Стан виконання рішень міжнародних судів, Конституційного Суду та інших судів щодо соціальних виплат громадянам України обговорено на слуханнях у Комітеті з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів



16 вересня у Комітеті з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів відбулися слухання на тему: «Про стан виконання рішень міжнародних судів, Конституційного Суду України та інших судів України щодо соціальних виплат громадянам України».

У заході взяли участь народні депутати, представники центральних органів виконавчої влади, Рахункової палати, Пенсійного фонду, Фонду соціального страхування, наукових установ, проекту Ради Європи. 

На початку засідання Голова Комітету Галина Третьякова констатувала, що численні позови громадян України проти держави, що знаходяться в національних та Європейському судах, є наслідком популістичної державної політики у минулому, коли закони України, які потребували витрат із Державного бюджету, приймалися без урахування фінансових можливостей держави.

«Наразі немає єдиного реєстру судових рішень, за якими Україна не виконує свої зобов’язання, як немає і розуміння загальної суми необхідних витрат із Державного бюджету на покриття відповідних збитків. На наші запити до центральних органів виконавчої влади кожне міністерство надає свої дані щодо сум заборгованості по судовим рішенням. Надходила інформація, що борг сягає 10 мільярдів гривень, але є дані, що ця цифра може бути більшою», - сказала Галина Третьякова, зазначивши, що частково проблему виконання державою судових рішень можна було б вирішити скасуванням мораторію на застосування примусової реалізації майна державних підприємств та господарських товариств.

Зокрема, за даними Міністерства соціальної політики, відомство потребує близько восьми мільярдів гривень на забезпечення виконання рішень суду зобов’язального характеру. З урахуванням спроможностей держави, Законом України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» на виконання бюджетних програми КПКВК 3504040 «Заходи щодо виконання рішень суду, що гарантовані державою» передбачено 100 мільйонів гривень. Між тим, зобов’язання держави за судовими позовами громадян зростають.



За словами заступника Голови правління Пенсійного фонду Ірини Ковпашко, найбільший відсоток судових позовів - від військових пенсіонерів та осіб, постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, що проживали на території безумовного відселення, які вимагають належного рівня пенсійного та соціального забезпечення, гарантованого державою.

Під час слухань учасники зазначили, що Верховна Рада у співпраці з Кабінетом Міністрів поступово вирішують питання виконання взятих на себе державою зобов’язань перед населенням у минулих скликаннях парламенту. Так, на виконання одного з рішень Конституційного Суду, було розроблено та прийнято Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб», завдяки якому з 1 січня 2022 року пенсія зросте майже у 40 тис. пенсіонерів відповідної категорії.

Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з питань дотримання соціально-економічних та гуманітарних прав Олена Степаненко також відзначила позитивні зрушення у питанні виконання Україною рішень національних та міжнародних судів. Вона згадала про утворення у квітні 2020 року Комісії з питань виконання рішень Європейського суду з прав людини; схвалення у вересні 2020 року Національної стратегії розв’язання проблеми невиконання рішень судів, боржниками за якими є державний орган або державне підприємство, установа, організація, на період до 2022 року та затвердження у березні 2021 року плану заходів щодо реалізації відповідної Національної стратегії.

На думку керівниці проекту Ради Європи «Розвиток соціальних прав людини як ключовий чинник сталої демократії в Україні» Сюзанни Мнацаканян, при обов’язковому виконанні Рекомендацій Комітету, що будуть затверджені за підсумками слухань, а також передбаченні у Державному бюджеті витрат на виконання судових рішень, Україна має переглянути існуючу систему соціальної політики, що дозволить зменшити кількість відповідних судових позовів в подальшому.



За словами експерта, Україна має відійти від принципу надання державної допомоги за статусом, та вибудувати адресну підтримку громадян, які знаходяться у складних життєвих обставинах. «Так. Невиконання рішень суду є наслідком неефективної системи, яка не змінилася під час переходу від соціалізму до ринкової економіки», - погодилася з керівницею проекту Ради Європи Голова Комітету Галина Третьякова.



