До відома постраждалих від наслідків Чорнобильської катастрофи 1 категорії та батьків дітей з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи

Згідно Порядку надання щорічної грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам та закладам відпочинку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.11.2016 року №854 забезпечення постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи віднесених до 1 категорії та дітей- інвалідів, інвалідність яких пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи послугами на санаторно-курортне лікування проводиться в межах бюджетних призначень та у порядку черговості.

Наказом Міністерства соціальної політики від 03.02.2021 року №3 «Про затвердження паспорта бюджетної програми на 2021 рік» визначено середній розмір грошової допомоги для компенсації вартості путівки санаторно- курортним закладам оздоровлення та відпочинку за санаторно- курортне лікування:

- постраждалих осіб, віднесених до категорії 1 - 8262 грн.;

- осіб, віднесених до категорії 1, із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) - 25130 грн.;

- для дітей з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи у супроводі одного з батьків - 16417 грн.

В 2021 році на санаторно-курортне лікування передбачено 86% коштів від потреби для постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи віднесених до категорії 1 та 100% коштів від потреби для дітей з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи.

В цьому році, як і попередні роки громадяни мають право вільного вибору санаторію відповідного до профілю основного захворювання або захворювання, яка є причиною інвалідності (відповідно довідки 070/0).

З метою своєчасного забезпечення санаторно-курортним лікуванням громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи просимо постраждалих терміново визначитись з санаторієм та точною датою оздоровлення в період 2021 року і звернутись до спеціаліста за адресою: м. Коростень, вул. І. Франка, каб.12( III поверх), тел..9 62 08.

У разі відмови громадянами від санаторно-курортного оздоровлення з будь яких причин, необхідно також обов’язково звернутись до спеціаліста і написати заяву про відмову.

Начальник управління соціальної політики
Коростенської районної державної адміністрації
Лілія СИТНІК 

ИСТОЧНИК:

12 комментариев:

  1. Як і де можна отримати компенсацію?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. да никто тебе не даст компенсацию на руки...хотя было -бы справедливо ,но всё это делается для того ,что-бы на законных основаниях деребанить бюджет. интересно почему все чиновники гос. аппарата получают по 40000и более на оздоровление? а ликвидатору 200 грн за то что он не получил путёвку? и вы хотите справедливости?

      Удалить
  2. Николай ликвидатор 87 объясните как можно за 8000 тысяч купить путевку если в 2020 году путевка в Одессу санаторий им.Пирогова стоила 12400гр. санаторий Арктика Бердянск 18000 гр.вот вопрос ?????

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Санаторий Пирогова принимает Чернобыльцев без доплат.
      12400 стоит за наличку.

      Удалить
    2. Санаторий Пирогова принимает Чернобыльцев без доплат.
      12400 стоит за наличку.

      Удалить
    3. В 2020 году санаторий Пирогова (Куяльник) просил доплату до Чернобыльской путевки 5000 гр.За этот год пока не известно.

      Удалить
    4. Николай ликвидатор 87 хотел поехать в Одессу в август2020г сказали надо доплатить 4000 т гр

      Удалить
  3. Компенсацію, ніде не можна отримати. Це компенсація закладам,за ваше лікування. Писать навчилися,а читати ні.

    ОтветитьУдалить
  4. Хочешь хорошие условия - доплачивай!

    ОтветитьУдалить
  5. Хочешь достойные условия в санатории - доплачивай! Пенсию в 10 тысяч получаешь, значит доплатить в состоянии.

    ОтветитьУдалить
  6. Я всегда доплачиваю за 1-местный номер, жить с соседями-алкашами никак не хочется. Поэтому и нормально оздоравливаюсь. Толк есть от оздоровления. А наш брат вечно ходит ободранный, небритый и с перегаром. Но мечтает о Клаудии Шифер. Но не подходят Клаудии Шифер к нашим, что с них взять. Я это наблюдаю каждый заезд. Так что могу порекомендовать запасаться деньгами и хорошо отдохнуть на море.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. А шо ,Вы, хотели? Наш брат ликвидатор в основном из рабоче-крестьянской среды, грубоват, малообразован, а от очень долгого нахождения в доме или в квартире, после получения группы инвалидности, совсем одичал и разучился общению в цивилизованном обществе, поэтому и пьёт горькую ,чтобы стать невидимым и чистым как ангел, а люди все равно видят нашего брата на курортах в не лучшем свете. Надо же, какие глазастые!

      Удалить