До уваги чорнобильців Донецької області

Розпорядженням голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 11.08.2021 № 800/5-21 «Про утворення ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» в Донецькій області утворено раду з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (далі - Рада).

Представники чорнобильських організацій (які входять у склад Ради), просять чорнобильців Донецької області надати перелік питань, які вони вважають важливими для обговорення на першому засіданні Ради. 

Для надання пропозицій, просимо заповнити онлайн форму в якої обов'язково вказати свої контактні дані: прізвище, ім'я, по батькові, номер телефону, або e-mail, свій статус. 

Останній день для подачі пропозицій - 10 жовтня.

 

ИСТОЧНИК:

8 комментариев:

  1. Так и будем обговаривать и языками чесать до 45-летия, кто доживет. Но доживут совсем немногие из теперешних 180 тысяч ликвидаторов. Зато смена растет не по дням, а по часам за счет облученных дытынок из страшно зараженных местностей, километрах за 400 от ЧАЭС. Так что действительно, чего нам распинаться сейчас, все равно для нас манны небесной не будет. Староваты мы уже, однако. И не пожили как думалось, все на государство надеялись. Я тоже все надеялся, думал, что смогу мир посмотреть на свою пенсию. А сейчас уже и не хочется, угасает азарт жизни, неинтересно становится жить. Наше время, считай, ушло в проблемах и безденежьи. Но хоть лет 15-20 назад надежда была на достойную жизнь. А сейчас и надежды нет. Каждому овощу свое время. А поезд ушел.

    ОтветитьУдалить
  2. Я жодного разу не був на закордонних курортах. Тому як гоошей зібрати не можу, щоби світ подивитись. А молодь собі дозволяє і Туреччину, і Єгипет та інші. А я коли був молодим, теж грошей не мав на єгипти. Але ж я виконував небезпечне завдання держави на ліквідаціі у 86 році, до 90 року жодних законів уряду по соціальному захисту ліквідаторів не було, нічого нам не платили 5-ть років. А ні грошей, а ні санаторіів, нічого. А потім що, легше було всі 30 років? Ну, почали давати санаторіі, але самі найгірші. Видають харчові по 400 гривень, ну пенсія стала останнім часом близько 10 тисяч. Але я не рахую це турботою про нас, це звичайна межа виживання. Якби держава турбувалась за нас, то ліквідаторам 86 року без інвалідності мали б платити пенсіі не меньш 3-4 мінімальних зарплат, а інаплідам всі 5. Ми були учасниками ліквідаціі унікальноі техногенноі аваріі, яка назавжди увійде до світовоі історіі. Зараз ліквідаторів 86 року залишилось меньше 100 тисяч, то невже нас не взмозі гідно забезпечити матеріально? Приймаючи до уваги, що жити нам у більшості не більш 10-15 років. Невже не може держава взяти позику у міжнародних банків на підтримку старих ліквідаторів?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. 20.09.21р.в 12.00.аноніму:РОЗКРАДУТЬ.

      Удалить
    2. Наивные надежды на государство. Социальная помощь от государства - это не обеспечение по высшему разряду, это обеспечение на уровне санитарных/социальных норм, по украинским стандартам.

      Удалить
  3. всё это гофно- показуха о заботе народа а на самом деле всёэ это выпрашивание матер благ для себя и своего окружения за лояльность к власти ВСПОМНИТЕ КАК НАС ПРОДАЛ ГОНЧАРОВ В 2011ГОДУ ЭТОЙ ДОН ОБЛ АДМИСТРАЦИИ А ТЕПЕРЬ ПОЖИНАЕМ ПЛОДЫ ЭТОЙ ПРДАЖНОСТИ

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. У каждого человека есть своя цена на предательство. Хотя сегодня это называется коммерческая сделка, на обоюдовыгодных условиях.

      Удалить
    2. В 2011 году кучка "побратимов-жирдяев" предала остальных за личный гешефт.

      Удалить
  4. А ви представники чорнобильських організацій просите надати вам пропозиції?
    Дурня якась, якщо ти представляєш чорнобильців то маєш знати всі проблеми цих людей бо вже йде 36-й рік катастрофи на ЧАЕС. А поблеми преходять з року в рік.

    ОтветитьУдалить