Під час обговорення можливості консолідувати парламент навколо вирішення проблеми виконання рішень міжнародних судів, Конституційного Суду та інших судів України щодо соціальних виплат громадянам України з Головою підкомітету з питань функціонування платіжних і інформаційних систем та запобігання легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ольгою Василевською-Смаглюк, Голова Комітету Галина Третьякова запропонувала рекомендувати Верховній Раді провести відповідні парламентські слухання у першій половині 2022 року із залученням до слухань всіх 23 комітетів Парламенту.

Галина Третьякова також звернула увагу учасників слухань на збитки держави у судовій царині у зв’язку з діями держави-агресора. За її словами, Україна має вибудувати механізм захисту своїх громадян, що перебувають або виїхали з непідконтрольної Україні території шляхом подання регресних позовів до Російської Федерації щодо численних порушень прав людини. Водночас, за її словами, маючи проблему невиконання державою судових рішень, існує нагальна необхідність створення реєстру невиконаних рішень та черговості їх виконання.

За підсумками проведених комітетських слухань їх учасники нададуть свої пропозиції до проекту відповідних Рекомендацій Комітету для їх подальшого затвердження на засіданні Комітету та розміщення у відкритому доступі. 

Відеозапис Слухань у Комітету можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=IY0Ftysgtw8

 

ИСТОЧНИК:

37 комментариев:

  1. Коли рішення ЄСПЛ Бурмич проти України виконаєте . Мягко кажучи БРЕХУНИ ЗЕЛЕНІ

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. вкрховный суд принял по БУРМИЧУ ИВАНОВУ РКШЕНИЯ ПО ТРЕМ ИСЦАМ И ВЫСКАЗАЛ СВОЮ ОФИЦИАЛЬНУЮ ПОЗИЦИЮ ДАВ ПОНЯТЬ БОЛЬШОЙ ПАЛАТЕ ЕСПЧ ЧТО ОНИ ДЕБИЛЫ И ИХ РЕШЕНИЯВ ВЫПОЛНЯТЬ НЕ БУДУТ ТЕПЕРЬ В ЕСПЧ ЛЕЖИТ НА РАСМОТРЕНИИ ЗАЯВА ОБ ИСКЛЮЧЕНИИ УКРАИНЫ ИЗ ЕВРОПАРЛАМЕНТА ЗА ПОЗИЦИЮ УКРАИНЫ В ЭТОМ ВВОПРОСЕ

      Удалить
    2. ВСУ ОФИЦАЛЬНО ПОСЛАЛ БУРМИЧА ИВАНОВА и ДРУГИХ В МЕСТЕ С БОЛЬШОЙПАЛАТОЙ ЕСПЧ НА ХЕР ТЕПРЬ РЕБЯТА ЗА ЭТО ПОДАЛИ ЗАЯВЫ В ЕСПЧ БОЛЬШУЮ ПОЛАТУ С ТРЕБОВАНИЕМ ИСКЛЮЧИТЬ УКРАИНУ ИЗ ЕВРОСТРУКТУР ЕВРОПЫ И ЭТО БЫЛО БЫ СПРАВЕДЛИВО

