ПІДГОТОВКУ КИЇВЩИНИ ДО 35-Х РОКОВИН ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ ПРОАНАЛІЗУВАЛИ В ОДА



Перший заступник голови Київської ОДА Дмитро Назаренко за дорученням голови облдержадміністрації Василя Володіна провів нараду з керівниками структурних підрозділів щодо проведення в 2021 році заходів до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи.

«До 26 квітня і протягом року на території Київщини проведемо ряд заходів до роковин Чорнобильської катастрофи. Підхід має бути комплексним, щоб охопити увагою всі напрямки від надання адресної допомоги потерпілим до оновлення інфраструктури області», – зазначив Дмитро Назаренко, який очолює обласну комісію з підготовки до роковин.

Планується забезпечити підтримку людей, які отримали інвалідність внаслідок Чорнобильської катастрофи. Йдеться про матеріальну допомогу, медичні огляди, санаторно-курортне лікування, обстеження умов проживання людей з інвалідністю.

Також учасники наради відпрацювали план-графік, який передбачає проведення ремонту обласних доріг і під‘їзних шляхів до зони відчуження та благоустрій прилеглих територій. Буде організовано відвідування сім’ями евакуйованих та переселенців кладовищ у Чорнобильській зоні.

26 квітня відбудуться мітинги-реквієми за участі обласної та місцевої влади, громадськості. Наразі проводять аналіз стану меморіальних комплексів для проведення їх подальшого благоустрою.

Крім того, в школах Київщини проведуть просвітницьку кампанію, яка передбачає виховні уроки в школах, тематичні конференції, розміщення інформації про катастрофу та її наслідки за допомогою об‘єктів зовнішньої реклами.

Учасники наради узгодили терміни проведення всіх заходів та запланували наступну спільну зустріч, під час якої проаналізують як відбувається підготовка області до роковин Чорнобильської катастрофи. 

В Київській області проживає близько 619 тис. осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Це 34 % від всього населення регіону та 32 % від всіх постраждалих внаслідок катастрофи України. 

Повідомляє пресслужба Київської ОДА. 

ИСТОЧНИК:

20 комментариев:

  1. Сделайте подарок для военных со статусом инвалида войны. Ведь есть закон по пенсионному обеспечению военнослужащих. Вот и переведите всех наших партизан на этот закон. Кто имеет 2-ю группу, тот должен получить свои законные 110% от минималки для нетрудоспособных.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Неугомонный человек.

      Удалить
    2. как можно так желать?или совсем кукушка поехала?вам что в минсоце зарплату задержали?

      Удалить
    3. Что за бредовая просьба! Они сейчас получают из расчета 5 минимальных зарплат. Где то около 11 тысяч грн. Постановление КМУ №543 от 26.06.2019г.

      Удалить
    4. Якщо з ранку випив,то добре закусуй,а то несеш бред.
      Мінімальна пенсія інваліда війни 2гр-525% від прожиткового мінімуму для непрацездатних.
      Що все нейметься що партизани розгляділи дискримінацію і КСУ визнав,що була дискримінація в певній соціальній групі.
      Марина Михайлова

      Удалить
  2. что за себя только думаешь шкура .а остальным шиш да

    ОтветитьУдалить
  3. Постановление 543 нужно немедленно отменить! У Кабмина есть на это полное право, так как любое Постановление это подзаконный документ ВРЕМЕННОГО действия. Действие постановления 543 оставить пока в силе для участников АТО/ОС. В этом случае пенсии ликвидаторам будут рассчитываться только по полученной ими зарплате на ЛПА. С учетом кратности в зависимости от степени опасности. Это будет единственно справедливым решением. Кто что заработал- от того и получи!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Постанова543п2 є виконання Рішення КСУ.
      А тепер читай уважно!!
      *Рішення КСУ безвідносно до їх юридичної форми,ухвалені з питань його виключних конституційних повноважень,НЕ МОЖУТЬ БУТИ ОСКАРЖЕНІ.
      Незгода з такими рішеннями не дозволяє жодному органу публічної влади ставити під сумнів їх зміст.
      Недодержання цих вимог є посяганням на передбачені частиною другою ст147 Конституції ,зокрема,такі засади діяльності КС,як незалежність та обовязковість ухвалених ним рішень.

      Удалить
    2. P.S.
      Постанова 543п1.
      Мінімальні пенсії інвалідам війни.
      В експертних заключеннях призваних на збори чітко вказано,що їх захворювання повязані з виконанням обовязків військової служби,що відповідно ст 20 закону 2262 вони законо мають статус інваліда війни.
      В новому законопроекті про ветеранів,прописано,що для всіх хто мав статус ів до набрання чиності цього закону права і гарантії зберігаються .
      Марина Михайлова.

