджамин Франклин, Улисс Грант, Эндрю Джексон, Александр Гамильтон, с ними и в огонь и в воду.

      Удалить
  13. Не втримаюсь і доповню те що майже всі Президенти України писали Укази якими багато з нас стали ПОЛКОВНИКАМИ, але це тільки ті хто знав про ці Укази, а більшість про них і не чула.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Керівник!
      Що Вам заважає спитати з підлеглих чому не виконаний Указ Президента що опублікований в ЗМІ?
      Контроль Президент України поклав на Вас перших осіб СВОЇХ ПОВІДОМЛЕНЬ В ЗМІ!
      Вам перекласти на російську мову?
      РУКОВОДИТЕЛЬ!!!
      Вова

      Удалить
    2. Отвечаю персонально ВОВЕ. Проконтролировать УКАЗ Президента ( последний) относительно воинских званий - НЕВОЗМОЖНО т.к. там было чётко указано срок окончания его действия. Это нужно знать, чтобы не писать глупости

      Удалить
  14. Такого безобразия со званиями ещё в мире не было.
    Всё прапорщики давно произведены в полковники.
    И что теперь? Не дай Бог войны и всеобщей мобилизации. Давать каждому бригаду в подчинение? Или сразу корпус?
    И смысл в тех званиях, если они ничем не подкреплены, на пенсию не влияют. Мало того, люди даже сборов не прошли формальных по повышению квалификации.
    Это цырк. А, по-моему, преступление так играть с воинскими званиями.

    ОтветитьУдалить
  15. Про яке командування мова!
    нам всім за 50 років Всі списані з військового обліку
    В руки давати окремим аркуш та ручку, а краще диван з компом
    А імя вже окремі собі взяли "Анонімо"
    Вова

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Дал же Бог многим фамилию АНОНИМ. Сколько побратимов, однако.

      Удалить
    2. Імя та по батькові у Вас всі однакові анонімов анонім анонімович!
      Боязно себе назвати справжнім іменем , це Ваша планка!
      Далі моє звернення до власника сайду!!!!
      Шановний Сергію Михайловичу!
      Зробіть все можливо, щоб будь які коментарі під ніком Анонімо не появлялися на сайді!
      Так зробив Жигаєв В О Харківське СЧУ
      Дерека О М та інші
      Це буде дійсний заслон окремим коментаторам, щоб припините лити бруд на колег!
      З повагою до Вас та колег
      Вова

      Удалить
    3. ВОВА ОТРИМАЙ МЕНДАЛЬКУ І ЗАСПОКОЙСЯ!ДУМАЙ КРАЩЕ ПРО МОРЕ!

      Удалить
    4. Микола Семенчук!
      Я спокійний! "Мендальку" отримую на "спині завяжу мотузкою" на "барахолку" не під, буду "скакати коло памятника" та ...
      Вам особисто напишу адреса та ПІБ відома Лубни Полтавської обл Миколі Семенчуку від Вови вінниця

      Удалить
    5. Я НІКОЛИ І НЕ ХОВАВ СВОЇХ ДАНИХ ВОНИ Є В ВІЛЬНОМУ ДОСТУПІ НА ЦЬОМУ САЙТІ З ЛІВОЇ СТОРОНИ!!!!

      Удалить
  16. Уровень культуры "побратимов" зашкаливает.
    Вот выставил ликвидатор свою архивную справку. Дерьма вылили ни за что ни про что море.
    Кому открываться?
    Чужие, незнакомы, алчные, безкультурные и завистливые люди.
    Какое может быть общение?
    На ровном месте обгадят чтобы не сказал. Никто же никого не слушает. Всё правы и все умнее других. Всё всё знают и всё помнят. Я уже себе несколько раз зарекался сюда заходить и что написать. Видно придется вообще выйти и не заходить ни на один чернобыльский сайт.
    Это дно.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Да не стоит обижаться и удивляться, ликвидаторы обычные люди, и являются отражением общества. Одни придерживаются народной мудрости - молчание золото, других состояние души обязывает делится советами и личным опытом, а третьи (к удивление большинство) несут дебильную весть, в отличии от благой, как результат и живем соответственно принципам национальной демократии - ВСЯ ВЛАСТЬ ДЕБИЛЬНОМУ БОЛЬШИНСТВУ.

      Удалить
    2. Я з Вами погоджуюся!
      Чим більше друкуєш тексту тим більше від анонімів "отримуєш"
      Дякую Вам за Вашу думку в голос!
      З повагою до Вас
      Вова

      Удалить
  17. Для Вова Вінниця. Ремарка щодо "нагорода запропонована громадскісьтю до 35 роковин трагедії буде імена та виготовлена на Монетному дворі та вручена посадовцями під особистий розпис ліквідатора аварії на ЧАЄС"
    Інформуємо Вас про те, що зазначена медаль взагалі не передбачена.
    Джерело: https://zoriche.blogspot.com/2020/11/blog-post_15.html

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. нагороди вже не буде це був фейк якому повирели и перегризлись так що дирочки на костюмах прийдется штопать

      Удалить
    2. Еще одно подтверждение, как можно засрать мозги людям фейковой информацией. Проверять и только проверять очередной треп. А мы морды лица готовы бить за цацку, которая и не предвидилась.

      Удалить
    3. Я з Вами колего погоджуюся!
      Перевіряти ІСТОЧНИКИ по російські треба!
      Все вирішить комісія яку утворює уряд до 35 річниці аварії на ЧАЄС
      Рекомендувати чи ні нагородити учасників ЛНА наЧАЄС державними нагородами!
      Від кожної області є представник є представники від ГО
      Рішення за ними!
      Зповагою Вова

      Удалить
    4. Я з Вами колего погоджуюся!
      Перевіряти ІСТОЧНИКИ по російські треба!
      Все вирішить комісія яку утворює уряд до 35 річниці аварії на ЧАЄС
      Рекомендувати чи ні нагородити учасників ЛНА наЧАЄС державними нагородами!
      Від кожної області є представник є представники від ГО
      Рішення за ними!
      З повагою Вова

      Удалить
  18. "Мнение большинства всегда ошибочно, ибо большинство людей идиоты".
    Эдгар Аллан По.
    Гройсман сдал казну "слугам"
    с 130 млрд.на едином казначейской счету.
    Сейчас на едином казначейском счёту минус 200 млрд.
    Сказки не будет.

    ОтветитьУдалить
  19. Обратите внимание на цифры- в 86-м всего переселено и эвакуировано 130 тысяч терпил. А сейчас число терпил перевалило за полтора миллиона! Увеличение более в 10 раз! Одних внуков и правнуков почти 350 тысяч. А число ликвидаторов уменьшилось вдвое! Какие выводы?

    ОтветитьУдалить