      Удалить
  2. Є постанова КМУ №902 від 26 серпня 2021 року, яка регламентує відповідний Порядок. ОСЬ ЦЕ ПОТРІБНО ОПРИЛЮДНЮВАТИ, щоб ліквідатори знали, а не сон рябої кобили.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. НА СКОЛБКО МНЕ ИЗВЕСТНО -КМУ ОБЯЗАН ЗАНМАТСЬСЯ НАПОЛНЕНИЕМ БЮДЖЕТА СРЕДСТВАМИ ДЛЯ ФУНКЦИНРОВАНИЯ ГОСУДАРСТВА И ВСЁ, А НЕ ЛЕЗТЬ СО СВОИМ УСТАВОМ В НЕ ЗАВИСИМУЮ ВЕТВЬ ВЛАСТИ-ТОЕСТЬ СУДЕБНУЮ . СУДЕБНОМ РЕШЕНИИ ЕСТЬ ЧЕТЫРЕ СТОРОНЫ- НЕЗАВИСИМЫЙ СУД, ИСТЕЦ, ОТВЕТЧИК -И ИСПОЛНИТЕЛЬ. КМУ=НЕТ НИ СПЕРЕДИ НИ СЗАДИ. ТОЛЬКО ИСПОЛНИТЕЛЬ НАДЕЛЕН ПРАВОМ ВЗЫСКИВАТЬ С БУТЬ КОГО ЛИБО НЕ ЗАВИСИМО ОТ ДОЛЖНОСТЕЙ, СТАТУСА ПОЛОЖЕНИЯ И НАЗВАНИЯ ОРГАНИЗАЦИЙ. НА ОСНОВАНИИ ЗУ О ИСПОЛНИЕЛЬНОЙ СЛУЖБЕ И НИКАКОЕ ПОСТАНОВЛЕНИЕ ВАСИ ПУПКИНА НЕ МОЖЕТ ЗАСТАВИТЬ ИСПОЛНИТЕЛЯ ВЗЫСКИВАТЬ С ДОЛЖНИКА В УСТАНОВЛЕННЫ ИСПОЛНИТЕЛЕМ СРОК, ИИНАЧЕ НАРЫ. ЭТО В ПРАВОМ ГОСУДАРСТВЕ. В НАШЕМ УКРАИСКОМ ГОНДУРАСЕ ЭТО ПОХЕРЯНО, ПОТОМУ И ИЗДАЮТ ВСЯКОГО РОДА ТУАЛЕТНЫЕ СОЧИНЕНИЯ ДЛЯ ЧТЕНИЯ НИ ЧЕГО НЕ ИМЕЮЩЕГО С ВЕРХОВЕНСТВОМ ПРАВА, ИЗ-ЗА ТАКИХ ПУПКИНЫХ МЫ ВСЁ ВРЕМЯ БУДЕМ В ЖОПЕ,А НЕ В ЕВРОПЕ. С ЧЕМ НАС ВСЕХ И ПОЗДРАВЛЯЮ ,,, ЮРИЙ.

      Удалить
  3. А чого цей Бурмич йде проти Украіни? Не любить краіну, хай собі іде до свого Брюселю та судиться.

    ОтветитьУдалить
  4. аноним -БУРМИЧ ЭТО 12000 СУДЕБ , КОТОРЫХ УКРАИНА ПОСЛАЛА НА ХЕР ИЗ КОТОРЫХ ПРОЦЕНТОВ 20 УЖЕ НИКОГДА НЕ ПОЛУЧАТ ДОЛГИ ОТ ГОСУДАРСТВА ТАК КАК ЭТИХ ЛЮДЕЙ УЖЕ НЕТ. А НА НЕТ И СУДА НЕТ. ТЫ ДАЖЕ ПОНЯТИЯ НЕ ИМЕШ О ДЕЛЕ БУРМИЧА И ДРУГИХ - УКРАИНА ПРОИГРАЛА ЭТО ДЕЛО ЕЩЁ 2017 ГОДУ В ЕСПЧ И ДЛЯ НАЧАЛА УЗНАЙ ГДЕ ЭТОТ СУД НАХОДИТСЯ. ТЕБЕ, ЧТО БРЮСЕЛЬ, ЧТО МОСКВА ОДИН ХРЕН... ЛЕЗЕШЬ СО СВОЕЙ ЛЮБОВЬЮ В ПРАОВЫЕ ДЕЛА ЛЮДЕЙ, ЕОТОРЫЕ БОРЯТСА ЗА СВОИ ПРАВА В ОТЛИЧИИ ОТ ТЕБЯ ПОРОХОБОТ ЗЕЛЁНЫЙ...ЛИПОВЫЙ ТЫ ЧЕРНОБЫЛЕЦ РАЗ ТАКУЮ ХЕРНЮ НАПИСЛ ЛЮБИТЕЛЬ КРАИНЫ