      Удалить
    3. Для Марини Михайлівни 17 февр. 2021 г., 12:46:00
      Всі законопроекти ВРУ поточного скликання по зміні діючого на даний час ЗУ "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" на інший скоріш за все - не будуть підтримані більшістю голосів народних депутатів, а відповідно не наберуть законної сили. Таким чином, залишиться стара редакція Закону про ветеранів війни, тобто статус нікуди не зникне. Можна буди абсолютно за це спокійним.

      Удалить
  4. Психически не здоровые люди не должны публично высказывать своё мнение,от этого страдает психика вроде бы здоровых!

    ОтветитьУдалить
  5. Постанова КМУ № 543 від 26.06.2019 р. є важливим елементом соціального захисту осіб з інвалідністю внаслідок війни, до якої зокрема входять військовослужбовці-ліквідатори та інші категорії отримувачів. Відокремлення якоїсь однієї категорії стане ознакою дискримінаційного підходу та істотного звуження прав інших реципієнтів зазначених виплат. На даний час Ініціативною групою СЧУ пропонується збільшення щомісячної державної адресної допомоги для осіб з інвалідністю внаслідок війни 3 групи з 360% до 425% (розроблений проект вже направлений до Секретаріату КМУ, Мінсоцполітики, Мінфіну та ПФУ з метою надання фінансово-економічного розрахунку витрат Держбюджету та послідуючого прийняття рішення по ньому). Згідно діючої Постанови виникає диспропорція між 1,2 та 3 групами, так як має бути саме справедливий та чесний розподіл співвідношення - 650% - 525% - 425%. Така дія є реальною та такою, якої потребують представники 3 групи напередодні 35-роковин Чорнобильської катастрофи. Ініціативна група СЧУ неодноразово зверталась до представників інших Всеукраїнських ГО з метою висловлення їх чіткої позиції по зазначеному питанню та подальшої підтримки. Нажаль, як і будь-який інший процес - все це потребує певного часу, але боротьба за права ліквідаторів продовжується до перемоги! Пропозиції та ідеї щодо покращення є, варто лише наполегливо робити справу і не опускати руки! Адже гідна фінансова підтримка кожного військового ліквідатора, в тому числі 2 і 3 категорії - є вкрай важливим та актуальним завданням.

    ОтветитьУдалить
  6. Для инвалидов войны в части начисления размеров пенсий на данное время существует ЕДИНСТВЕННЫЙ закон - закон О пенсионном обеспечении военнослужащих. Там четко разграничены солдаты срочной службы от военнослужащих кадровых. А для ликвидаторов ЧАЭС существует СВОЙ закон, закон О социальной защите... Там тоже все прописано, хотя прописано довольно разнобоко и нужны новые уточнения. А по пенсионному обеспечению инвалидов войны в военном законе расписано все по- военному четко и понятно. Для срочников- 105-110-120%. Живите и радуйтесь.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Все вірно мінімальна пенсія для срочників ів 105-110-12₴%,але якщо пенсія з усіма доплатами є меньша,чим 650%525% 360%,то доплачується адресна допомога до відповідних сум.
      О тепер і живи з цим.

      Удалить
  7. Олександр Неділько17 февр. 2021 г., 14:01:00

    Сергею Одесса17 февр. 2021 г., 11:45:00 Вопрос в том, кто первый внесет себя в список Психически не здоровых людей? Так как желающих показать значимость своей точки зрения, не имеющей под собой ни какого обоснования много среди комментаторов. Только эмоции, желания и хамство, в адрес других.

    ОтветитьУдалить
  8. Всевозможные =постановления= это документы ВРЕМЕННОГО действия, адресная и другие виды ПОМОЩИ, а не пенсии, выплачиваются при наличии финансовой платежеспособности государства и не требуют согласования с ВРУ.

    ОтветитьУдалить
  9. Що там союз Чорнобиль працює над тим щоб підняти пенсії ?

    ОтветитьУдалить
  10. Що там союз Чорнобиль працює над тим щоб підняти пенсії ?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. поднят пенсии по 1210 осучаснення как всем пенсионерам украины это первый вопрос сейчас на верховной ради вот так друзья дорогие все ликвидаторы друзья боевые однополчани

      Удалить
  11. Да Юра,працает союз,ты только жди и не куда с дивана не уходи!!!

    ОтветитьУдалить