Повторний інформаційний запит до МСП України

 

 

Міністру соціальної політики України
М. В. Лазебній
(Е-mail: infozapit@mlsp.gov.ua)

 

 

 

 

 

Громадянин України
Гайдак Віктор Васильович
відряджений з підприємства у 1986 році
з метою ліквідації Чорнобильської катастрофи
Посвідчення ЧАЕС: Серія А, № 033695
вул. Героїв Сталінграду, 61, кв. 77, м. Київ, 04213
Тел.: (095) 683-75-16
Е-mail: v.v.gaydak@gmail.com

  

Інформаційний запит на отримання публічної інформації

(Повторно) 

У відповідності до ст. 34 Конституції України, кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань.

Кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб - на свій вибір, 

Згідно ст. 5 Закону України «Про інформацію» кожен має право на інформацію, що передбачає можливість вільного одержання, використання, поширення, зберігання та захисту інформації, необхідної для реалізації своїх прав, свобод і законних інтересів.

Ст.ст. 3, 4 Закону України «Про доступ до публічної інформації» визнано, що право на доступ до публічної інформації гарантується, зокрема обов’язком розпорядників інформації надавати і оприлюднювати інформацію, у тому числі за максимально спрощеною процедурою подання інформаційного запиту на інформацію.

 

25 травня 2021 року я звернувся до Міністра соціальної політики України з інформаційним запитом наступного змісту:

«Прошу:

·         Надати мені, громадянину України Гайдаку Віктору Васильовичу, який був відряджений у 1986 році з підприємства з метою ліквідації Чорнобильської катастрофи проект розрахунку моєї пенсії, відповідно до вимог Законопроекту № 4555.».

На свій інформаційний запит до МСП України я отримав відповідь Пенсійного фонду України від 03.06.2021 року № 2800-030102-8/26658 (за підписом заступника директора Департаменту - начальника управління методологічного забезпечення Світлани Шути) яка надана не по суті, що порушує мої права громадянина України відповідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації», а саме, мовою оригіналу:

«На сьогодні діє Порядок обчислення пенсій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 23.11.2011 № 1210 «Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (далі — Порядок № 1210). Формулу для обчислення пенсії по інвалідності з п'ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня відповідного року, наведено в пункті 9-1 Порядку № 1210.

Враховуючи, що:

Зc - середня заробітна плата (дохід) в Україні, з якої сплачено страхові внески, за 2014, 2015, 2016 роки становить 3764,40 грн;

Зп (мін) – розмір мінімальної заробітної плати, встановлений на 1 січня 2021 року становить 6000,00 грн;

Зc1 - середня заробітна плата (дохід) в середньому на одну застраховану особу в цілому по Україні, з якої сплачено страхові внески за 2020 рік становить 10340,35 грн;

- коефіцієнти збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсії, що застосовуються для перерахунку пенсій згідно з Порядком проведення перерахунку пенсій відповідно до частини другої статті 42 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», затвердженим постановою Кабінету Міністрів від 20.02.2019 № 124 «Питання проведення індексації пенсії у 2019 році», становлять в 2019 році - 1,17, в 2020 році - 1,11, в 2021 році - 1,11, та беручи відсоток втрати працездатності, визначений органами медико-соціальної експертизи (розмір відшкодування фактичних збитків (Кв)) 70 відсотків, то розмір пенсії по інвалідності з урахуванням формули, наведеної в пункті 9-1 Порядку № 1210, становитиме:

П = 3764,40 х 1,17 х 1,11 х 1,11 x (6000,00 x 5: 10340,35) х (70 %: 100%) = 11020,78 грн.”.

 

Звертаю Вашу увагу на те що у моєму Інформаційному запиті мова не йшла про обчислення пенсії відповідно до Порядку № 1210 який діє сьогодні, а запит був спрямований на попередній розрахунок (проект розрахунку) моєї пенсії у відповідності до Законопроекту № 4555.