    ОтветитьУдалить
  5. Юра ти неправий ! це не любитель країни ,а пфуське гівно! воно зелене як шмарклі в січні!йому по барабану яка влада .аби добре платила за його писанину !А на рахунок судів, ятебе підтримую повністю ! ну неможе бути держави без норми права! бо це вже не держава а чорт зна що! якщо не діють закони то це вже не держава а банда грабіжників ! і з ними повино робити так як з бандою ! в буцигарню!

    ОтветитьУдалить
  6. Повторюю ще раз - хто судиться ПРОТИ нашоі держави та вимагає собі гроші за рахунок інших свідомих ліквідаторів, той є звичайною ГНІДОЮ! Він зневажае свою краіну на закордонному рівні та хоче крапнути зайве зі спільного столу.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Аноніму 18.09.21р.08.23.00.А ДЕРЖАВА ТЕБЕ ЛЮБИТЬ,ЯКУ ТИ ЗАХИЩАВ В 86-90 РОКАХ ВІД МИРНОГО АТОМА?

      Удалить
    2. АНОНИМ23.00 КОГДА В ЭТОЙ СТРАНЕ БУДЕТ ПРАВОСУДИЕ ТОГДА НИКТО НЕ БУДЕТ ОБРАЩАТСА В ТВОЙ БРЮСЕЛЬ,, ЧТОБ ПОДОБНАЯ ВША ПОРТЯНЧЛАЯ КАК ТЫ ИХ НЕ ХАЯЛА И ТЕБЕ МАЛЕНЬКИЙ ЛИКБЕЗ - ОСНОВА КАЖДОГО ГОСУДАРСТВА И ВСЕЙ СТРАНЫ ПОКОИТСА НА СПРАВЕДЛИВОСТИ И ПРАВОСУДИИ, ОТСУТСТВИЕ ОНОГО ПРЕВРАЩАЕТ ЭТО ГОСУДАРСТВО В ТЕРРИТОРИЮ ИМЕЮЩЕЙ ТОЛЬКО НАЗВАНИЕ И НЕ БОЛЕЕ ТОГО. БЕЗ ПРАВА МОРАЛИ ЧЕСТИ И СОВЕСТИ НО С РАЗГУЛОМ ПЕРСТУПНОСТИ КОРРУПЦИИ И ВОЙН И НИЩЕТЫ ПОСМОТРИ ХОТЯБЫ В ОКНО А НЕ В ЯЩИК С ФАРИОН , ТЯГНЫБОКОМ И ГОП КОМПАНИЕЙ ПОРХОВВОДНОЙ ЗЕЛЕНИ

      Удалить
    3. Ти захищав державу від радііації щоб Коболев та йому подібні отримували заробітні плати та премії?

      Удалить
  7. Государство поинимает все усилия, чтобы в условиях многолетней войны обеспечивать достойную жизнь инвалидам-ликвидаторам, пенсии которых в большинстве случаеа превышают 10 тысяч гривен! Поэтому можно сделать вывод, что государство относится к ликвидаторам с уважением. Но находятся отдельные личности, которые вошли в преступный сговор с оравой бездельников адвокатов, которые вознамерились за счет основной массы ликвидаторов обеспечить себе лучшие условия жизни, при этом обеспечивая безбедную жизнь жуликам-адаокатам, которые прогуливают сворованные у основной массы ликвидаторов деньги, прогуливая эти деньги с шалавами на Багамах, Сейшелах и в ночных притонах Идрицы.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. А шо, разве кто-то за кого-то переживает в этой жизни? Бабки сбил, через трио: адвокат-судья-свой человек в ПФУ, и хомячить свой успех в норку. Все люди по своей натуре эгоисты-собственники, а кричат о солидарность и побратимстве до тех пор, пока бедный побратим не пополнит когорту сбивших бабки в суде, и стал успешным побратимом. Все гребут по принципу - "после меня хоть потоп". Конечно такая стратегия рано или поздно приведет к фиаско. Но, тот кто своё урвал через суд, ему уже до лампады, бабосы уже на кармане. Почему по п.1210 опустили 90% до плинтуса, а потому, что в период с 2011 года и до 2017/2019гг. был наказанием и компенсацией растраченных средств за слишком наглую развернутую судебную компанию в 2008-2010гг. (100% с политическим душком). Политические кукловоды дали зелёный свет на безумство в судах, и понеслось. Если бы только для ликвидаторов, согласно закона, вопросов бы не было, но не было бы того задуманного эффекта, для Юльки и ее правительства. А вот "бешеная" судебная компания для ВСЕХ и ВСЯ, а также хитрожопых наших побратимов по п.1293, это то, что надо. Это уже была явная угроза экономической безопасности страны. Хотя, о чем это я? Все грабуть, а мы шо веревкою подвязаны?

      Удалить
    2. аноним ПО ТВОЕМУ ЕСЛИ АДВОКАТ ЗАЩИЩАЕТ ПРАВА ЧАЭСНИКА-ОН ЖУЛИК И ПРЕСТУПНИК , А АДВОКАТ КОТОРЫЙ ОТСУЖУЕТ ЗА РАЗ 30 МИЛЛИОНОВ ДОЛЛАРОВ У ГОСУДАРСТВА И ЗА 72ЧАСА ПОЛУЧАЕТ ИХ( по делу фирмы МАНДРИН ) ОДНОГО ИЗ ОПИГАРХОВ, ОТОБРАННЫЕ У ГОСУДАРСТВА ФАБРИКИ И ЗАВОДЫ, БИЗНЭС У БИЗНЭСМЭНОВ, ЖИЛЬЁ У ГРАЖДАН , С УЧАСТИЕМ АДВОКАТОВ-ЭТО ПРАВИЛЬНЫЕ И КЛАСНЫЕ АДВОКАТЫ, ТОЕСТЬ НАШИ ПАЦАНЫ И, ЧТО ТРИЛЛИОНЫ ГРИВЕН УШЛИ МИМО КАЗНЫ ЭТО ПО ТВОЕМУ ПРАВИЛЬНО И КЛАСНО . А ВОТ ПРОСТОМУ ГРАЖДАНИНУ И ГРАЖДАНКЕ ЭТОЙ СТРАНЫ ЗАЩИТИТЬ СВОЕ ПРАВО ДАННОЕ ПРАВОМ ЗАКОНОМ НА ЗАКОННУЮ ПЕНСИЮ КОТОРУЮ ОН ЗАСЛУЖИЛ ЦЕНОЙ СВОЕГО ЗДОРОВЬЯ, ЧТО БЫ ЖИЛИ ТАКИЕ КАК ТЫ МУДАКИ- ОБВИНЯЮЩИЕ НАС В ПОДРЫВЕ ФИНАНСОВОЙ БЕЗОПАСНОСТИ СТРАНЫ Я ДО СИХ ПОР ХРОНЮ АПЕЛЛЯЦИОННУЮ ЖАЛОБУ МАКЕЕВСКОГО ПРОКУРОРА БОЙСАРОВА ОБВИНИВШЕГО МЕНЯ В ЭТОМ В 2011ГОДУ. А ВОТ АРЕСТОВАТЬ И ПОСАДИТЬ ЗА АГИТАЦИЮ РУСКОГО МИРА КИШКА ОКАЗАЛАСЬ ТОНКА У ВСЕЙ ПРАВООХРАНИТЕЛЬНОЙ СИСТЕМЫ ДОН ОБЛ ДА И НЕ ТОЛЬКО ДОН ОБЛ. ТАКИЕ КАК ТЫ ЗА 2 ГОДА ПРАВЛЕНИЯ УКРАЛИ В 10 РАЗ БОЛЬШЕ ЧЕМ 50 МИЛЛИАРДОВ КОТОРЫХ ЯКОБЫ НАДО ДЛЯ ВЫПОЛНЕНИЯ РЕШЕНИЙ СУДОВ, НА МИЛЛИОННЫЕ ЗАРПЛАТЫ ДЕНГИ НАХОДИТЕ НАЙДИТЕ НА НАШИ ЗАКОННЫЕ ПЕНСИИ, А ВОЙНУ СЮДА НЕ ПРИПЛЕТАЙ ЭТА ВОЙНА СТАЛА ДЛЯ ВАС ЗОЛОТЫМ БИЗНЭСОМ И СРЕДСТВОМ НЕПОМЕРНОГО ОБАГАЩЕНИЯ УШЛЕПКИ ПРОВЛАДНЫЕ.