Також повідомляю Вам, що я, учасник Ініціативної групи Гайдак Віктор Васильович, як громадянин України відповідно до норм прямої дії Основного Закону України - Конституції України приймаю безпосередню участь в управлінні державними справами України.

З метою проведення моніторингу якості законотворчого процесу я повторно звертаюся до суб’єкта законодавчих ініціатив, який був розробником Законопроекту № 4555 і вимигаю, відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» надати відповідь по суті та у повному обсязі на мій Інформаційний запит наступного змісту:

  • Надати мені, громадянину Гайдаку Віктору Васильовичу, який був відряджений у 1986 році з підприємства з метою ліквідації Чорнобильської катастрофи проект розрахунку моєї пенсії, відповідно до вимог Законопроекту № 4555.  

Також, прошу надати відповідь на наступне питання:

  • Чи застосовується Порядок № 1210 при обчисленні пенсії у відповідності до вимог Закону України № 4555 «Про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб»?         

             

                   З повагою, 

           громадянин України               __________________                    / В. В. Гайдак  / 

 

                        1 липня 2021 року

10 комментариев:

  1. Ну чого знову Гайдак почав листи на вагу писати? Чого він хоче? Його підзахисним цивільним непагано добавили. Може він хоче собі 6-8-10?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Значит не отбил те обещания, на которых стоит его авторитет перед "избирателями". Значит тему 6-8-10 будет динамить дальше. Популизм без начала и конца. Этот же прием используют все брехуны-полмтики, тема надёжная проверенная, работает из поколения в поколение. Есть и были ждуны и обещающие.

      Удалить
    2. Я підтримую В.Гайдак він хоче як і всі цивільні ліквідатори справедливості.А це в наш час справедливість це основа нашого виживання для всих простих людей і за це потрібно боротись.Справедливість і гроші це поняття різні і В.Гайдак вибрав боротьбу за справедливість а не бородьбу за гроші.Якщо в людини в голові тільки гроші,то така людина дуже бідна духовно і її життя проходить в холосту.А аноніма в10:32:00 цікавлять тільки гроші з цього можна зробити висновок,що він за людина.

      Удалить
  2. Повністю підтримую Гайдак він задає правильні питання я б їх і сам хотів би задати "керівникам" ПФ

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Чиновники ПФУ карманные шестерки, причину нужно искать даже не в КМУ, а в офисе президента, который следит за возможностью бюджета, а также за долгами перед МВФ, а также его рекомендациями. МВФ не вмешивается в дела ПФУ, но закручивает долговую петлю на шее экономики Украины, а наши "слуги дьявола" ищут слабое звено, и это естественно пенсии народа, не на судяьх же экономить с пенсиями от 50 000 и до 300 000гр.?Это просто шок! Наши "справедливые судьи" выбили себе пенсии без государственного ограничения. А мы надеемся на этих зажравшихся тварей в мантиях. Власть плюёт даже на КСУ, потому что знает, что это такой же рассадник коррупции, взяток и телефонных исполнений, как и другие суды. Власть сама умело и подло использует суды в своих незаконных желаниях. Вспомните 2011 год, тоже нас бортанули с 6-8-10 на основании решения КСУ. В 2011 году КСУ значит твари, а сейча с какого бадуна стали защитниками чернобыльцев? Всё это интриги и спекуляции нашими проблемами в междоусобных войн между ветвями власти, но не искреннее отстаивание наших интересов.

      Удалить
  3. Гаидак задаёт верные вопросы,и если бы не такие как
    Гаидак сидеть бы всем гражданским ликвидаторам на минималках.

    ОтветитьУдалить
  4. Чорнобильці , громамадські організації треба дальше продовжувати боротьбу не зупиняйтеся треба щоб виконували рішення суду початок уже є треба діяти дальше

    ОтветитьУдалить
  5. Военным чернобыльцам дёргаться не нужно.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Военные не дёргаются. Военные если что, из последних сил выстроятся, как римские лигионеры в "черепаху", и двинутся на бастионы ВРУ,КМУ, и на закуску, на засранцев из ПФУ.

      Удалить