      Удалить
  8. Бороться надо не за свой личный финансовый интерес, выцыганивая себе личные льготы и деньги, а за весь класс ликвидаторов. А власти надо прекращать выполнять решения любых судов, если они не касаются интересов ВСЕХ ликвидаторов. Нельзя одному ликвидатору давать все, а другому ничего, тем более решением судов. Получается, что государственные суды РАЗДЕЛЯЮТ ликвидаторов, давая одним воспользоваьься реализацией чернобыльского закона, а других этого права лишая. При выполнении норм закона надо руководствоваться соответствующими ОГРАНИЧЕНИЯМИ норм этого закона, если это ограничение принято Кабмином. А законность этих органичений как раз и юдолжны рассматривать суд, но не суды местных разливов, а Верховный. И не в интересах конкретного человека, а в интересах всего количества льготников, то есть ликвидаторов. Кстати, этим самым сразу отсекается от кормушки целая свора адвокатов, годами жирующих на чернобыльском денежном фонде.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Соглашусь. Ну нравятся мне трезво мыслящие адекваты !

      Удалить
    2. у тебе мислення швондера! взяти у одних, і поділити між всіма!та боротися потрібно не з ліквідаторами які не сидять сиднем а самі роблять щось для того щоб держава (суча влада) не обкрадала їх, а з крадіями при владі ! щоб виконувався закон,а не забаганки ганзі розкладачки,і іже з нею!

      Удалить
    3. 18 сент. 2021 г., 10:35:00
      А я по простоті душевній думав що порібно боротися проти того щоб не було бідних! а потвоєму потрібно боротися -щоб не було серед ліквідаторів багатих!!ну ти і вухо!!!!

      Удалить
    4. микола18 сент. 2021 г., 13:49:00
      "...(суча влада)..."
      ---
      Давайте по черзі...
      Влада складається з декількох гілок.
      Це Президент, ВРУ, та судова гілка влади,(яку призначають президент та ВРУ)...
      Ми їх так, чи інакше вибрали...Тоді виникая питання, а ХТО МИ такі ?

      Удалить
  9. Смотрим как используются денежные средства (по нашему закону) и которых якобы не хватает….


    В Украине раскрыли аферу с хищением помощи переселенцам из Чернобыльской зоны. Об этом сообщает Офис генпрокурора.

    По данным следствия, начальник управления, начальник отдела одной из районных государственных администраций области и местный субъект оценочной деятельности наладили схему завладения бюджетными средствами, предназначенными для компенсации за утраченное недвижимое имущество в случае отселения или переселения из радиоактивно загрязненных территорий.

    Они привлекали жителей Коростенского района, регистрировали их в полуразрушенных и нежилых зданиях в загрязненных радиацией селах. Впоследствии их дома выкупались за счет бюджетных средств по завышенной в несколько раз цене. В селах Сарновичи и Берестовець Коростеньского района полуразрушенные дома были оценены в более чем 300 тыс. гривен каждый, что эквивалентно стоимости квартиры в областном центре.

    Участники организованной группы вносили в официальные документы заведомо ложные сведения и в 2017-2020 годах противоправно завладели бюджетными средствами, предназначенными для компенсации за потерянные 12 объектов недвижимого имущества в этих селах на общую сумму более 4 млн
    Больше информации на портале Антикор: https://antikor.com.ua/articles/485758-v_ukraine_raskryli_aferu_s_hishcheniem_pomoshchi_pereselentsam_iz_chernobyljskoj_zony

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Вот для этого зоны и нужны! Отмывка денег под видом благородных целей. ЛПА, войны, другие катаклизмы - это горе для простых людей, а для чиновников золотой Клондайк. А по поводу коррупционеров, так они же не могут бороться сами с собой. У нас индульгенция на всех тех кто громче орёт гимн Украины и носит вышиванки. А если бы казнили на майдане, сотню трутней-патриотов, вот остальные может и очконули.

      Удалить
    2. А если б тебя казнили?
      Или ты центровой работяга?

      Удалить
    3. Причем тут работяга? Власть в Украине, это сборище лицемеров с системой двойных стандартов. Вор в законе честно признается на камеру, что он ВОР, а наши ряженные все как один патриоты, пришли грабить награбленное. Это даже не ворье, а шакалье-падальщики, пришедшее к власти на спекулятивных лозунгах разграбить и раздербанить последнее.

      Удалить
    4. на100000000000000 процентов прав

      Удалить
  10. патріотів трутнів в природі немає ! не мели дурниць !є пристоуванці і ті які люто ненавидять Україну!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Украину невозможно не любить, а вот власть и приспособленцев ,под видом ряженых патриотов, это да.

      Удалить
  11. Любовь к Украине определяется степенью ее разворовывания. Кто больше признается ей в любви, тот больше тянет на свое подвирья. Особенно, кто напялит вышиванки.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Значит весь олигархат с семьями - самі щирі українці!

      Удалить
  12. Крадуть то без вишиванок.
    Деякі навіть в попівських рясах і під крик " дєди воєвалі" і " ми з СССР".

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Кто без вышиванок тех к власти не допустят. Настоящие дипломы, опыт, профессионализм, это сейчас не главное. Главное вышиванку купить на подоле, для начала.

      Удалить
  13. А давайте будемо чесними хочаб самі перед собою. Та щей без демагогії...
    Що таке бюджет держави? Це "гаманець" держави, який вона раціонально,(або не дуже раціонально) витрачає на свої потреби...
    В тому числі і на соціальні потреби.Наприклад виплати "чорнобильцям",покривання дефіциту бюджету ПФУ і т.і...
    А як ВСІ МИ відносимся до цього самого загального бюджету?
    А дуже просто. Всі хто платить внески- намагаються обманути і заплатити менше (зарплата в конвертах,податки)...
    А ті хто "харчується" з бюджету- намагаються "урвати "собі побільше...В тому числі і чорнобильці ( ПКМУ-1293, "пряма формула" через суди) і т. і...
    Чиновники придумують різні шахрайські схеми для себе, депутати підкуповують електорат пільгами,на які не вистачає грошей...
    Причому,якось не помітно щоце робили лише ті хто ходить в вишиванках,чи в галіфе...Система абсолютно аполітична...
    Пам*ятаєте " Все вокруг колхозное, все вокруг мое", з часів СРСР ?
    Так і живемо...А щоб якось оправдатися- брешемо один одному, придумуємо виправдання для себе...

    ОтветитьУдалить
  14. Тут же проблема в тому, що платять внески, хто працює, в ПФУ. І їм же держава в лиці представників влади прямо каже: внески в ПФУ це святе, дерти з вас будемо, а от пенсії вам через 15 років давать не будемо.
    Ясно як день, що в "налогоплатєльщиків" виникає цілком справедливе питання: а ради чого тоді я сплачую внески?!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Напрашивается вывод "как впихнуть невпихуемое" в социальной проблематике? Хотя эта задача не наша, а для власти. Поэтому мы слепо требуем законного, не углубляясь в финансово-экономический потенциал страны. Не мы же вызывались сделать Украину Европу. Но если прийдет цугундер для экономики, тут уже по баоабану чем трясти, хоть законами, хоть медалЯми, удостоверениями или решениями судов. Как говориться на НЕТ и суда нет.

      Удалить
  15. "Взятка двигатель прогресса". Да всю страну так распродали в 90-х чиновники. Чиновники они видят не дальше забора своего маетка и окна собственного автомобиля, поэтому мыслит шелестом купюр в своём кармане.Чиновник работать не может и не хочет, но именно ему чиновнику отпущено право определяеть кому какой ярлык повесить (читай прейскурант), дальнейшая его ответственность на фин.обеспечение, выдавших его деяниями "на гора" новых претендентов, заканчивается.

    ОтветитьУдалить
  16. НИ ЧЕГО УКРАИНА НЕ ДЕЛАЛА И НЕ БУДКТ ДЕЛАТЬ ДЛЯ ВЫПОЛНЕНИЯ СВОИХ ОБЯЗАТЕЛЬСТВ ПО ИСПОЛНЕНИЮ РЕШЕНИЙ СУДОВ. ПОСЛЕДНИЙ ОТЧЕТ ПЕРЕД КМУ ЕВРОПЫ ЭТОМУ СВИДЕТЕЛЬСТВО. ДАЛИ ОПЯТЬ СРОК ДО ВЕСНЫ И ТАК УЖЕ 4 ГОДА ПРОДОЛЖАЕТСЯ ИГРА В ПОДКИДНОГО ДУРАКА- ГДЕ УКРАИНА ИМЕЕТ ЕВРОПЕЙСКИЙ СУД И СПЕРЕДИ И СЗАДИ ИЛИ САМОЕ ХУДШЕЕ, ЧТО Я МОГУ ПРЕДСТАВИТЬ ТАК ЭТО ТО, ЧТО ЭТУ ЕВРОКОМИССИЮ НАШИ КУПИЛИ С ПОТРОХАМИ- ДРУГОГО ОБЪЯСНЕНИЯ ЭТОМУ НЕТ . ВСЕ ФАКТЫ НА ЛИЦО ИЛИ КАК УНАС ГОВОРЯТ (ЧЛЕН НА РЫЛО), ЧТО МЫ И ИМЕЕМ. НУ ДА БОГ С НЕЙ ЭТОЙ ЕВРОЖОПОЙ---ГДЕ НАШИ- ДБР, ПРОКУРАТУРА И ПРОЧАЯ СТРУКТУРА, КОТОРЫЕ ПОЛУЧАЮТ ОТ НАРОДА ЗАРПЛАТЫ И ХЕР ЗАБИЛИ НА ЭТОТ НАРОД, ИНАЧЕ БЫ ДАВНО ЗА НЕ ВЫПОЛНЕНИЯ УКРАИНСКИХ СУДОВ НА ЗОНАХ ПАРИЛАСЬ БЫ КУЧА ЧИНУШ С МОЛНИЕЙ НА ЖОПЕ И НЕ СТОЯЛ БЫ ВОПРОС КТО ВИНОВАТ- АТ- АТ- АТ- АТ И ЗА, ЧТО-О- О- О- О . КАК ТО ТАК ДОЛЖНО БЫТЬ В ПРАВОВОЙ ДЕРЖАВЕ

    ОтветитьУдалить